Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Dansk salt - af den fineste slags

Salt er den allervigtigste smagsfremmer i maden, og langt tilbage i tiden er der udvundet salt i Danmark af forskellig kvalitet. I de senere år er produktionen af de gode sydesalte genoptaget. Vi smager til med salt.

 

Spicy mandler med kryddersalt

Salt-sesam-ringe

Letsaltet rødfisk med sauce verte

Saltet oksefilet med aioli

Saltsyltede citroner

 

Annonce

Småretter, snacks & tilbehørVegetarretter
Spicy mandler med kryddersalt
4 personer
Kryddersalt:
Spicy mandler med kryddersalt:
2 tsk. flormelis
2 tsk. olie
Sådan gør du:
  1. Kryddersalt: Stød peberkornene i en morter. Bland peber, pimentón og sydesalt. Kom det i en tætsluttende dåse.
  2. Saltet er godt til at smage gryderetter og salatdressinger til med. Eller prøv mandlerne herunder.
  3. Spicy mandler med kryddersalt:
  4. Bland mandlerne med kryddersalt, flormelis og olie. Fordel dem på bagepapir på en bageplade, og rist dem i ovnen ved 200 gr. 5-8 min.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Bagværk
Server de små ringe til suppe eller til forretter.
Salt-sesam-ringe
20 stk.
25 g gær
1/4 tsk. salt
2 spsk. olivenolie
ca. 225 g hvedemel
Desuden:
2 spsk. sesamfrø
Sådan gør du:
  1. Udrør gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen igennem, til den er meget smidig. Stil dejen til hævning et køligt sted i ca. 1 time.
  2. Form 20 små ringe, og lad dem efterhæve i ca. 20 min. Pensl dem med æg, og drys med salt og sesamfrø.
  3. Bag ringene ved 200 gr. i ca. 15 min.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Læg fiskefileterne i et fad, drys med salt, og lad fisken trække 2 timer i køleskab.
  2. Læg fileterne på bagepapir på en bageplade. Dryp med citronsaft, og krydr med peber. Stil fisken i ovnen ved 200 gr. på midterste ovnribbe i 5-8 min.
  3. Rør mayonnaise og cremefraiche med krydderurterne. Smag til med eddike, salt og peber.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Gnid kødet med salt, og lad det trække 4-6 timer i køleskabet eller natten over. Læg kødet på en rist over bradepanden. Krydr med peber. Stik et stegetermometer i kødets centrum, og steg kødet ved 125 gr., til centrumstemperaturen kommer op på 60 gr., så er det rosastegt. Har man ikke et stegetermometer, kan man stege kødet efter bruning ved 160 gr. i ca. 40 min. Pak kødet ind i alufolie, og lad det trække 20 min. Skær kødet i tynde skiver.
  2. Alle ingredienserne til aiolien skal have stuetemperatur. Pisk æggeblommerne sammen med hvidvinseddike, salt og peber. Pisk olie lidt i ad gangen, til det bliver en cremet mayonnaise. Rør hvidløg i.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Småretter, snacks & tilbehørØvrigeVegetarretter
Skallen af de saltede citroner kan hakkes fint og bruges i fiske- og fjerkræretter som krydderi. Saltet citronskal indgår i mange marokanske retter.
Saltsyltede citroner
1 glas
3 dl vand
150 g havsalt
Sådan gør du:
  1. Kog vand og salt, og køl det helt af. Er saltet ikke helt opløst, betyder det ikke noget.
  2. Skær de 3 af citronerne i både, og læg dem i et rent og skoldet glas. Pres saften af den fjerde citron, og hæld den ned over citronbådene. Hæld saltlagen over og luk til. Hvis noget af saltet ikke er helt opløst, kommes det også i glasset. Luk glasset til (alle citroner skal være helt dækket af lage), og opbevar citronerne i køleskabet. Lad citronerne trække et par uger
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce