Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Chokoladefavoritter til festen

Der er intet som en lækker dessert med chokolade - her har vi fundet 3 skønne desserter frem, der vil gøre lykke til en hver festlig lejlighed. Forkæl dine gæster med:

Dessertroulade med hvid chokolade & mokka

Chokolademousse

Chokoladedessertkage med orange og blommer

 

 

Annonce
Sådan gør du:
  1. Pisk æg og sukker skummende. Kom finthakkede mandler, hvedemel og kartoffelmel i. Pisk med håndmikser 1-2 min. Rør bagepulver i.
  2. Fordel dejen på bagepapir (25 x 35 cm), eller i en form foret med bagepapir. Pensl med smeltet smør. Bred dejen ud heri. Bag kagen ca. 10 min., til den er gennembagt ved 200 gr. på midterste ovnribbe.
  3. Vend kagen ud på sukkerdrysset bagepapir, og køl den af.
  4. Kog piskefløden op med kaffebønnerne. Lad det køle helt af i køleskabet. Si kaffebønnerne fra.
  5. Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Udblød husblassen 10 min. i koldt vand. Kog mælken op og smelt husblassen heri. Rør mælken i den hvide chokolade lidt efter lidt ved at starte i chokoladens midte og røre hele tiden. Afkøl blandingen lidt. Pisk mokkafløden til skum, og vend den i. Lad cremen køle helt af i køleskab. Fordel cremen på kagebunden, og rul den sammen.
  6. Kog sukker og vand sammen til sirup. Tilsæt appelsinsaft og skal. Skrab saft og kerner ud af passionsfrugterne, og kom dem i en skål. Hæld appelsinsiruppen over. Rør rundt. Rør Grand Marnier i.
  7. Skær skrå skiver af rouladen, og stil den på tallerkner. Fordel lidt sauce omkring. Pynt med passionsfrugter.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Hak chokoladen, og smelt den over vandbad eller i mikroovn. Pisk æggeblommer og sukker cremet. Rør chokoladen i.
  2. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i. Pisk fløden til let skum, og vend den i chokoladecremen. Kom moussen i glas eller i en skål. Dæk moussen til, og stil den i køleskab 2-4 timer.
  3. Pynt moussen med lidt flødeskum og et drys hakket chokolade og mynte.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. For en springform (22 cm i diameter) med bagepapir.
  2. Smelt smørret i en gryde. Tag gryden fra varmen, og smelt chokoladen heri. Rør sukkeret i.
  3. Rør æggene i chokoladeblandingen. Vend hvedemel i chokoladeblandingen. Rør Grand Marnier og appelsinskal i.
  4. Hæld dejen i formen.
  5. Bag kagen ca. 50 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Afkøl kagen. Den skal være fugtig og blød i konsistensen.
  6. Pynt kagen med kakaopulver, lidt blommebåde og mynte. Server kagen med flødeskum, blommebåde og kiwi.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Skønt bagværk