Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

6 skønne danske sommerdesserter

Trifli, rødgrød, koldskål – bare navnene smager af sol og sommer og lyse aftener i det fri. Her har vi samlet 6 skønne sommerdesserter – få opskrifterne på:

 

 

Ferskenkoldskål med havredrys

 ♥

Rødgrød med jordbær og rabarber

 ♥

Lækker kærnemælkskoldskål med jordbær

 ♥

Trifli med hindbær, ribs og hvid chokolade

 ♥

Mormors jordbær-rabarbertrifli

 ♥

Kold rabarbersuppe med mynte og is

Annonce

Søde sager og drikke
Alle kan lide koldskål, og de fleste kan også lide lidt variation. Så prøv denne med ferskner og sprød havredrys.
Sådan gør du:
  1. Pisk æggeblommer, sukker og korn fra vaniljestangen til æggeblommerne er lyse og cremede. Pil skindet af ferskenerne, og befri kødet fra kernen. Skær ferskenkødet i mindre stykker, og blend det til mos. Rør æggesnapsen og ferskenmosen sammen. Tilsæt kærnemælken, og smag den til med citronskal og -saft. Stil koldskålen koldt. Kom de frosne bær i ca. 7 min. før servering, så de kan afgive kulde og tø op.
  2. Smelt smørret på panden sammen med sukker. Drys havregrynene over panden i et jævnt lag, og lad dem stege lidt med. Rør forsigtigt i det med en palet, og rist videre et par minutter over svag til jævn varme. Hæld de smørristede havregryn over på bagepapir, og lad dem køle af.
  3. Server havregrynsdrysset til koldskålen i en skål for sig.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Susanne Engelstofte Rasmussen
Sådan gør du:
  1. Skyl rabarberstilkene og skær dem i 1 cm brede skiver, tag 100 g fra og gem dem. Skyl jordbærrene og skær dem i kvarte, tag 100 g fra og gem dem. Kog bærrene og rabarberskiverne møre i vandet 5-10 min., og pres blandingen gennem en sigte.
  2. Kom saften i en gryde, og bring det i kog. Tilsæt sukkeret, og kom resten af rabarberne og jordbærrene i. Kog dem med 3-4 min. Smag evt. til med lidt ekstra sukker efter smag. Udrør kartoffelmelet i 1 dl vand, og rør det i grøden. Tag straks gryden fra varmen, grøden må nemlig ikke koge, når først kartoffelmelet er tilsat, for så bliver den ”lang”.
  3. Kom grøden i en skål, og drys overfladen med sukker. Afkøl grøden, og server den med fløde eller mælk til.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Pisk æggeblommerne cremede med sukker og vaniljekorn. Rør citronsaft og kærnemælk i.
  2. Stil koldskålen i køleskab en times tid. Server koldskålen med jordbær i skiver, kammerjunkere og evt. flødeskum.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Søde sager og drikke
Du kan lave skønne triflier med stort set al slags frugt, men intet slår desserten, når den tilsættes sommerens sødeste og sprødeste bær.
Sådan gør du:
  1. Kog hindbær, vand og sukker op i en gryde 3-4 min., og lad det køle af.
  2. Pisk æggeblommer, vaniljekorn og sukker cremet. Pisk fløden til skum, og vend det i æggene.
  3. Fordel knuste makroner i et fad, og hæld Grand Marnier over. Fordel hindbærkompot og råcreme over – gerne i flere lag. Pynt med høvlet hvid chokolade og evt. citronmelisse.
Velbekomme!
Foto: Martin Dyrløv / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Skyl rabarberne, og skær dem i 1 cm tykke skiver. skyl og nip jordbærrene, og skær dem i kvarter. skrab kornene ud af vaniljestangen. Kom rabarber, jordbær, sukker og den tomme vaniljestang op i en gryde, og lad det simre ca. 5 min. Køl det af, og fjern vaniljestangen.
  2. Pisk æggeblommer, mælk, sukker, vaniljekorn og majsstivelse sammen i en gryde. bring cremen til kogepunktet, mens du pisker. lad cremen boble 1 min., mens du rører i den. Kom cremen i en skål, og drys evt. lidt sukker på toppen, så cremen ikke trækker skind. Afkøl cremen.
  3. Pisk fløden til skum. Knus makronerne, og kom dem i dessertglas. Dryp med kirsebærvin. læg lagvist frugtkompot, creme og flødeskum i glassene. Pynt til sidst med flødeskum og et drys knuste makroner samt evt. lidt frisk mynte.
Velbekomme!
Foto: Martin Dyrløv / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Søde sager og drikke
Kold rabarbersuppe med mynte og is
(6 personer)
Sværhedsgrad: Middel
Tidsforbrug: 2 timer, heraf 30 min.
300 g rabarber
4 dl vand
4 dl sukker
Sådan gør du:
  1. Flå den røde skræl af rabarberne, og kog dem op i vand, sukker og limesaft 5 min. Si lagen.
  2. Skær rabarberstængerne ud i 6 cm stykker, som skæres igennem på langs. Læg dem i et ovnfast fad, og hæld den kogte lage over.
  3. Stil fadet i ovnen ved 200 gr. i 15-20 min. Tag fadet ud og køl rabarber og lage helt af.
  4. Fordel rabarberstykker og lage i 6 tallerkner. Arranger iskugler og jordbær eller hindbær over.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl/ Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce