Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Brug knolden - 4 gode med rodselleri

Rodselleri er fyldt med muligheder, og så er den både billig og smager suverænt godt. Her får du en klassiker og nogle helt nye måder at gribe den gode knold an på:

 

Ovnbagte selleriskiver med æble, gedeost, parmaskinke og hasselnødder

Boller i selleri med æble og perlebyg

Små rodfrugtbrød med chorizo

Selleri-kartoffel-suppe med porre og bacon

Sådan skræller du en rodselleri

 Skær sellerien over med stor grønsagskniv. Læg en halv selleri på skærebrættet, og skær skrællen af. Gentag med den anden halvdel. Skyl nu bræt, kniv og selleri helt fri for jord. Nu kan du udskære selleriknolden i stænger, tern, skiver eller rive den. Hvis du skal bruge sellerien hel, skærer du i stedet en skive af sellerien, hvor toppen har siddet. Vend sellerien om, og stil den på brættet på den afskårne side, nu kan du skære resten af skrællen af.

► SE OGSÅ: 5 gode retter med gulerødder
► SE OGSÅ: Skønne snacks og småretter med grønne asparges
► SE OGSÅ: Syv opskrifter på simremad

Annonce

http://www.hendesverden.dk/mad/Kogeboger/Brug-knolden---4-gode-med-rodselleri/

Sådan gør du:
  1. Skær skrællen af sellerien. Skær 4 skiver 1 cm tykke af sellerien. Resten af sellerien kan du bruge i f.eks. suppe eller salat.
  2. Læg skiverne på bagepapir. Stil dem i ovnen ved 200 gr. i ca. 20 min. Tag dem ud, og afkøl dem 5 min. Vend selleriskiverne i sammenpisket æg og herefter i en blanding af hakkede nødder og salt. Læg skiverne på bagepapiret på bagepladen igen. Giv dem 10 min. i ovnen. Tag pladen ud. Skru ovnen op til 225 gr.
  3. Udstik kernehuset af æblet, og skær fire 1 cm tykke æbleringe. Fordel æbleringene over selleriskiverne. Fordel gedeosten over. Drys med timian. Dryp med olie. Stil i ovnen ved 225 gr. i ca. 15 min.
Tips!
Du kan servere serrano- eller parmaskinke til.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Rør ingredienserne til farsen sammen. Bring vand, salt og bouillon i kog i en gryde. Form boller med en barneske, og småkog dem i bouillonen ca. 8 min. Tag dem op med en hulske, og afdryp dem i en sigte. Gem bouillonen.
  2. Skræl sellerien, og skær den i ½ cm tykke tern, ca. 2 x 2 cm.
  3. Smelt smørret i en gryde, og udrør hvedemelet heri. Tilsæt siet varm bouillon lidt ad gangen under omrøring. Rør mælken i. Kom selleriternene i. Småkog jævningen ca. 5 min., mens du rører hele tiden. Kom kødbollerne i. Varm igennem, og smag til med salt og peber.
  4. Kog perlebyggen efter anvisning på emballagen. Skær æblerne i 1 cm tykke både. Skær løget i tynde både. Svits æblebåde og løg på en pande i smør, til æblerne er gyldne og løget blødt. Krydr med salt og peber. Fordel blandingen over retten, og pynt med hakket persille.
  5. Server boller i selleri sammen med perlebyg og bønner.
Tips!
SVITS KORT 2 TSK. KARRYPULVER PÅ EN TØR PANDE, OG RØR DET I SAUCEN. SÅ HAR DU BOLLER I KARRY OG SELLERI PÅ FÅ MIN.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Udrør gæren i vandet. Tag ½ dl hvedemel fra, og gem det til udrulning senere. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen. Rør dejen godt sammen, den skal være klistret og fugtig. Lad den hæve ca. 1 time tildækket et lunt sted.
  2. Skær skrællen af rodsellerien. Skær den i lidt tykke stænger. Skræl guleroden. Skær grønsagerne i meget tynde skiver, brug f.eks. råkostjernet, et juliennejern eller foodprocessorens riveskive.
  3. Del dejen i 6 boller. Rul hver bolle ud på et meldrysset bord til 2 cm høje boller. Læg bollerne på bagepapir på en bageplade.
  4. Mix rosmarin, reven parmesan og afdryppet mozzarellaost sammen i en blender, og fordel det over dejen. Fordel rodfrugtskiver og tynde skiver chorizopølse på bollerne. Tryk gerne noget af fyldet lidt ned i dejen. Dryp med olie. 5. Bag bollerne ved 225 gr. på midterste ovnribbe ca. 20 min.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Skræl rodsellerien, og skær den i tern. Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Rens og skyl porrerne grundigt, og skær dem i skiver.
  2. Svits rodselleri, kartofler og porre i smør i en gryde, uden at det tager særlig farve. Tilsæt bouillonen, og lad det småkoge ca. 30 min. under låg.
  3. Mix suppen jævn med en stavblender eller i en blender. Varm suppen op igen, og smag til med fløde, citronsaft, salt og peber.
  4. Steg baconternene sprøde på en pande, afdryp på køkkenrulle. Drys dem over suppen ved servering sammen med hakket persille.
Tips!
hele selleriknolden på én gang, selvom du måske kun skal bruge halvdelen. Renset selleriknold kan holde sig 4-5 dage i plastpose i køleskabet.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Seneste i Mit håndarbejde

Juleophæng 10 dec 2016 18:34 Kirsten Skjerbek
Pulsvarmere 6 dec 2016 06:30 Elisabeth120312
Nadja hue 29 nov 2016 19:22 Elisabeth120312
Nissehue 26 nov 2016 13:47 Elisabeth120312
Havehynder 23 nov 2016 16:35 raha

Dagens lækkeri