Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Biscotti - en lille en til kaffen

De er både søde, sprøde og hårde. Gør som italienerne, dyp dem i kaffen eller i et glas vin, inden du sætter tænderne i dem.

Annonce
Sådan gør du:
  1. Kom hvedemel, bagepulver, ingefær, vaniljesukker og sukker i en skål. Tilsæt æg, vand og nødder, og ælt det sammen til en blød dej. Lad dejen stå i køleskabet 1 times tid.
  2. Rul dejen til en 25 cm lidt flad pølse. Læg den på bagepapir på en bageplade, og bag den ved 175 gr. i ca. 30 min. Tag pølsen ud, og skær den i 1 1/2 cm tykke skiver lidt på skrå. Læg dem på en bagerist, og giv dem ca. 10 min. mere i ovnen.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Smør en form på 8 x 20 cm.
  2. Pisk æggehviderne stive. Vend sukkeret i, og pisk igen. Vend hvedemel, bagepulver og kakaopulver i sammen med mandlerne. Kom dejen i formen, og bag brødet ved 180 gr. i ca. 25 min. på midterste ovnribbe. Afkøl brødet natten over.
  3. Skær brødet i tynde skiver, og læg dem på en bagerist. Stil dem i ovnen ved 150 gr. i ca. 20 min., til de er tørre og sprøde.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Pisk sukker og æg sammen. Pisk olie, vaniljesukker og appelsinskal i. Bland hvedemel, bagepulver, salt, tranebær og pistacienødder i en anden skål, og vend det i æggemassen.
  2. Del dejen i 4, og rul dem til pølser ca. 30 cm lange. Læg dem på bagepapir på en bageplade, og tryk dem lidt ned mod pladen. Pensl dem med sammenpisket æggehvide, drys sukker over, og stil pladen i ovnen ved 180 gr. på midterste ovnribbe i ca. 20 min.
  3. Lad kagerne afkøle 10 min. Skær dem i 1 cm tykke skiver, læg dem på bagepapir på en bageplade, og bag dem yderligere 15 min. ved 160 gr. på midterste ovnribbe.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Kom nødderne i en bradepande, og stil dem i ovnen ved 200 gr. i 8-10 min. Kom dem i et rent klæde, og gnid hinderne af så godt som muligt. Hak nødderne.
  2. Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen. Pisk et æg i ad gangen. Vend de 335 g hvedemel, nødder og bagepulver i. Stil dejen i køleskabet 1 times tid.
  3. Del dejen i 2. Ælt kakaopulver i den ene halvdel. Ælt de 35 g mel i den anden halvdel. Rul begge dejstykker ud til 30 cm lange pølser. Sno dem ind i hinanden til en lang pølse.
  4. Læg pølsen på bagepapir på en bageplade, og bag den 45 min. ved 180 gr. på midterste ovnribbe. Skær pølsen i skrå, 1 cm tykke skiver. Bag dem i ovnen ved 175 gr. i ca. 15 min. Afkøl dem på en bagerist.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce