Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

7 lyserøde lækkerier

Her får du en kogebog fyldt med lyserøde lækkerier af alle afstøbninger. Vi byder på:

 

Mormors jordbær-rabarber-kage

Barbiekage

Pavlova

Pink romfromage

Pakkekage med sløjfe

Rabarberfragilite med marcipan

Jordbærfool

 

 - Velbekomme!

Annonce
Sådan gør du:
  1. Pisk æggeblommer og sukker til en cremet og luftigt masse. Sigt hvedemel blandet med hjortetaksalt i. Fordel dejen i 3 smurte lagkageforme, 24 cm i diameter. Bag kagebundene ca. 6 min. ved 225 gr., til de er gyldne, og lad dem køle af.
  2. Pisk mælk, æggeblommer, vaniljekorn, sukker og majsstivelse sammen i en gryde, og bring det til kogepunktet. Rør, til det er cremet og bobler op. Kom cremen i en skål, og drys overfladen med sukker. Pisk fløden til skum, og vend det i cremen, men først når cremen er kold.
  3. Skær jordbærrene i skiver, og vend dem i en skål med sukker. Læg først en lagkagebund på et fad. Kom ¹/³ creme, jordbær og rabarber på. Gentag med de 2 andre bunde.
  4. Ovnbagte rabarber: 200 g rabarberstilke 4-5 spsk. sukker
  5. Skær 200 g rabarberstilke i skiver. Læg dem i et ovnfast fad, og drys med 4-5 spsk. sukker. Stil dem i ovnen ved 200 gr. i 20- 30 min., og lad dem køle af. Du kan evt. tilsætte lidt korn fra en vaniljestang.
Velbekomme!

BagværkSøde sager og drikke
Skøn barbielagkage med hindbær, der faktisk slet ikke er svært at lave.
Flot barbiekage
10 personer
Fyld:
1 dl vand
100 g sukker
4 blade husblas
Smørcreme:
200 g smør
1 dl mælk
400 g flormelis
Desuden:
1 lille dåse dekorationsicing
Sådan gør du:
  1. Kog hindbærrene op i vand 3-4 min. Pres dem gennem en sigte. Kog saften op med sukker. Tag gryden fra varmen, og kom afdryppede husblasblade i. Rør til de er opløst. Køl af, til den er en anelse lun. Pisk flødeskummet, og vend det i.
  2. Skær en bund til, så den er 12 cm i diameter. Skær 5 bunde til på 17½ cm i diameter. For en 2 liters magretheskål med plastfilm. Læg den lille bund nederst. Fordel 2- 3 cm hindbærskum over. Læg en bund mere, og hindbærskum over. Fortsæt på samme vis, og slut med en bund. Dæk kagen til, og stil den i køleskab 2 timer.
  3. Pisk med en håndmikser smør med mælk og flormelis, til det er cremet. Vend kagen ud på et fad, og fjern plastfilmen. Fordel smørcremen på kagen, så den er helt dækket.
  4. Udrul en cirkel (ca. 30 cm i diameter) af lyserød fondant. Dæk kagen med fondanten. Hvis du kan få det til at folde lidt som stof, ser det fint ud. Skær et hul i kagens top, og skrab lidt af kagen op med en ske. Pak dukkeoverkroppen af en barbiedukke ind i plastfolie til husholdningsbrug, så ikke evt. skadelige stoffer trænger fra dukkeplasten ind i kagen. Sæt dukken ned i kagen.
  5. Kom icingen i en sprøjtepose med stjerne- eller fladtylle. Dekorer kagekjolen efter fri fantasi. Pynt med sukkerblomster, som du sætter fast med icing. Kjoletoppen og sjalet er lavet af stykker af udrullet rektangulært fondant.
Tips!
Fondant, icing og sukkerblomster kan købes på www.specialkoebmanden.dk og i Kop & Kandes butikker.

Smørcremen på kagen forhindrer væsken fra bærrene i at trænge ud i fondanten, som ellers kan blive ødelagt.
Velbekomme!
Opskrifter: Bente Nissen Lundsgaard
Foto: Mikkel Adsbøl
Sådan gør du:
  1. Giv bær og sukker et opkog, rør kompotten igennem, og stil den koldt.
  2. Pisk hviderne let, tilsæt 2 spsk. af sukkeret, og pisk hviderne helt stive. Bland med vaniljesukker og resten af sukkeret.
  3. Sprøjt dejen ud i små reder med høj kant. Bag kagerne ved 120 gr. i ca. 50 min., eller til de er lette og tørre og slipper bagepapiret.
  4. Pisk fløden stiv, bland den let med hindbærrene, og fyld cremen i marengsbunden. Pynt med chokolade, pistacier og friske bær, server straks.
Tips!
Marengsen bliver blød, hvis den står for længe, så anret den kort tid inden servering.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Læg husblassen i blød i koldt vand ca. 10 min. Kog jordbærrene op 2-3 min. i 2 spsk. vand og de 50 g sukker. Tag ryden fra varmen. Kom let afdryppede husblasblade i, og smelt dem. Blend jordbærmassen jævn i en blender eller foodprocessor. Kom 1½ spsk. jordbærmasse i 6 hjerteforme fra eva trio, hvis du vil servere fromagen på denne måde, vil du servere den i en skål, springer du bare dette punkt over og går videre.
  2. Pisk æggeblommerne med sukkeret, og rør rom i. Rør lidt af æggemassen i jordbærmassen, og rør herefter blandingen i resten af æggemassen. Pisk æggehviderne og fløden stiv hver for sig. Vend først æggehviderne i og herefter flødeskummet i.
  3. Fordel fromagen over jordbærmassen i hjerteformene, og kom resten i en skål. Eller kom det hele i en skål, hvis du ikke bruger hjerteforme. Lad fromagen stivne i køleskabet 6 timer. Vend fromagerne ud på desserttallerkner, hvis du har lavet hjerter.
  4. Husblas kan godt drille, men følg denne vejledning, så kan det ikke gå galt: 1. Læg et blad husblas ad gangen ned i en skål med koldt vand, og lad dem udbløde 10 min. – også selvom der står 5 min. på emballagen. 2. Smelt husblassen i mikroovn eller over vandbad, men pas på, den ikke får for meget varme, især i mikroovnen. Så hold øje med den, og giv den kun, så den lige er smeltet. 3. Vigtigt: Afkøl husblassen, så den kun er lunken, når den kommes i. Bland lidt af æggemassen i husblassen. Derefter vender du husblasblandingen i
Tips!
Hvis du laver hjerter, kan du fryse dem i 4 timer, så er de supernemme at få hele ud af formen. Lad dem optø ca. 20 min., inden du serverer dem.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Pisk æg og sukker luftigt. Smelt smørret, og rør mælken i. Kom det i æggemassen. Bland hvedemel, vaniljesukker, chokolade og bagepulver, og vend det i æggemassen. Hæld dejen i en form (20 x 20 cm) foret med bagepapir. Bag kagen ca. 45-50 min. på midterste ovnribbe ved 175 gr. Stik et spyd i kagen, hvis der er rå dej på, skal den bage lidt længere. Afkøl kagen.
  2. Skær kagen til i målene 18 x 18 cm. Pak den ind i marcipanlåget, som var det en rigtig pakke.
  3. Farv lidt over halvdelen af marcipanen rød og resten grøn. Rul marcipanen ud, gerne på en silikonemåtte drysset med majsstivelse eller flormelis. Skær strimler til pakkens bånd. Det røde bånd skal være bredere end det grønne. Brug evt. en kagespore. Læg de to farver bånd over hinanden, og kom båndet på kagen. Dagen efter lægger du sløjferne på.
Tips!
Du kan også lave bånd og sløjfer af figur- eller dekorfondant.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Skær rabarberne i tynde skiver, og kog langsomt rabarber og sukker op i en gryde. Lad det simre et par min., og lad herefter rabarberne køle af.
  2. Rist de smuttede hele mandler gyldne på en tør pande, og hak dem fint. Riv marcipanen på råkostjernet, og rør det ud i mælken til en jævn masse.
  3. Pisk æggehviderne meget stive, og kom 3 spsk. flormelis i lidt efter lidt. Bland resten af flormelissen og mandlerne. Rør mandelblandingen sammen med marcipanblandingen, og vend de stiftpiskede hvider i. Fordel dejen på smurt bagepapir i en firkant 40 x 40 cm. Bag bunden ca. 25 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Vend bunden over på et sukkerdrysset stykke bagepapir. Fjern det andet stykke bagepapir forsigtigt, og skær bunden i 3 ens stykker.
  4. Udblød husblassen i koldt vand i 10 min. Tag den op, og smelt den i mikroovn eller over vandbad i det vand, der følger med. Rør lidt af kompotten i, og rør denne blanding i resten af kompotten. Pisk fløden stiv, og vend den i kompotten. Fordel fyldet mellem de 3 bunde. Lad kagen hvile tildækket i køleskab ca. 4 timer eller natten over. Drys den med sigtet flormelis, og skær den i tern.
Velbekomme!

Søde sager og drikke
Vælg en god økologisk piskefløde og fine aromatiske bær til denne skønne engelske dessert.
Sådan gør du:
  1. Tø bærrene op over svag varme med sukker og appelsinskal (smag dig frem til den nøjagtige mængde sukker). Lad bærrene simre ca. 10 min. Fjern appelsinskallen, og køl kompotten helt af. Hæld det meste af saften fra, og mos eller blend bærrene.
  2. Pisk fløden stiv og vend forsigtigt pureen i flødeskummet sammen med så meget af saften, som fløden kan opsluge.
  3. Stil desserten på køl, til den skal bruges. Rør den evt. igennem, og fordel den i portionsglas.
Tips!
I bærsæsonen er denne dessert også dejlig med friske bær fra haven. Prøv f.eks. fool med hindbær, stikkelsbær eller rabarber.
Velbekomme!
Foto: Jesper Glyrskov / Opskrift: Karen Hare
Annonce

Hendes Verden i denne uge