Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

7 lækre fromager

Findes der noget bedre end en god gammeldags fromage til dessert? Hvad enten det er oldemors klassiske citronfromage, eller en af de nyere varianter med Baileys, kaffe eller passionsfrugter, så er fromage altid en sikker vinder på dessertbordet.

Annonce
Sådan gør du:
  1. Udblød husblassen i koldt vand ca. 10 min.
  2. Smelt husblassen i mikroovn eller over vandbad i det vand, der følger med. Hak hvid chokolade fint, og smelt den i mikroovn eller over vandbad. Rør Baileys i husblassen, og rør det i den hvide chokolade.
  3. Pisk æggeblommerne cremede med sukker. Rør chokoladeblanding og æggeblanding sammen. Pisk fløden til skum, og vend det i. Vend hakket, mørk chokolade i. Kom fromagen i en skål eller portionsglas, og stil den køligt 3-4 timer.
  4. Kog vand og sukker op 3-4 min. Tag gryden fra varmen. Udrør kaffepulveet i 2 spsk. kogende vand, og rør det i sukkerlagen. Afkøl kaffesiruppen, og server den til fromagen.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 min.
  2. Pisk æggeblommer og sukker godt, til det er cremet, og tilsæt den revne citronskal og det halve af citronsaften.
  3. Tag husblassen op med det vand, der hænger ved, og smelt den over vandbad eller i mikroovn. Rør resten af citronsaften i. Lad denne masse køle af, til det er fingervarmt. Rør lidt af æggemassen i. Hæld nu blandingen i en tynd stråle i æggemassen, mens du rører.
  4. Pisk æggehviderne stive. Pisk fløden til skum. Når æggeblandingen begynder at stivne lidt, det tager ikke særlig lang tid, vender du først de piskede æggehvider og derefter flødeskummet forsigtigt i. Hæld fromagen i en skål, og stil den i køleskabet et par timer. Pynt evt. med citronskal, flødeskum og blåbær.
Tips!
Hvis du er uheldig, at æggemassen bliver for stiv, inden du når at komme æggehvide og flødeskum i, så pisk den igennem med en håndmikser.

Sådan udbløder du husblas:
Kom rigeligt koldt vand i en skål. Læg et husblasblad ad gangen i vandet, ellers vil de nemt klistre sammen. Efter 10 min. ager du husblasbladene op af vandet med det vand, der hænger ved. Læg husblasbladene i en skål, som kan tåle arme, og lad husblassen smelte over vandbad eller evt. i mikroovn.

Sådan blander du fromagen
Rør halvdelen af citronsaften i den smeltede husblas, og når det er fingervarmt, rører du 2-3 spsk. af æggemassen i. Nu er massen klar til, at du rører den i resten af æggemassen i en tynd stråle.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Skær de syltede ingefær i små tern. Kom husblas i koldt vand, og lad dem ligge ca. 4 minutter. Pres overskydende væde bort.
  2. Varm ingefærlage tilsat citronsaft op til 40 gr., og hæld den i en skål med den bløde husblas. rør, til husblassen er gået i opløsning, og kom den hakkede ingefær i. Pisk æggehviderne stive. Skrab kornene fra vaniljestangen ud i fløden, og pisk den til skum. Vend æggehvider og flødeskum med ingefærblandingen. Hæld fromagen i en skål, og lad den stå koldt, til den skal spises (minimum 2 timer).
  3. Hak chokoladen, og kom den i en varmefast skål over vandbad sammen med sukkerlage fra ingefær, rom og kaffefløde.
  4. Pisk, til chokoladen er smeltet, og saucen er jævn. fjern den fra varmen, og lad det stå ved stuetemperatur, til den skal serveres.
  5. Dryp lidt chokoladesauce over fromagen, og server resten til. Pynt evt. med et lille friskt blad.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Sæt husblassen i blød i koldt vand i 10 min.
  2. Pisk æggeblommer og sukker godt, til det er cremet, og tilsæt den revne lime- eller citronskal og limesaften.
  3. Tag husblassen op med det vand, der hænger ved, og smelt den over vandbad eller i mikroovn. Lad den køle af, til den er fingervarm. Rør citronsaften i. Rør lidt af æggemassen i. Hæld nu blandingen i en tynd stråle i æggemassen, mens du rører.
  4. Pisk æggehvider og fløde stift hver for sig. Når æggeblandingen begynder at stivne lidt, det tager ikke særlig lang tid, vender du først de piskede æggehvider og derefter flødeskummet forsigtigt i. Hæld fromagen i en skål eller i små portionsglas, og stil den i køleskabet et par timer. Pynt med lime- eller citronskal og evt. flødeskum.
  5. Kokosflarn: Rør kokosmel med smeltet smør, og lad det stå. Pisk æg og sukker skummende. Vend det i kokosblandingen sammen med hvedemel og bagepulver. Sæt dejen i lidt flade klatter på bagepapir på en bageplade. Der skal være god afstand mellem kagerne, for de flyder meget ud. 2. Kagerne bages ved 175 gr. i ca. 8 min. på midterste ovnribbe, til de er gyldne. Du kan vælge at rulle de let afkølede, stadig bløde kager sammen til ruller eller bare køle kagerne helt af, som de er.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Udblød husblassen i koldt vand ca. 10 min.
  2. Kog indmaden af passionsfrugter, appelsinsaft og sukker sammen i en gryde 1-2 min. Tag gryden fra varmen. Kom let afdryppet husblas i gryden og rør, til den er smeltet.
  3. Fordel ca. 1½ spsk. af passionsfrugtblandingen i hver af 6 forme, som du først har foret med plastfilm. Her har vi fordelt fromagen i eva trios silikoneforme med 6 runde huller, men da fromagen nemt slipper denne formtype, skal de ikke fores med plastfilm. Pres resten af passionsfrugtblandingen gennem en sigte. Pisk mascarponen igennem. Rør passionsfrugtsaften og vaniljekorn i. Pisk fløden til skum, og vend den i.
  4. Fordel fromageni formene.
  5. Stil fromagen i køleskabet 4-5 timer, til den er stivnet.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 min.
  2. Pisk æggeblommer og sukker godt, til det er cremet, og tilsæt det halve af kaffen.
  3. Tag husblassen op med det vand, der hænger ved, og smelt den udblødte husblas i den varme kaffe. Lad denne masse køle af, til det er fingervarmt. Rør lidt af æggemassen i. Hæld nu blandingen i en tynd stråle i æggemassen, mens du rører.
  4. Pisk æggehviderne stive. Pisk fløden til skum. Når æggeblandingen begynder at stivne lidt, det tager ikke særlig lang tid, vender du først de piskede æggehvider og derefter flødeskummet forsigtigt i. Hæld fromagen i en skål, og stil den i køleskabet et par timer.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Læg husblassen i blød i koldt vand ca. 10 min. Kog jordbærrene op 2-3 min. i 2 spsk. vand og de 50 g sukker. Tag ryden fra varmen. Kom let afdryppede husblasblade i, og smelt dem. Blend jordbærmassen jævn i en blender eller foodprocessor. Kom 1½ spsk. jordbærmasse i 6 hjerteforme fra eva trio, hvis du vil servere fromagen på denne måde, vil du servere den i en skål, springer du bare dette punkt over og går videre.
  2. Pisk æggeblommerne med sukkeret, og rør rom i. Rør lidt af æggemassen i jordbærmassen, og rør herefter blandingen i resten af æggemassen. Pisk æggehviderne og fløden stiv hver for sig. Vend først æggehviderne i og herefter flødeskummet i.
  3. Fordel fromagen over jordbærmassen i hjerteformene, og kom resten i en skål. Eller kom det hele i en skål, hvis du ikke bruger hjerteforme. Lad fromagen stivne i køleskabet 6 timer. Vend fromagerne ud på desserttallerkner, hvis du har lavet hjerter.
  4. Husblas kan godt drille, men følg denne vejledning, så kan det ikke gå galt: 1. Læg et blad husblas ad gangen ned i en skål med koldt vand, og lad dem udbløde 10 min. – også selvom der står 5 min. på emballagen. 2. Smelt husblassen i mikroovn eller over vandbad, men pas på, den ikke får for meget varme, især i mikroovnen. Så hold øje med den, og giv den kun, så den lige er smeltet. 3. Vigtigt: Afkøl husblassen, så den kun er lunken, når den kommes i. Bland lidt af æggemassen i husblassen. Derefter vender du husblasblandingen i
Tips!
Hvis du laver hjerter, kan du fryse dem i 4 timer, så er de supernemme at få hele ud af formen. Lad dem optø ca. 20 min., inden du serverer dem.
Velbekomme!
Annonce