Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

9 saftige burgere

I denne kogebog får du opskrifterne på 9 forskellige burgere.

Annonce
Sådan gør du:
  1. Rør kødet med gulerod, løg, salt og peber. Form 4 flade burgerbøffer, og steg dem i olie på en pande. Krydr med salt og peber.
  2. Fyld bollerne med ketchup, bøffer, salatblade, skiver af mozzarella og tomat- og agurkeskiver. Krydr med basilikum, salt og peber.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Ælt kødet med salt og peber, og form 4 flade bøffer ca. 1 cm tykke. Læg dem på grillen, og steg dem på begge sider. Flæk bollerne, og grill dem.
  2. Skær æggene i skiver. Rør mayonnaise med hvidløg og tomatpure, og smag til med salt og peber. Smør noget af det på bollerne. På hver underbolle lægges salatblade og en bøf. Nu en skive ananas efterfulgt af skiver af rødbede og til sidst æg. Kom resten af dressingen over, og læg bolletoppen på. Svær at spise på en pæn måde, men sådan er det bare med burgere.
Tips!
Rødløg i skiver er også godt til.
Velbekomme!

KødØvrige
God version, hvis du ikke er til pommes frites og tunge dressinger.
Sådan gør du:
  1. Form kødet til en meget flad bøf, drys med salt og peber, og steg den på begge sider. Lun brødet i ovnen, dryp det med olivenolie, og læg det sammen omkring kød, ost og alt det grønne.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Rør gæren ud i lunkent vand. Rør salt og hvid hvedemel i. Lad det stå 5 min. Tilsæt hvedemelet, og ælt dejen smidig. Stil dejen tildækket i køleskabet i ca. 8-10 timer. Tag dejen ud en time før, den skal bages. Lad den stå 40 min., og form så 8 flade boller. Lad dem efterhæve 15 min. Pensl med sammenpisket æg, og drys med sesamfrø. Bag bollerne ved 225 gr. I ca. 18 min. på midterste ovnribbe.
  2. Form 4 flade bøffer af kødet. Krydr dem med salt og peber, og steg dem i olie på panden.
  3. Mos avocadokødet, og rør det med yoghurt. Smag til med citronsaft, salt og peber. Stil boller, bøf, grønsager og avocadomos på bordet, og lad hver især fylde sin egen burger.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. 1. Form 4 flade bøffer, krydr dem med salt og peber, og steg dem i olie på en pande. Kom avocadokødet i en skål, og mos det med en gaffel. Rør yoghurt i. Smag til med salt og peber.
  2. 2. Pil æggene, og skær dem i skiver. Skær tomater og agurk i skiver, og snit løgene. Lun bollerne og flæk dem. Fyld dem med avocadocreme, bøffer, æg og grønsager.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Desuden: salatblade, rødløg, tomat og agurk pensl svampene med olie, og grill dem over trækulsgrill, eller steg dem på en slip let-pande. krydr med salt og peber. Varm bollerne. Mos avocadoerne, og rør dem med presset hvidløg, lime, hakket forårsløg, tomat (uden saft og kerne), jalapenos og salt. Fyld burgerne med salat, portobellosvamp, guacamole samt skiver af løg, tomat og agurk.
Velbekomme!

Kød
Kalvekød er lettere i smagen end det traditionelle oksekød, så det er værd at prøve til sommerens burgere – også til dem fra grillen.
Sådan gør du:
  1. Rør kødet kraftigt med salt og peber, til det virker sammenhængende. Form det til store, meget flade bøffer.
  2. Skyl alt det grønne, og dup det tørt. Skær agurk og tomat i skiver.
  3. Rist de flækkede boller, smør dem med mayonnaise, og læg burgerne sammen. Giv evt. bådkartofler til burgeren.
  4. TIDSFORBRUG: 25 MIN, HERAF ARBEJDSTID: 20 MIN.
Velbekomme!
Foto: Jesper Glyrskov
Sådan gør du:
  1. Lun og flæk bollerne.
  2. Smør bollerne med mayonnaise rørt med hvidløg og sennep. Fyld bollerne med salat, kød og grønsager. Spis resten af grønsagerne til.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Bland oksekødet med barbecuesaucen, til det er grundigt blandet sammen. Form farsen til 4 bøffer, og hak dem på begge sider med en kniv. Steg bøfferne i olie på en meget varm pande, evt. en grillpande. Krydr med salt og peber.
  2. Skær agurken i skiver. Bland eddike, sukker, peberrod, løg skåret i tern, salt og peber sammen i en skål. Kom agurkeskiverne i lagen, og lad dem trække lidt.
  3. Flæk bollerne, og varm dem i ovnen eller på brødristeren. Smør bollerne med flødeost, læg et salatblad, bøf og godt med agurkesalat mellem brødene.
Velbekomme!
Annonce