Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

En kold fornøjelse! Lav dine egne is

Med foråret kommer også lysten til iskolde lækkerier. Her får du opskrifter på hjemmelavede is – både superhurtige iscupcakes og is, der er lavet helt fra bunden.

 

Brownie-kaffeis-sandwich

Supernemme Oreo-cupcakes

Pynt dine egne isvafler

Stratiatella

Jordbæris på pind

Annonce

Søde sager og drikke
Brownie-kaffeis-sandwich
4-6 personer
Brownie (4-6 personer)
250 g smør
300 g sukker
Kaffeis (6-8 personer)
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Smelt langsomt smør, sukker og chokolade sammen i en gryde. Pisk æggene i chokolademassen, et ad gangen. Vend sigtet hvedemel blandet med bagepulver i, og vend det rundt.
  2. Fordel dejen i en form foret med bagepapir, ca. 30 x 22 cm. 3. Bag kagen ca. 35 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Afkøl kagen, og skær den i tern. Den skal være blød og konfektagtig i midten og sprød på toppen.
  3. Issandwich laver du ved at fordele kaffeis mellem 2 stykker brownie. Server evt. flødeskum til.
  4. Kaffeis: Varm fløde, mælk, sukker og honning op i en gryde under omrøring. Det må ikke koge, men skal bare varmes, til sukkeret er opløst.
  5. Udrør kaffepulver i blandingen. Afkøl blandingen i koldt vandbad. Rør indimellem. Stil herefter i køleskab, til blandingen er helt kold.
  6. Kom nu blandingen i en ismaskine, og kør det. Smager godt blødt som softice. Har du ikke en ismaskine, kan du fryse blandingen til grødis. Komme det i en foodprocessor og mixe det igennem. Derefter fryse igen i 3-4 timer. Tag isen op og lad den blive en anelse blød. Kom isen i foodprocessoren igen, og kør den til softicekonsistens. Server straks.
Tips!
Du kan servere brownien med en god købt hindbærsorbet og flødeskum.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Lad isen blive lidt blød i en skål. Hak Oreokiksene med en kniv, og vend dem i isen. Fordel blandingen i formene. Frys iskagerne tildækket ca. 4 timer.
  2. Hak og smelt den hvide chokolade over vandbad, lad den køle af ca. 10 min. Pisk fløden til skum. Vend lidt af skummet i chokoladen. Vend chokoladen og resten af skummet sammen. Kom i en sprøjtepose, og sprøjt på iskagerne. Drys evt. med frysetørrede hindbær. Frys igen tildækket et par timer. Her har vi flyttet de frosne is fra silikoneforme over i lyserøde papirforme ved servering.
Tips!
Du kan også bare vælge at pynte de frosne iskager med lidt flødeskum og evt. et jordbær på toppen.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Skal det være ekstra festligt, så kan du pynte dine isvafler med smeltet chokolade og krymmel.
Sådan gør du:
  1. Dyp kanten af isvafler i smeltet hvid eller mørk chokolade og evt. i kagekrymmel. Lad det stivne. Fyld vaflerne med is og måske flødeskum, minimarengs og bær, hvis det skal være ekstra festligt.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Skrab vaniljekornene ud af stængerne. Kog fløde og mælk op med de tomme vaniljestænger, lad mælken trække 5 min. Tag vaniljestængerne op.
  2. Pisk æggeblommerne med sukker og vaniljekorn skrabet ud af vaniljestangen, til det er cremet. Rør den varme mælkeblanding i æggeblommerne.
  3. Kom blandingen tilbage i gryden. Varm langsomt op under omrøring ca. 6-8 min. til en cremet konsistens dog uden at koge, det sker ved 85 gr. Må ikke koge.
  4. Afkøl cremen, gerne i koldt vandbad, rør undervejs, så der ikke dannes skind. Køl cremen helt af i køleskab, hvis du bruger ismaskine.
  5. Kom iscremen i en fryseegnet beholder eller ismaskine, og frys til is. Hvis du ikke bruger ismaskine, kan du mixe isen i en foodprocessor, når den er frosset til grødis, eller rør isen igennem flere gange under indfrysningen.
  6. Hak og smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn. Fordel chokoladen i striber på bagepapir. Lad det stivne. Bræk chokoladen i mindre stykker, og rør dem i ismassen. Nu kan isen spises, eller den kan fryses igen, hvis den først skal serveres senere. Her har vi kuglet isen op og kommet den i pyntede isvafler.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Parfaitis er nem is uden ismaskine. Og is, hvor man som i denne jordbæris pisker pasteuriserede æggeblommer med sukker. Herefter pisker man fløde til skum og vender i. Denne type is skal bare fryses, som den er. Du kan selvfølgelig godt fryse den på ismaskine, men det er ikke nødvendigt.
Sådan gør du:
  1. Mix jordbærrene til puré i en foodprocessor eller blender sammen med de 4 spsk. flormelis.
  2. Pisk æggeblommer, flormelis og piskefløde, til det er cremet skum. Vend jordbærmassen i. Kom parfaitmassen i engangsplastglas eller en fryseegnet form, og frys isen mindst 4 timer. Du kan sætte et stykke husholdningsplastfilm over glassene, og stikke ispinde i, inden de stilles i fryseren.
Tips!
Du kan købe ispinde/popcakepinde hos Panduro Hobby, Kop & Kande eller hos www.specialkoebmanden.dk
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Skønt bagværk