Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Bag med surdej - 3 lækre opskrifter

Brød hævet med surdej får en rigtig god smag og konsistens. Det er ikke spor svært, men det skal planlægges lidt. Her får du 3 lækre opskrifter på surdejsbrød:

Lækre morgenboller

Surdejsflutes med øl

Landbrød med rug

 

► SE OGSÅ: 6 lækre madbrød, flutes og boller

► SE OGSÅ: Det gode brød

► SE OGSÅ: Smag 4 kvinders favoritbrødSmag 4 kvinders favoritbrød

Annonce

Småretter, snacks & tilbehørBagværk
Så skal der bages surdejs boller.
Lækre morgenboller
15 stk.
Morgenboller
5 g gær
2 tsk. salt
ca. 500 g hvedemel
Desuden:
2-3 spsk. blåbirkes
Grundopskrift på hvedesurdej (Ca. 3 dl)
5 g gær
Sådan gør du:
  1. Rør surdejen sammen, og kom den i et stort glas. Dæk med plastfilm, prik et par små huller i plasten.
  2. Lad blandingen stå 2-3 dage ved køkkentemperatur. Det skal dufte syrligt og må gerne boble lidt.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Bagværk
Put øl i surdejen og du får nogle lækre sprøde surdejsflute med øl.
Surdejsflute med øl
3 lange flutes
Surdejsflute med øl
5 g gær
2½ dl koldt vand
2 tsk. salt
200 g rugmel
ca. 500 g hvedemel
Grundopskrift på hvedesurdej (Ca. 3 dl)
5 g gær
Sådan gør du:
  1. Rør surdej, gær, øl og vand sammen.
  2. Rør de øvrige ingredienser i. Dejen må ikke virke tør. Lad dejen hæve tildækket natten over i køleskab ca. 12 timer.
  3. Form 3 lange flute. Lad dem efterhæve tildækket ca. 30 min. Klip, eller snit flutene med en skarp kniv. Her har vi klippet dem og herefter vredet stykker af flutetoppen skiftevis til højre og venstre. På den måde bliver det nemt at bryde brødet i mindre stykker efter bagning, og så ser det dekorativt ud. Pensl med vand. Bag flutene ca. 20-25 min. ved 225 gr. på midterste ovnribbe.
Tips!
Stil gerne en bradepande (20 x 25 cm) på en rist på nederste ovnribbe. Hæld 2-3 dl kogende vand i, lige før du stiller flutene ind. Lad den stå under bagningen. Dampen giver gode, sprøde flute og en flot kulør. Morgenbollerne kan bages på samme måde.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Bagværk
Lun leverpostej smager skønt ovenpå dette lækre landbrød med rug.
Landbrød med rug
1 stort brød
Landbrød med rug
5 dl vand
5 g gær
350 g hvedemel
2 tsk. salt
Grundopskrift på hvedesurdej (Ca. 3 dl)
5 g gær
Sådan gør du:
  1. Kog rugkernerne op i vandet ca. 1 min., og afkøl blandingen, til den er lunken. Bland kerneblandingen med grahamsmel, surdej og gær, så gæren bliver helt opløst. Tilsæt hvedemel og salt, og ælt dejen sammen, den skal stadig være fugtig og lidt klistret. Rør den evt. i en røremaskine ca. 5 min. Lad dejen hæve ca. 10-12 timer tildækket i køleskab.
  2. Tag dejen ud af køleskabet, og lad den stå 1 times tid. Form et rundt brød. Lad den efterhæve 30 min. Pensl med vand. Snit brødets top med en skarp kniv.
  3. Bag brødet ved 225 gr. på midterste ovnribbe ca. 40-45 min. Hvis du banker på brødets bund, skal det lyde hult, så er brødet bagt færdigt.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Dagens lækkeri

Skønt bagværk