Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

6 skønne snacks

6 skønne snacks der kan bruges som forretter eller til en let frokost.

Annonce
Sådan gør du:
  1. Kom tun, smør, mascarpone, citronsaft, salt og peber i en blender, og miks det sammen. Rør 1 spsk. små tern af rødløg i. Fordel massen på brødskiverne.
  2. Fordel dem på 4 tallerkner. Pynt med basilikum, sorte oliven og resten af rødløget.
Tips!
Vikl parmaskinke omkring grissinistænger som en ekstra snack sammen med tun-crostinierne.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Tryk den færdighævede grunddej ud på et stykke bagepapir i ca. ¾ cm’s tykkelse.
  2. Pil, hak og sauter løgene, mens dejen hæver ca. ½ time. Når de er bløde, tilsættes fløde og krydderier, og løgene koger videre, til fløden er tyknet. Blandingen køles lidt af.
  3. Bred løgblandingen ud over dejens overflade, og bag brødet ved 210 gr. i ca. 20 min., eller til det er sprødt og gennembagt. Server i snitter af passende størrelse.
  4. Grunddej: Rør dejen sammen med håndmikseren, så gør det ikke noget, at den stadig er lidt klæbrig, når den stilles til hævning. Lidt ekstra mel gør det nemt at forme brødene.
  5. Hæld mælken over den smuldrede gær, salt og durummel, og rør blandingen klumpfri. Lad den gerne hvile 5-10 min., inden du tilsætter mere mel under æltning. Dejen skal være blød, men ikke klistret, og det sidste af melet tilsættes i ganske små mængder ad gangen, bedst med en sigte. Dæk skålen med et låg, film eller folie, og lad dejen hæve ca. 45 min.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Skær peberfrugterne over, og fjern hinder, frø og stilke. Læg peberfrugterne på en ovnrist, og pensl dem med olivenolie. Stil dem under ovngrillen ca. 10 min., til de branker og bobler op. Afkøl peberfrugterne, og pil skindet af dem. Skær peberfrugterne i strimler af 1 cm’s bredde.
  2. Gem lidt peberfrugt i tern til pynt. Miks resten af de grillede peberfrugter til puré i en blender. Kom puréen i en skål, og rør yoghurt, paprika, hvidløg, citronsaft, salt, peber og stenbiderrogn i. Kom dippen i en skål og pynt med purløg og lidt ekstra stenbiderrogn samt peberfrugttern.
  3. Server dippen med minitoast.
Velbekomme!

Småretter, snacks & tilbehør
De små linser er bagt i en mini-muffinsform, der er smurt omhyggeligt.
Sådan gør du:
  1. Mel og smør smuldres og æltes let sammen med æggeblommen. Dejen lægges køligt en times tid.
  2. Mos osten med en gaffel, og pisk den sammen med de øvrige ingredienser.
  3. Smør hullerne i formen, og tryk dejen ud i hullerne. Den bliver meget skør, når den er bagt, så den skal have en vis tykkelse.
  4. Øs forsigtigt ostemassen i formene. Pas på ikke at spilde, så den brænder fast. Bag de små linser ved 175 gr. i ca. 25 min., eller til de er gennembagte og slipper formen. Lad dem blive kolde, før de forsigtigt tages ud. Linserne kan også bages i portionstærteforme og serveres i små trekanter.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Skræl persillerødderne, skær dem igennem på langs, og læg dem i et smurt, ovnfast fad.
  2. Bland chili, limesaft og -skal, hvidløg og olie, og fordel det over rødderne. Krydr med salt. Stil fadet i ovnen ved 200 gr. I ca. 25-30 min., til rødderne er møre og gyldne. Pynt med hakket persille.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Gør artiskokkerne i stand som beskrevet under salaten. Kog dem i letsaltet vand med citronsaft i ca. 5 min. Afdryp dem godt i en sigte.
  2. Læg dem i et smurt, ovnfast fad. Dryp med olivenolie, og drys med flagesalt, f.eks. Maldon seasalt. Drys saltet godt ned i toppen på artiskokkerne.
  3. Stil artiskokkerne i ovnen ved 200 gr. i 20 min. Tænd for ovngrillen, og giv dem 8-10 min., til de bliver sorte i spidserne. Hold godt øje med dem! Nu kan man hive bladene ud og spise den ikke brændte del.
Velbekomme!
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Dagens lækkeri

Skønt bagværk