Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

7 syndigt gode cheesecakes

En cheesecake er snarere en tærte end en kage, for den består af en sprød bund, der kan være bagt eller ubagt og et tæt fyld, hvis hovedbestanddel er en friskost, der blandes med f.eks. æg, smagsstoffer, fløde eller cremefraiche.

 

Vidste du.....
Der er det pudsige ved disse “ostekager”, at de ikke har meget med ost at gøre, og skal man finde en kagefamilie til dem, må det nærmeste være tærterne.

Annonce
Sådan gør du:
  1. Læg de 7 husblasblade i blød i rigeligt koldt vand i ca. 8 min. Læg en lagkagebund i en springform (22 cm), der er beklædt med bagepapir på bund og sider. Lun solbærsaften, til den er håndvarm, og tilsæt husblas, der er trykket fri for vand. Rør, til den er opløst.
  2. Pisk fløden til skum, og rør den sammen med hytteost og (evt.) spiritus. Tilsæt solbærsaft med husblas, og hæld massen i springformen. Stil den koldt.
  3. Til gelelaget øverst opløses 4 blade husblas i koldt vand i ca. 8 min. Varm solbærsaften op til fingervarme, opløs husblasen, og køl saften lidt af. Hæld den i formen, mens den stadig er flydende. Lad kagen stå nogle timer, gerne fra dag til dag, inden den tages ud af formen.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Miks kiks og smør sammen, gerne i en foodprocessor. For en springform 22 cm i diameter med bagepapir. Pres kikseblandingen ud i formens bund. Stil det i køleskabet.
  2. Hak den hvide chokolade, og smelt den i mikroovn eller over vandbad. Pisk flødeost, cremefraiche og sukker sammen. Tilsæt æg og æggeblomme et ad gangen, og pisk det sammen. Rør hvedemel, smeltet hvid chokolade og vaniljeekstrakt i. Kom dejen over kiksebunden, og bag kagen ved 175 gr. i ca. 50 min. på midterste ovnribbe.
  3. Køl kagen af. Pisk cremefraiche og piskefløde sammen, og smag til med flormelis. Fordel det over kagen. Drys blåbær over. Drys evt. også høvlet hvid chokolade over.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Knus kagerne til rasp, og ibland smeltet smør. Bred massen ud i en 22 cm’s springform og 4 cm op ad kanten på formen. Stil formen på køl i mindst 40 min., eller til bunden er blevet fast.
  2. Pisk mascarponecremen igennem. Tilsæt flormelis og æggeblommer, og pisk massen godt igennem.
  3. Tag den ene halvdel af cremen fra, tilsæt vaniljesukker, rom og mel, og rør massen igennem.
  4. Smelt forsigtigt chokoladen i mikroovn eller over vandbad, og rør den i den anden halvdel af ostemassen sammen med pulverkaffe og likør.
  5. Pisk hviderne stive, og vend dem i chokolade mascarponeblandingen. Hæld de to slags fyld i formen på skift med en stor ske, og bag kagen ved 200 gr. i ca. 45 min. Lad den blive kold i den slukkede ovn med ovndøren på klem. Stil den afkølede kage i køleskabet natten over, og nyd den afkølet.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Miks kiksene sammen med olie i en foodprocessor. Dejen hænger ikke helt sammen, men det gør ikke noget. Fordel massen i små forme eller kopper. Her har vi brugt amerikanske muffinsforme som bl.a. kan købes i SuperBest. Stil formene i køleskabet.
  2. Udblød husblassen i koldt vand 10 min. Kog citronsaft, limesaft og sukker sammen 5 min. Tag husblassen op, og knug den. Tag gryden fra varmen, og smelt husblassen heri. Afkøl denne blanding, til den er lunken.
  3. Pisk flødeost og cremefraiche sammen. Pisk sukkerlagen i sammen med citronskal. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i. Fordel denne masse over kiksene. Lad det stivne i køleskab ca. 6 timer. Spis kagerne pyntet med reven citrusskal.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Smelt smørret, tilsæt knuste kiks og flormelis, og bland det hele godt. Tryk det ud i bunden og op ad kanten af en springform (ca. 20 cm). Bag bunden ved 190 gr. i ca. 8 min., og dæmp varmen til 165 gr.
  2. Pisk smør og flormelis luftigt. Tilsæt æg, citron, mel og vaniljesukker, og pisk blandingen klumpfri. Tilsæt flødeost, og pisk igen, til alt er godt blandet. Fyld massen i formen, og bag kagen i 1 time ved 165 gr. Sluk ovnen, åbn døren på klem, og lad kagen køle af i ovnen. Sæt den på køl til næste dag. Kagen kan med fordel laves dagen før, den skal serveres.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Smelt smørret, og bland det med 120g mel og 50 g sukker. Tryk dejen ud i en springform (22 cm), der er foret med bagepapir. Lad dejen gå 5 cm op ad siderne. Sæt formen på køl, og tænd ovnen på 175 gr.
  2. Hak mandlerne. Riv skallen af citronerne. Pres også saften af dem og kog den ind til det halve. Opløs sukkeret i saften, og rør den med de to slags flødeost, mel, æg, mandler eller rosiner.
  3. Hæld massen i formen, og bag kagen på nederste ribbe i ca. 1 time. Pynt evt. med flormelis og citronmelisse.
Velbekomme!

Søde sager og drikke
Brug almindelige digestive kiks til bunden. Pres dem ud i 6-8 små ramakinforme. Tilsæt 2 tsk. reven appelsinskal af en usprøjtet appelsin til dejen. Hæld dejen over bundene. Bag dem i ca. 45 min. ved 175 gr. Afkøl dem, og pynt dem med samme creme som før, nu bruger du bare hindbær og reven appelsinskal til pynt.
Sådan gør du:
  1. Miks kiks og smør sammen, gerne i en foodprocessor. For en springform 22 cm i diameter med bagepapir. Pres kikseblandingen ud i formens bund. Stil det i køleskabet.
  2. Hak den hvide chokolade, og smelt den i mikroovn eller over vandbad. Pisk flødeost, cremefraiche og sukker sammen. Tilsæt æg og æggeblomme et ad gangen, og pisk det sammen. Rør hvedemel, smeltet hvid chokolade og vaniljeekstrakt i. Kom dejen over kiksebunden, og bag kagen ved 175 gr. i ca. 50 min. på midterste ovnribbe.
  3. Køl kagen af. Pisk cremefraiche og piskefløde sammen, og smag til med flormelis. Fordel det over kagen. Drys blåbær over. Drys evt. også høvlet hvid chokolade over.
Velbekomme!
Annonce