Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Bagels med lækkert fyld

Bagel er et traditionelt jødisk brød, som især har været brugt efter sabbatten. I dag er det en populær spise i mange lande - særligt i Canada og USA, men heldigvis har vi også, herhjemme, fået smag for det runde brød med dejlig sej krumme. Her får du en grundopskrift på bagels samt en opskrift på lunt og koldt fyld.

 

 

Annonce

Sandwich og wrapsBagværk
Disse grove bagels er gode både til morgenmad og frokost.
Grove bagels
(ca 20 stk.)
Grove bagels
2 spsk. brun farin
1 æg
Dej:
50 g gær
9 dl vand
2 spsk. brun farin
2 spsk. olie
1½ spsk. salt
800-900 g hvedemel
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Rør gæren ud i lidt af vandet først, og hæld resten af vandet i sammen med farin og olie. Tilsæt salt, grahamsmel og derefter hvedemel lidt ad gangen. Rør og ælt dejen grundigt igennem minimum 5-10 min. Læg dejen i en stor skål, dæk den med køkkenfilm, og lad den stå en times tid et lunt sted.
  2. Slå dejen ned, og ælt den grundigt igennem. Del dejen i 20 lige store stykker, rul dejen til boller. Stik en melet finger igennem bollen, og sving bollenrundt på fingeren. Du kan også rulle dejen til pølser og lave pølserne til ringe. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
  3. Bring en stor gryde med vand i kog, tilsæt farin, og drop 3-4 bagels i vandet ad gangen. Lad dem simre 30 sek. Vend dem med en hulske, og lad dem simre 30 sek. mere. Læg dem tilbage på bagepladen. Pensl de kogte bagels med sammenpisket æg, og drys dem evt. med birkes eller sesamfrø.
  4. Stil bagepladen med bagels i en 220 gr. varm ovn, og bag dem i ca. 7 min. Skru ovnen ned på 180 gr., og bag dem ca. 10 min. Lad dine bagels køle af på en rist.
Tips!
Du kan også tilsætte hakkede valnødder og stødte korianderfrø til denne dej, hvis de skal smage af lidt mere og spises med smør og ost. Hvis du ikke ønsker grove bagels, kan grahamsmelet erstattes med hvedemel
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen
Sådan gør du:
  1. Rør alle ingredienserne til peberrodscremen sammen i en skål. Juster peberrodsmængden efter smag og behag, og smag den til med sukker, salt og peber.
  2. Pluk den varmrøgede laks i mindre stykker, og flæk de 4 bagels.
  3. Fordel peberrodscreme og laks mellem brødene sammen med salatblade, radiser og evt. basilikum.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen

Sandwich og wraps
Så snart de opvarmes, er de som nybagte igen. En god måde at få brugt de bagels, der ikke blev spist, mens de var nybagte.
Sådan gør du:
  1. Tænd og indstil ovnen på 200 gr.
  2. Flæk 4 bagels, og kom skinke, skiver af emmentaler, basilikum, tomatskiver og peberfrugtskiver imellem brødene.
  3. Stil dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ca. 10 min., eller til osten er smeltet og brødet sprødt.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Dagens lækkeri

Skønt bagværk