Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

En hyldest til hyldeblomster: 4 skønne opskrifter

Gå efter duften, og du vil finde de vidunderlige hyldeblomstskærme, som du kan bruge til både saft, sirup og i pandekager.

Annonce
Sådan gør du:
  1. Læg husblassen i blød i koldt vand 10 min.
  2. Kom hyldeblomstsaft, fløde, sukker og citronskal i en gryde. Kog det op, og lad det simre et par min. Tag gryden af varmen. Knug husblassen, og rør den i.
  3. Fordel cremen i 6 ramakiner eller glas. Lad den stivne i køleskab mindst 12 timer eller natten over. Dyp formene i varmt vand. Løsn kanten med en skarp kniv, og vend dem ud på tallerkner. Pynt hver panna cotta med lidt revet citronskal og et par bær.
  4. Server gerne lidt flere sommerbær i en skål til.
Velbekomme!

Søde sager og drikke
Gå efter duften, og du vil finde de vidunderlige hyldeblomstskærme, som du kan bruge til både saft, sirup og i pandekager.
Sådan gør du:
  1. Skyl hyldeblomsterne meget kort i koldt vand. Den bedste måde er at dyppe dem enkeltvis i en skål med koldt vand. Klip stilkene af blomsterne. Kom blomsterne i et stor sylteglas eller stålgryde (aldrig aluminium).
  2. Skyl og skær citronerne tyndt ud og læg dem over. Fjern kernerne inden.
  3. Kog vandet op og tilsæt sukker og vinsyre. Hæld vandet over hylden, så den er dækket. Læg en tallerken over. Lad saften trække 1-2 dage i køleskab. Si saften.
  4. Hæld saften på rene og skoldede flasker. Luk flaskerne til.
  5. Opbevar saften i køleskab. Du kan også fryse den i egnede beholdere, hvis du vil have lang holdbarhed.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Relaterede opskrifter

Søde sager og drikkeØvrige
Brug denne skønne sirup over is, fortynd med vand til skøn saftevand eller lav en velkomstdrink, hvor du blander 2-3 spsk. sirup i et glas champagne.
Sådan gør du:
  1. Skyl og nip jordbærrene. Skær dem i kvarte. Kog sukker, vand og citronsaft til ufarvet sirup. Tilsæt jordbær. Kog det uden låg 5-10 min. Pisk det igennem med et piskeris.
  2. Afdryp siruppen i en sigte 1 times tid. Kog siruppen op, og kom hyldeblomster i. Kog op 3-4 min. Si siruppen. Opbevar siruppen i køleskabet, hvor den kan holde sig et par dage.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Pisk æg, vand, salt og sukker sammen. Sigt melet i, og rør mælken i til en jævn dej. Lad dejen trække 30 min. i køleskab. Rør hyldeblomsterne i.
  2. Bag 12 pandekager i smør på en pande.
  3. Server pandekagerne med jordbær i skiver, flødeskum og flormelis.
Velbekomme!
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Dagens lækkeri