Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

En god start på dagen - 5 lækre opskrifter

Gør lidt ekstra ud af morgenmaden. Du kan forberede en del i forvejen, så det er supernemt at sluttilberede på dagen.

Hjemmebagte tebirkes

Morgensmoothie

Citrusfrugter i egen juice med vanilje

Hjemmelavet mysli

Pandekager med banan og kokos

 

► SE OGSÅ:  3 dejlige opskrifter på friskbagt morgenbrød

► SE OGSÅ:  Forkæl familien med en lækker spanskinspireret brunch

► SE OGSÅ: 7 søde pandekager

Annonce

Småretter, snacks & tilbehørBagværk
Lækre hjemmebagte tebirkes
Hjemmebagte tebirkes
12-14 stykker
Hjemmebagte tebirkes
2 dl mælk
50 g gær
100 g smør
450-500 g mel
1 tsk. salt
1 spsk. sukker
2 æg
Remonce:
100 g marcipan
100 g smør
4 spsk. rørsukker
Sådan gør du:
  1. Lun mælken, og rør gæren ud. Rør æggene i. Smuldr smørret i halvdelen af melet. Tilsæt gærblandingen sammen med salt og sukker, æg og kvark. Ælt resten af melet i dejen. Ælt dejen på bordet, til den er glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted ca. 45 min.
  2. Slå dejen ned, og rul den ud i et rektangel på et melstrøget bord. Skær smørret i tynde skiver, og fordel det på ‰ af dejen. Riv marcipanen ud over smørret, og drys med rørsukker. Læg den sidste tredjedel mod midten, og fold resten over. Nu ligger dejen i tre lag. Drys godt med mel på bordet. Rul dejen ud igen til et rektangel. Gentag med at folde dejen sammen igen i tre lag. Rul til slut dejen til en 30 x 60 cm plade, og fold den på samme måde i tre lag på den lange led. Skær den ud i 12-14 stykker.
  3. Læg tebirkes på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve til dobbelt størrelse ca. 30 min. Pensl med sammenpisket æg, og drys med birkes. Bag dem i en 225 gr. varm ovn i ca. 15 min. Afkøl dem på en bagerist.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Marie Melchior

Småretter, snacks & tilbehørSøde sager og drikke
Start dagen med en lækker morgensmoothie.
Morgensmoothie
Morgensmoothie
100 g jordbær
Sådan gør du:
  1. Skræl mangoen, og skær den i grove stykker. Skær skrællen og det hvide af appelsinen, og skær den i mindre stykker. Fjern stilken fra jordbærrene. Blend alle frugterne og revet ingefær med 2 halve ferskner og 1 dl juice fra dåsen. Anret i glas eller på en lille kande.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Marie Melchior
Sådan gør du:
  1. Skær skrællen af citrusfrugterne, og skær fileterne fri af de hvide hinder med en kniv.
  2. Læg frugtstykkerne i en skål, og pres saften fra hinder m.v. ud over. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Mas vaniljekornene rundt i sukkeret, og kom det ned til citrusfrugterne. Serveres med yoghurt vendt med honning. Du kan bruge årstidens frugt og presse lidt citrussaft over, hvis ikke de safter nok.
Tips!
Mariner gerne citrusfrugterne i forvejen, de kan opbevares i glas 2-3 dage.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Marie Melchior

Småretter, snacks & tilbehørSøde sager og drikke
Kom lækker hjemmelavet mysli på din yoghurt eller i din mælk!
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 150 gr. Bland speltflager, havregryn, solsikkekerner, mandler græskarkerner og kokosflager. Bred det hele ud på bagepapir på en bageplade. Fordel honning ud over. Bland det hele rundt.
  2. Rist myslien 30 min. i ovnen. Afkøl myslien. Bland herefter tørrede blåbær og jordbær i. Opbevarer myslien i patentglas.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Marie Melchior

Bagværk
Vi elsker pandekager til morgenmad!
Pandekager med banan og kokos
20-25 stk.
Pandekager med banan og kokos
225 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
4 æg
2½ dl mælk
2½ dl kokosmælk
Sirup af passionsfrugt:
1 dl vand
Sådan gør du:
  1. Bland mel, bagepulver, revet kokos og salt sammen i en skål. Pisk æg, mælk og kokosmælk sammen i en anden skål. Mos bananen. Rør æggeblandingen og moset banan sammen med melblandingen.
  2. Opvarm en pande med lidt smør. Sæt 2 spsk. dej på panden, og bred dejen ud til en lille pandekage (ca. 8-9 cm i diameter). Bag pandekagen 2-3 min. på hver side.
  3. Kog sukker og vand sammen, til sukkeret er opløst. Tilsæt passionsfrugt. Kog ind til en sirup ved svag varme. Serverer siruppen til pandekagerne.
Tips!
Lav evt. pandekagedejen aften før, og opbevar den på køl til næste dag.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Marie Melchior
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Dagens lækkeri

Skønt bagværk