Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

7 søde pandekager

Uanset vejr er der vel ikke noget bedre end en stor stak pandekager med syltetøj og flødeskum.

Crepes suzette med et tvist

Pandekager a la bananasplit

Havregrynspandekager med yoghurt og blåbær

Pandekager med chokomousse og passionsfrugt

Vaniljepandekager med syltetøj og flødeskum

Wiener-æblepandekager

Små tykke brunchpandekager med hindbær

 

►SE OGSÅ: Ugens lækkeri: Marengs med rom-rosin-skum

►SE OGSÅ: Ugens lækkeri: Chokolademoussekage

►SE OGSÅ: Ugens lækkeri: Fragilité med abrikoscreme

Annonce

Bagværk
Her har vi kommet kokosmel i den franske klassiker, det giver en fin smag sammen med appelsin.
Sådan gør du:
  1. Rør mælk, hvedemel, kokosmel, salt og sukker jævnt. Rør æggene i. Lad dejen trække 30 min. Rør smørret i.
  2. Bag 12-14 tynde pandekager i smør på en pande.
  3. Kom smør, appelsinsaft, citronsaft og sukker i en pande, og kog det op. Dyp en pandekage i saucen, og fold den til en halvmåne, som igen foldes. Læg pandekagerne langs pandens kant, og fortsæt med resten af pandekagerne. Kan også arrangeres i et dybt fad. Kom appelsinfileter ved. Drys panderistede mandelflager over pandekagerne. Pynt med et drys kokosmel, reven appelsinskal og evt. mynte.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Bagværk
En perfekt dessert for lækkersultne pandekageelskere.
Pandekager a la bananasplit
10-12 stk.
4 dl mælk
150 g hvedemel
½ tsk. salt
2 tsk. sukker
4 æg
25 g smør
Desuden:
2 spsk. sukker
20 g smør
Cremeskildpaddesauce:
1½ dl fløde
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Rør mælk, hvedemel, salt og sukker sammen, til det er jævnt. Rør æg, appelsinskal og appelsinsaft i. Lad dejen trække 30 min. Smelt smørret, og rør det i.
  2. Bag 10-12 pandekager i smør på en pande.
  3. Smelt sukkeret, til det er gyldent på en pande. Kom smørret i, og smelt det. Steg kort bananerne gyldne i sukkerblandingen.
  4. Kog fløden op i en lille gryde, og sluk for varmen. Kom skildpadderne i, og mos dem ud, så de smelter i den varme fløde. Server saucen lun eller kold.
  5. Server pandekagerne med flækkede bananer, mandelflagedrys, is og skildpaddesauce. Pynt evt. med mynte.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Bagværk
Herlige til weekendmorgenmaden.
Havregrynspandekager med yoghurt og blåbær
Ca. 10-12 stk.
150 g hvedemel
¼ tsk. salt
5 dl mælk
4 æg
Desuden:
200 g blåbær
Sådan gør du:
  1. Rør hvedemel, havregryn, salt og mælk sammen til en jævn blanding. Rør æggene i. Lad dejen hvile 30 min. Rør smørret i.
  2. Bag 10-12 pandekager på en pande i smeltet smør.
  3. Fordel yoghurt på pandekagerne. Fold dem sammen, og server med blåbær og ahornsirup.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Hak chokoladen, og smelt den over vandbad eller i mikroovn. Pisk æggeblommer og sukker cremet. Rør chokoladen i.
  2. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i. Pisk fløden til let skum, og vend den i chokoladecremen. Kom moussen i en skål. Dæk moussen til, og stil den i køleskab 2-4 timer.
  3. Rør hvedemel, durumhvedemel, salt, sukker og mælk sammen til en jævn blanding. Rør æggene i. Lad dejen hvile 30 min. Rør smørret i.
  4. Bag 12 pandekager på en pande i smeltet smør.
  5. Fyld pandekagerne med chokolademousse. Rul dem sammen, og læg dem på et fad. Dryp med ahornsirup, og pynt evt. med pistacienødder. Giv halve passionsfrugter og flødeskum til.
Tips!
Du kan også skrabe indholdet ud af passionsfrugterne og servere det som en sauce til pandekagerne.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Bagværk
Rigtige mormorpandekager går man sjældent galt i byen med.
Sådan gør du:
  1. Rør hvedemel, salt, sukker, vaniljekorn- eller sukker og mælk sammen til en jævn blanding. Rør æggene i. Lad dejen hvile 30 min. Rør smørret i.
  2. Bag 10-12 pandekager på en pande i smeltet smør.
  3. Pisk fløden til skum. Server pandekagerne med flødeskum, syltetøj og sukker.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Bagværk
Disse pandekager er gode at servere til en kop kaffe.
Sådan gør du:
  1. Skær æblerne i både, og fjern kernehus og stilke. Skær bådene i tynde både. Dryp med citronsaft.
  2. Rør hvedemel, salt og mælk jævnt. Rør æggeblommer, vaniljesukker og citronsaft i. Pisk æggehviderne, og vend dem i.
  3. Smelt lidt smør på en pande. Fordel dej herpå i ca. ¾ cm tykt lag. Læg nogle skiver æble over. Bag pandekagen gylden, og vend den. Bag den færdig på den anden side. Bag ikke ved for kraftig varme.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Hvedemel, bagepulver, sukker, vaniljesukker og salt blandes i en skål. Rør mælken i lidt ad gangen, og rør blandingen helt jævn. Rør æggene i. Rør olien i. Skyl hindbærrene, og del dem i kvarte stykker. Vend hindbærstykkerne i dejen.
  2. Varm en pande op med lidt smør på, når det er gyldent, kommes 3-4 spsk. dej på panden til en tyk pandekage. Bag pandekagen på begge sider. Fortsæt på samme vis, til alle pandekagerne er bagte. På en større pande kan du sagtens bage 3-4 små pandekager ad gangen.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce