Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Fine flettede brød

Troede du, at fletninger kun var  noget, man laver på  sine små piger? Her får du 3 bud på, hvordan du kan pynte dine  brød med fine fletninger.

 

Små fletbrød med chokolade og rosiner

Flettet mormorbrød med birkes

Flettet yoghurtbrødkrans

 

Annonce
Sådan gør du:
  1. Smelt smørret, og kom det i en skål. Rør mælken i. Når det er lunkent, udrøres gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen sammen, til den er smidig. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted ca. 1 time.
  2. Del dejen i 10 stykker. Del hvert stykke i 3. Rul til pølser, og flet 10 små brød. Lad dem efterhæve ca. 15 min. Pensl med æg.
  3. Bag brødene ved 200 gr. ca. 18 min. på midterste ovnribbe.
Tips!
Begynd med at rulle 3 ens dejpølser ud. Sæt dem sammen i den ene ende. Så er det bare at flette det bedste, man har lært. Pas på ikke at få dejpølserne klistret ind i hinanden undervejs.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Smelt smørret, og kom det i en skål. Rør mælken i. Når det er lunkent, udrøres gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen sammen, til den er smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted ca. 1 time.
  2. Del dejen i 3 klumper. Rul dejen til tre pølser. Flet dem sammen til et brød. Lad det efterhæve 30 min. Pensl brødet med sammenpisket æg, og drys evt. med birkes. Bag brødet ca. 40 min. ved 200 gr. på nederste ovnribbe.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Flettet yoghurtbrødkrans
(ca. til 15 pers. på en buffet)
25 g gær
2 dl yoghurt
3½ tsk. salt
ca. 900 g hvedemel
Pynt:
3-4 spsk. havregryn
Sådan gør du:
  1. Udrør gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen smidig. Stil dejen til hævning tildækket ved stuetemperatur 2-3 timer.
  2. Del dejen i 2. Den ene halvdel rulles til en lang pølse, som formes som en ring. Læg den på bagepapir på en bageplade. Pres den lidt flad. Del den anden halvdel i 3, som rulles til pølser. Flet dem sammen til en lang fletning. Læg fletningen over brødkransen, og tryk den let ned i den anden dej. Lad brødet hæve ca. 30 min. Pensl med vand, og drys med havregryn.
  3. Bag brødet ca. 40-50 min. ved 200 gr. på nederste ovnribbe.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce