Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Bag med gulerødder

Her har vi samlet 3 skønne opskrifter med gulerødder:

Gulerodsboller med nødder

Cafetærte med gulerødder

Grydebagt gulerodsbrød

Sådan gør du:
  1. Udrør gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen igennem, til den er smidig. Stil dejen til hævning tildækket et lunt sted ca. 1 time.
  2. Form 12 boller, og lad dem efterhæve ca. 20 min. på bagepapir på en bageplade.
  3. Pensl bollerne med sammenpisket æg. Bag bollerne på midterste ovnribbe ved 225 gr. i ca. 20 min.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Bagværk
Gulerødder er sunde og giver både god smag og flot farve til dit bagværk, så nyd dem i dit hjemmebagte brød samt i boller og kager.
Sådan gør du:
  1. Smuldr smørret i hvedemel og sukker. Saml dejen med æggeblommen. Lad dejen hvile i køleskab ca. 30 min. Rul dejen ud, og for en smurt tærteform (24 cm i diameter) hermed.
  2. Pisk æggene, til de er skummende. Pisk olien i. Pisk sukker og farin i. Sigt mel, bagepulver og kanel i dejen, og vend det i. Bland gulerod, valnødder og citronskal i.
  3. Kom dejen i tærteformen, og bag kagen ca. 50 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Stik et spyd i dejen, hænger der rå dej på, skal den bage lidt længere. Afkøl kagen.
  4. Pisk smør og flødeost sammen, og pisk flormelis i. Fordel glasuren på kagen.
  5. Pynt evt. med revet citronskal.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Bagværk
Hvis du bager dit brød i en gryde, bliver det saftigt og lækkert med en sprød skorpe. Har du ikke en velegnet gryde, kan du bage brødet på traditionel vis på bagepapir. I så fald skal det bages ved 225 gr. i ca. 40 min.
Grydebagt gulerodsbrød
1 stk.
5 dl vand
10 g gær
1½ tsk. salt
1 tsk. honning
ca. 450 g hvedemel
Sådan gør du:
  1. Rør alle ingredienser til dejen godt sammen, har du en køkkenmaskine, så brug den. Dejen må gerne røres i 10 min., det giver en god konsistens. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur ca. 8-10 timer eller natten over.
  2. Stil en god solid gryde, hvor håndtag og låg kan tåle høj varme, f.eks. en Le Creuset-gryde, i ovnen, og varm ovn og gryde op til 250 gr. på midterste ovnribbe. Hæld dejen ud på et stykke bagepapir i en stor klump på midten af papiret. Dump forsigtigt dejen med bagepapir ned i gryden, uden at du brænder dig.
  3. Læg låg på gryden, og bag brødet 30 min. Tag låget forsigtigt af, og bag brødet yderligere 15 min. ved 230 gr.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Dagens lækkeri