Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Få opskrifterne: 5 lækre forårsfavoritter

Her får du nogle velkendte forårsklassikere - nogle af dem med et lille tvist.

Minitærter med spinat og røget laks

Kalvefrikassé med asparges

Capresesalat

Rabarbercrumble

Persillekylling med agurkesalat

 

► SE OGSÅ: Lækker påskefrokost for hele familien

 

► SE OGSÅ: Tid til forårsfrokost - 5 lækre retter

Annonce

Småretter, snacks & tilbehørTærter, pizza og madpandekager
Lækre små minitærter med spinat og røget laks gør sig godt på et frokostbord.
Minitærter med spinat og røget laks
Minitærter med spinat og røget laks
100 g smør
175 g hvedemel
¼ tsk. salt
1 spsk. koldt vand
Fyld:
4 æg
1 tsk. salt
Sådan gør du:
  1. Skær smørret i små tern. Smuldr smørret i hvedemel, sesamfrø og salt, til det ligner revet ost. Brug evt. en foodprocessor, det er lynhurtigt. Saml dejen med æggeblomme og vand. Lad dejen hvile tildækket 30 min. i køleskab. Beklæd 4-6 små tærteforme med dejen. Forbag tærtebundene 10 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe.
  2. Skyl spinaten grundigt. Snit forårsløgene i tynde skiver. Kog spinat og løg 2-3 min. i letsaltet vand, og afdryp det godt i en sigte.
  3. Pisk æg og ricotta sammen. Tilsæt tern af røget laks, salt og peber. Vend grønsagerne i. Kom fyldet i formen. Stil tærten i ovnen ved 175 gr. på midterste ovnribbe ca. 40 min., til den er gennembagt og gylden.
Tips!
Du kan vælge at servere skiver af røget laks til spinattærterne i stedet for at bage dem med. Du kan også servere parmaskinke til tærterne i stedet for laks.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Kød
Kalvefrikassé med masser af smag.
Kalvefrikassé med asparges
6 personer
Kalvefrikassé med asparges
Til kogning:
2 kviste persille
2 tsk. salt
Sauce:
2½ spsk. hvedemel
1 dl fløde
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Kom kødet i en gryde, og hæld koldt vand over, til det lige dækker. Lad det koge op, og skum af. Tilsæt grønsager, urter, salt og peber. Kog kødet, til det er mørt, ca. 1½ time.
  2. Tag kødet op, og hold det varmt. Kog suppen ind, til der er ca. ½ l tilbage.
  3. Rør smør og hvedemel sammen til en smørbolle. Læg smørbollen i suppen. Pisk, til smørbollen er rørt ud. Kog saucen igennem ca. 5 min. Tilsæt fløden, og smag til med salt og peber.
  4. Skær de træede ender af aspargesene. Skær aspargesene i 2-3 cm’s stykker. Kom aspargesene i saucen, og lad dem småkoge med 2 min. under omrøring.
  5. Skær kødet i skiver, og læg det i en skål eller på et fad. Hæld saucen over. Pynt med reven citronskal eller hakket persille.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Småretter, snacks & tilbehørVegetarretter
Capresesalaten er fin som en frokostret med brød til, eller brug den som forret eller på buffet.
Sådan gør du:
  1. Skær tomater og ost i tynde skiver. Læg dem skiftevis i en ring på et fad.
  2. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber. Fordel basilikum over.
Tips!
Du kan koge 3 spsk. balsamico og 1 tsk. sukker ind, til det er tyktflydende. Afkøl. Dryp den indkogte balsamico over salaten.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Bagværk
Rabarbercrumble med marcipan
Rabarbercrumble
6 personer
Rabarbercrumble
600 g rabarber
150 g sukker
Desuden:
125 g smør
150 g hvedemel
100 g sukker
Drys:
1 spsk. sukker
Pynt:
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Skyl og skær rabarberne i 1 cm tykke skiver. Fordel dem i et ovnfast fad. Drys sukker over.
  2. Smuldr smørret i hvedemel, vaniljesukker og sukker, til det er som revet ost. Riv marcipanen på råkostjernet, og smuldr det i melblandingen. Drys det over frugten. Drys mandelflager og sukker over.
  3. Bag kagen på midterste ovnribbe ved 200 gr. ca. 40 min. Pynt med sigtet flormelis. Server kagen lun eller kold med flødeskum til.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Fjerkræ
Prøv denne persillekylling med hjemmelavet agurkesalat - du vil ikke fortryde det!
Sådan gør du:
  1. Kom godt skyllet persille ind i kyllingen, og bind lårene sammen med en kødsnor. Brun kyllingen på alle sider i smør i en stegegryde. Tilsæt vandet, og lad kyllingen stege ca. 1¼-1½ time under tætsluttende låg, til den er gennemstegt. Kyllingen er gennemstegt, når den saft, der løber ud, når man løsner låret, er klar. Låret skal også være nemt at løsne.
  2. Tag kyllingen op. Skum skyen for fedt. Ryst eller rør melet ud i fløden, og rør det i skyen. Lad saucen småkoge ca. 5 min. under omrøring, hvis der er brugt hvedemel, og 1 min., hvis det er majsstivelse, du har brugt. Smag saucen til med salt, peber og evt. gelé. Giv evt. saucen farve med lidt saucekulør
  3. Rabarberkompot: Skær 350 g rabarber i 1 cm tykke skiver. Kom dem i en gryde med 2 spsk. vand og 1½ dl sukker. Kog dem langsomt op. Når rabarberne er møre, kommes kompotten i en skål og afkøles.
  4. Agurkesalat med dild: Snit en agurk i tynde skiver. Brug gerne et råkostjern. Lav en lage ved at blande 1 dl hvidvinseddike med ½ dl vand og 3 spsk. sukker samt lidt salt og peber. Afkøl lagen, og bland 1 spsk. hakket frisk dild i. Vend agurkeskiverne i lagen. Lad gerne salaten trække en times tid tildækket i køleskab inden servering. Pynt med frisk dild.
  5. Gammeldags grøn salat med syrlig fløde: Vend skyllet og afdryppet grøn hovedsalat i en dressing af piskefløde rørt tyk med lidt æbleeddike og smagt til med sukker.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Dagens lækkeri

Skønt bagværk