Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

7 lækre flutes

De bedste flutes bager du selv. Prøv en eller flere af vore 7 opskrifter: Flute med pære og appelsin, grovflute, femkornsflute, flute med havreklid, lette flute, små hvidløgsflute og flute med krydderurter.

 

Prøv også: 5 rustikke supper

Annonce
Sådan gør du:
  1. Udrør gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen igennem, til den er smidig. Stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time tildækket.
  2. Del dejen i to, og rul den ud til aflange flutes. Lad flutene efterhæve i ca. 15 min. Snit dem, og pensl med vand.
  3. Bag flutene ved 250 gr. i ca. 20 min.
Velbekomme!

Bagværk
Disse flute passer godt som tilbehør til fiskesuppen, men er også gode som madpakkeflute.
Grovflute
2 stk.
25 g gær
1 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
Sådan gør du:
  1. Udrør gæren i vandet. Rør olivenolie, salt, grahamsmel og durumhvedemel i. Lad det trække 15 min. Tilsæt hvedemelet, og ælt dejen meget smidig. Lad den hæve i en skål tildækket en time et lunt sted.
  2. Del dejen i 2, og rul dem til lange flute. Læg dem på bagepapir på en bageplade, og lad dem efterhæve i 15 min. Snit dem på skrå med en skarp kniv, pensl med vand, og bag flutene ved 250 gr. på midterste ovnribbe i ca. 15 min.
Tips!
Energi pr. portion (10 portioner i alt): 740 kilojoule (180 kcal) Energifordeling: Protein: 5 g – 12 % Kulhydrat: 34 g – 76 % Fedt: 2 g – 12 %
Velbekomme!

Bagværk
Sigtemel består af rug og hvede, omkring halvt af hvert. På grund af rugmelet vil dejen altid føles lidt klistret, så man skal arbejde med let hånd. Til gengæld giver sigtemelet dejlige brød med fin smag.
Femkorneflute
6 stk.
2½ dl mælk
3 spsk. olie
1½ tsk. salt
25 g gær
Sådan gør du:
  1. Mælk og olie lunes og hældes over gær, salt og 5-kornsblanding. Det hele røres sammen, og dejen æltes færdig med sigtemel. Pas på, dejen ikke bliver for stiv.
  2. Dejen hæver ca. 45 min., slås ned og formes til 6 små flute, der lægges til efterhævning på bagepladen.
  3. De sprøjtes med en forstøverflaske, drysses med mel og ridses dybt. Bages ved 225 gr. i ca. 14 min.
Velbekomme!

Bagværk
Disse flute er gode at fylde i madkassen, eller når familien skal på tur.
Sådan gør du:
  1. Udrør gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen sammen, til den er smidig. Lad dejen hæve lunt og tildækket ca. 3 timer.
  2. Form 12 ca. 10 cm lange flute af dejen, og lad dem efterhæve ca. 30 min.
  3. Pensl med vand, og bag flutene på midterste ovnribbe ved 225 gr. i ca. 18 min.
Velbekomme!

Bagværk
De mætter ikke for voldsomt og passer derfor godt til de fleste hovedretter.
Lette flute
6-8 stk.
3 dl mælk
25 g gær
3 spsk. olie
1½ tsk. salt
ca. 450 g mel
Sådan gør du:
  1. Hæld den lunede mælk over smuldret gær, olie og salt i dejskålen. Pisk omkring halvdelen af melet i væsken, og ælt derefter så meget mel i dejen, som den kan tage. Den skal være smidig, men ikke klistret. Lad den hæve en god halv time.
  2. Slå dejen ned og del den. Vil du have brødene meget akkurate, kan du veje dejen, så de bliver lige store. Form dejen til flute ved at klappe den ud i en firkant, der rulles stramt sammen, glattes og lægges til efterhævning. Fortsæt til al dejen er brugt, dæk brødene til, og lad dem efterhæve ca. 25 min.
  3. Pensl dem med æg, og drys efter smag. Giv hvert brød 2 dybe, lange snit med en hobbykniv eller en anden superskarp kniv, og stil dem straks i ovnen på øverste rille. Bages ca. 13 min. ved 210 gr.
Velbekomme!

Bagværk
Der er en god og ren hvidløgssmag i disse flute, så de skal kun laves til dem, der forstår at værdsætte den detalje.
Sådan gør du:
  1. Kog vandet op med olie, salt, peber og grofthakkede hvidløgsfed, og lad det køle af til fingertemperatur.
  2. Si væsken over i en dejskål, opløs gæren i væsken, og tilsæt det meste af melet. Arbejd dejen godt igennem med det mel, der skal til, dæk skålen, og lad dejen hæve ca. 45 min. et lunt sted.
  3. Drys lidt mel på bord og dej, og ælt dejen let. Del den, og form den til små flute, der lægges til efterhævning på pladen ca. 20 min. Rids brødene dybt, og bag dem øverst i ovnen ved 225 gr. i ca. 14 min.
  4. Brødene kan evt. pensles med smeltet smør, mens de stadig er varme.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Udrør gæren i vandet. Tilsæt salt og hvedemel. Ælt dejen længe, til den er blød og elastisk, ca. 10 min.
  2. Smør en skål med olie, læg dejen heri, læg film over skålen, og stil dejen til hævning tre timer.
  3. Slå dejen ned, og form to lange flutes. Læg dem på bagepapir på en bageplade, og lad dem efterhæve 15 min. med et klæde over. Tryk flutene lidt flade. Tryk snittede, soltørrede tomater godt ned i dejen. Fordel rosmarin over, dryp olivenolie over, og drys med flagesalt.
  4. Stil flutene i ovnen ved 225 gr. i ca. 18min.
Tips!
Køb hvidløgsflute, hvis du ikke kan nå at bage selv.
Velbekomme!
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Seneste i Mit håndarbejde

Juleophæng 10 dec 2016 18:34 Kirsten Skjerbek
Pulsvarmere 6 dec 2016 06:30 Elisabeth120312
Nadja hue 29 nov 2016 19:22 Elisabeth120312
Nissehue 26 nov 2016 13:47 Elisabeth120312
Havehynder 23 nov 2016 16:35 raha

Dagens lækkeri