Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

8 forrygende opskrifter på fastelavnsboller

Efter at have slået katten af tønden skulle der nok være plads til sådan et par stykker i maven. Her får du 8 forrygende fastelavnsboller.

 

Annonce
Sådan gør du:
  1. Pisk æggene sammen, og mål melet op. Kog smør og væske op, tag gryden fra varmen, og hæld alt melet i på en gang. Rør med en grydeske, til dejen har samlet sig og slipper gryden. Lad den køle lidt af.
  2. Pisk æggemassen i lidt ad gangen. Stop, når dejen er blød, men ikke flydende. Hak pyntebærrene groft, og vend dem i dejen.
  3. Sæt dejen på bagepapir i 20-25 boller ved hjælp af to skeer eller en sprøjtepose med stor tylle. Bag kagerne ved 190 gr. i ca. 25 min. Tag en enkelt af bollerne ud af ovnen, og vent nogle minutter. Hvis den falder sammen, skal bollerne bage endnu 5 min., men holder den formen, er de alle færdige og kan tages ud til afkøling.
  4. Flæk bollerne, og læg en god teskefuld kagecreme på hver af bundene. Sprøjt flødeskum ud over cremen, og læg kagerne sammen. Sigt lidt flormelis ud over kagerne. Pynt med en flødeskumstop og et pyntebær, og server straks.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Smelt smørret, tilsæt mælken, og lad det blive håndvarmt. Tilsæt smuldret gær, sukker og 250 g mel, og pisk det hele jævnt. Lad det hvile en lille times tid et lunt sted.
  2. Resten af melet tilsættes, og da dette er en gammel, gammel opskrift, skal dejen nu ”slås”, dvs. røres med meget kraftige tag med en ske, til den er blank. Det er en meget ”løs” dej, der skal behandles med let hånd.
  3. Dejen vendes ud på et meldrysset bord, drysses med mere mel og rulles forsigtigt ud til et rektangel, der måler ca. 35 x 45 cm. Sørg for hele tiden at løsne dejen fra bordet med en paletkniv.
  4. Skær dejen i firkanter (ca. 11 x 11 cm), og læg 1 tsk. af det valgte fyld på hver firkant. Luk hjørnerne ind over fyldet, klem dejen godt sammen, og form den til en bolle. Læg bollerne på pladen til efterhævning.
  5. Pensl forsigtigt med sammenpisket æggehvide, drys evt. med tesukker og stødt kanel, og bag bollerne ca. 12 min. ved 210 gr. De afkølede boller kan også pyntes med en stribe glasur.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Opløs gæren i vandet. Saml alle ingredienserne til dejen i dejskålen, og ælt dejen sammen med håndmikseren. Lad den hæve ca. 45 min.
  2. Drys lidt mel ud på bordet, vend dejen ud, og sigt også lidt mel over dejen. Klap den til 2 cm's tykkelse, og glat forsigtigt med kagerullen. Stik dejen ud i cirkler (8 cm i diam.), og læg dem på pladen. Ælt resten af dejen ganske let sammen, og klap den ud, og lav resten af bollerne. Læg dem på bagepladen, dæk med en omvendt brade-pande, og lad dem hæve en halv times tid et lunt sted.
  3. Tryk en fordybning i midten af hver af bollerne, og læg lidt fyld i fordybningen. Lad bollerne efterhæve ca. 15 min., pensl med æg, og bag bollerne ved 250 gr. i ca. 10 min.
  4. Pynt evt. med en stribe farvet glasur eller nemmere: smeltet chokolade.
Tips!
Andre slags fyld til fastelavnsboller Æblefyld: Skær 2-3 syrlige æbler i tern, drys med 2-3 spsk. sukker, og lad dem mørne i mikroovnen. Køl af inden brug. Marcipanfyld: 50 g marcipan plukkes i stykker og blandes med 50 g sukker. Massen røres jævn med lidt æggehvide. Kagecreme: Nemmest og mest sikkert med hensyn til salmonella er det at bruge pulver til koldrørt creme. Flødefyld: Flødeskum naturel eller smagt til med kakao og flormelis eller (til de voksne) med portvin.
Velbekomme!
Foto: Jesper Glyrskov / Opskrift: Karen Hare
Sådan gør du:
  1. Rør gæren ud med sukkeret i en skål. Rør citronskal, mælk og æg i. Smuldr smørret i halvdelen af hvedemelet, og rør det i. Tag dejen ud på bordet, og ælt med resten af melet. Lad dejen hæve et ikke for varmt sted i ca. 3 timer.
  2. Pisk æggeblommer, majsstivelse, mælk, sukker og vaniljesukker sammen i en gryde. Varm det op, og kog det igennem ganske kort under piskning. Pisk smørret i. Kom cremen i en skål, og køl den helt
  3. Rul dejen ud, ca. 1½ cm tyk, og skær den ud i 20 firkanter. Læg 1 tsk. creme og 1 tsk. syltetøj på hvert stykke. Saml dejen omkring fyldet. Pensl sammenføjningerne med sammenpisket æg, og sæt bollerne med sammenføjningerne nedad på pladen. Lad bollerne efterhæve 15 min.
  4. Pensl bollerne med æg, og bag dem 15-18 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe. Rør glasuren sammen, og smør den på de afkølede boller.
Velbekomme!

BagværkSøde sager og drikke
Tag børnene med i køkkenet, og lav skønne, hjemmebagte boller med lækker fyld og sjov pynt.
Sådan gør du:
  1. Smelt smørret, tilsæt mælk, og hæld væsken over æggeblomme og smuldret gær. Tilsæt sukker, salt, kardemomme og halvdelen af melet, og slå dejen godt igennem med en grydeske. Tilsæt mere mel, ælt dejen færdig, og lad den hæve ca. 30 min.
  2. Vend dejen ud på et meldrysset bord, sigt lidt mel over dejklumpen, og rul den ud med let hånd i lidt under 1 cm's tykkelse. Skær dejen i firkanter på ca. 11 x 11 cm. Læg lidt fyld på hver firkant, og klem dejen godt sammen omkring fyldet.
  3. Vend bollerne, og læg dem i muffinforme af papir, der igen anbringes i en muffinpande. Lad dem efterhæve ca. 25 min., pensl med sammenpisket æggehvide, og bag bollerne ved 210 gr. i ca. 15 min. Køl af på en rist.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Karen Hare

Bagværk
Her har vi flækket bollerne og fyldt dem med kagecreme blandet med flødeskum, det er guf. Men du kan også sagtens spise dem uden cremefyld.
Sådan gør du:
  1. Rør gæren ud i lunkent vand. Kom melet i en anden skål, og smuldr de 200 g smør heri. Tilsæt salt, sukker og gærblandingen. Ælt dejen sammen. Stil den til hævning, dog ikke for varmt, i ca. 1 time.
  2. Rul dejen ud til en rektangel 20 x 40 cm. Skær de 100 g smør i tynde skiver, og læg dem på halvdelen af dejen. Fold den anden halvdel over. Rul den ud til en firkant ca. 1½ cm tyk.
  3. Skær dejen ud i 18 firkanter. Kom en stor teskefuld blød nougat på hver, og fold dejen rundt om fyldet. Læg bollerne på bagepapir på en bageplade, og lad dem efterhæve 15 min. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem ved 200 gr. i ca. 18 min.
  4. Fordobl opskriften på kagecreme, (se Boller med creme og syltetøj), og bland den med flødeskum af 2½ dl piskefløde. Flæk de afkølede boller, og fyld dem med kagecremen. Pynt bollerne med flormelis.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Smelt smørret, tilsæt mælk, og hæld væsken over æggeblomme og smuldret gær. Tilsæt sukker, salt, kardemomme og halvdelen af melet, og slå dejen godt igennem med en grydeske. Tilsæt mere mel, ælt dejen færdig, og lad den hæve ca. 30 min.
  2. Vend dejen ud på et meldrysset bord, sigt lidt mel over dejklumpen, og rul den ud med let hånd i lidt under 1 cm's tykkelse. Skær dejen i firkanter på ca. 11 x 11 cm. Læg lidt fyld på hver firkant, og klem dejen godt sammen omkring fyldet.
  3. Vend bollerne, og læg dem i muffinforme af papir, der igen anbringes i en muffinpande. Lad dem efterhæve ca. 25 min., pensl med sammenpisket æggehvide, og bag bollerne ved 210 gr. i ca. 15 min. Køl af på en rist.
Tips!
Glasurtips Hæld flormelis i skålen. Tilsæt væsken lidt ad gangen. Glasuren skal være tyk som græsk yoghurt. Blev den for tynd, kan du hælde mere flormelis i.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Smelt smørret i en lille gryde, og hæld mælken på. Opløs gæren i den lune mælk. Tilsæt salt, sukker og hvedemel lidt ad gangen. Ælt dejen grundigt igennem på et meldrysset bord.
  2. Læg dejen tilbage i skålen, og dæk den med køkkenfilm. Lad dejen hæve i ca. 1 time et lunt sted.
  3. Kom alle ingredienserne til fyldet i en skål, og rør det godt sammen.
  4. Rul dejen ud i en tyk pølse, og skær 12 lige store stykker dej af den. Rul dejklumperne til boller, og pres dem flade. Fordel fyldet på bollerne, pak dejen godt omkring fyldet. Læg bollerne med samlingen nedad på en bageplade med bagepapir, og pensl dem med æg.
  5. Bag fastelavnsbollerne midt i en 200 gr. varm ovn i ca. 12 min., eller til de virker gennembagte og er lysebrune.
  6. Rør glasuren sammen, og pynt bollerne med den.
Tips!
Fyldet kan varieres med vaniljecreme, marcipan eller syltetøj.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Susanne Engelstofte Rasmussen
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Seneste i Mit håndarbejde

Juleophæng 10 dec 2016 18:34 Kirsten Skjerbek
Pulsvarmere 6 dec 2016 06:30 Elisabeth120312
Nadja hue 29 nov 2016 19:22 Elisabeth120312
Nissehue 26 nov 2016 13:47 Elisabeth120312
Havehynder 23 nov 2016 16:35 raha

Skønt bagværk