Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

De skønneste konditorkager

Alle de fristende kager i bagervinduet er faktisk ret sjove at bage selv og endda, uden at det behøver at være særlig vanskeligt eller tidkrævende. Så gør bageren kunsten efter, og lav et lækkert gåsebryst, en Sarah Bernhard, en medalje eller en kartoffelkage hjemme i dit eget køkken

Annonce

Småretter, snacks & tilbehørBagværkSøde sager og drikke
Alle de fristende kager i bagervinduet er faktisk ret sjove at bage selv og endda, uden at det behøver at være særlig vanskeligt eller tidkrævende. Så gør bageren kunsten efter, og lav et lækkert gåsebryst.
Sådan gør du:
  1. Læg husblas i koldt vand ca. 5 min. Tag det op, og pres overskydende vand ud af det. Lun ca. ½ dl af fløden i en lille gryde. Fjern gryden fra varmen, og smelt husblassen i det. Pisk fløden til skum, og kom vaniljesukker, flormelis og husblas i.
  2. Skær et stykke af lagkagebunden, ca. 17×16 cm, og fordel abrikosmarmeladen over bunden i et jævnt lag. Læg kagebunden på et stykke køkkenfilm (evt. i en lille sandkageform), fordel cremen over, og hiv i køkkenfilmen fra begge sider, og fold det stramt omkring skummet. Stil kagen i fryseren.
  3. Når kagen er frosset og skal bruges, rul da marcipanen ud til en tynd flade (ca. 17×16 cm) på et flormelisdrysset bord. Læg marcipanen over den frosne kage. Smelt chokoladen over vandbad, og dryp den over kagen i tigerstriber. Skær gåsebrysterne i tykke skiver, mens kagen er frossen. Lad kagerne tø op inden servering.
Tips!
I stedet for flormelis kan du også vende 2 spsk. abrikosmarmelade i flødeskummet.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen

BagværkSøde sager og drikke
Denne lækre klassiker med orangetvist kan fryses, så du altid har søde lækkerier i huset, hvis du får uventede gæster.
Sådan gør du:
  1. Kog forsigtigt fløden op med hakket chokolade og lidt appelsinskal. Rør massen glat, og køl den helt af.
  2. Fjern appelsinskallen, og pisk chokolademassen til creme. Fordel cremen på makronernes underside med en kniv, og stil dem i køleskabet til massen er stivnet.
  3. Smelt forsigtigt chokoladen i en lille skål, og bland den med lidt olie. Dyp kagernes fyld i chokoladen. Stik en kødnål eller stegegaffel ind i kagens bund, mens du dypper dem. Pynt med kaniserede violer. Frys kagerne ned, når de er helt afkølet.
Tips!
Prøv den som her med et tvist af orangesmag eller udelad appelsinen, og få kagerne som mormor lavede dem.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Karen Hare

BagværkSøde sager og drikke
Gi’ dine gæster en medalje! Det er hurtigt og herligt bagværk, der er godt til både kaffen, på buffeten og som en lille dekorativ dessert.
Medalje med pære og marcipan
25 kager
Dej:
300 g mel
200 g smør
100 g sukker
1 æg
Fyld og pynt:
ca. 100 g marcipan
Glasur:
ca. 125 g flormelis
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Smuldr mel og smør sammen, tilsæt sukker, og ælt det sammen med æg. Kør alternativt dejen sammen i foodprocessor. Lad dejen hvile mindst 1 time.
  2. Rul dejen ud i ca. 3 millimeters tykkelse, og stik den ud i medaljer af den ønskede størrelse, vores her er 7 cm i diameter. Læg kagerne på pladen, prik dem med en gaffel, og bag dem ved 200 gr. i ca. 8 min., eller til kanten har fået farve. Køl dem af på en rist.
  3. Skær den ene pære i små tern. Kog vand og sukker op, og kog pæreternene 4-5 min. uden låg. Hæld vandet fra, og lad dem blive kolde.
  4. Pisk fløden til skum, og bland den med revet marcipan og revet pære.
  5. Pynt halvdelen af bundene med glasur og pæretern, og dæk den anden halvdel med creme. Læg bunden med glasur øverst, og pynt evt. med et par mynte- eller citronmelisseblade.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Karen Hare
Sådan gør du:
  1. Bag dejen til kartoffelkagerne. Skær de afkølede eclair op, og fyld dem med konditorcreme nedenfor, ved hjælp af en sprøjtepose. Læg toppene på plads igen.
  2. Creme: Pisk mælk, pasteuriserede æg, sukker, maizena og vaniljesukker sammen i en rustfri kasserolle. Kog cremen op under omhyggelig omrøring, og tag den fra varmen, når den er tyknet. Pisk jævnligt cremen igennem, mens den køler helt af. Det gør, at konsistensen bliver luftig.
  3. Pisk fløden stiv, og bland den i den køleskabskolde kagecreme.
  4. Del marcipanen i 12 kugler. Rul og pres dem ud enkeltvis mellem to stykker bagepapir. Læg dem over kagerne, og sigt lidt kakao over dem til sidst.
Tips!
Har du ikke en sprøjtepose, kan du bruge en frysepose, som du klipper hjørnet af.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Kog vandet op sammen med smørret, hæld salt og alt melet i på en gang, og rør grundigt, til dejen er en fast klump, der slipper gryden. Tag gryden fra varmen.
  2. Rør to tredjedele af æggemassen i dejen på en gang. Tilsæt mere i en tynd stråle, til dejen er smidig, men absolut ikke flydende.
  3. Sæt den på pladen med to skeer eller en sprøjtepose. Bag kagerne ved 200 gr. I 25 min.
  4. Tag en af dem ud, og lad den stå nogle minutter for at se, om den falder sammen, eller om den er færdigbagt.
Tips!
Du kan også lave eclair i mini-størrelse, så passer de fint på en buffet.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Kom smør, florsukker og mel i en skål, og smuldr det sammen med fingerspidserne. Tilsæt citronskal, og saml dejen hurtigt. Stil den på køl en times tid.
  2. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og stik seks kagebunde ud med et glas eller en rund udstikker. læg kagerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem på anden øverste ribbe ved 200 gr. i ca. 7 min., eller til de er gennembagte.
  3. Pisk fløden til skum, og vend den forsigtigt sammen med lemon curd.
  4. Læg kagerne sammen lige inden serveringen i tre lag med citroncreme imellem.
  5. Pynt kagerne med chokoladeglasur og sukkerkugler.
Velbekomme!
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Seneste i Mit håndarbejde

Pulsvarmere 6 dec 2016 06:30 Elisabeth120312
Nadja hue 29 nov 2016 19:22 Elisabeth120312
Nissehue 26 nov 2016 13:47 Elisabeth120312
Havehynder 23 nov 2016 16:35 raha
Sangkuffert 21 nov 2016 16:42 Anne Marie Simper

Dagens lækkeri

Broderi

Skønt bagværk