Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

6 sjove kager til børn

http://www.hendesverden.dk/mad/Supernemme-Oreo-cupcakes/opskrift-1363

http://www.hendesverden.dk/mad/Flot-barbiekage/opskrift-434

http://www.hendesverden.dk/mad/M--M-cookies/opskrift-1157

http://www.hendesverden.dk/mad/Red-velvet-cupcakes/opskrift-836

http://www.hendesverden.dk/mad/Kongelige-kager/opskrift-102

http://www.hendesverden.dk/mad/Sherifstjerne-muffins/opskrift-926

Annonce

Børn elsker sjove og farvestrålende kager! Her har vi samlet 6 kager, som er nemme at lave og festlige at servere til børnenes fødselsdage.

Kongelige kager

Red velvet cupcakes

Sherifstjerne muffins

Lyserøde marcipanhjerter på pind

M & M-cookies

Flot barbiekage

Bagværk
Til små prinser og prinsesser. Passer godt til dessert eller kaffe – måske til barnedåben. Brug lyserød farve til en lille pige.
Sådan gør du:
  1. Bland hindbær med flormelis. Pisk æggene med sukker, og rør smør, mælk og hindbærblanding i. Rør mel blandet med bagepulver og hvid chokolade i. Fordel dejen i ca. 10 smurte muffinsforme.
  2. Bag dem ved 175 gr. i ca. 30 min. Afkøl kagerne.
  3. Ælt marcipan, flormelis og glukose sammen. Farv ca. en fjerdedel af marcipanen lyseblå. Rul den ud, og udstik cirkler, som lægges over muffinstoppene. Rul resten af marcipanen ud på et flormelisdrysset underlag til det er ½ cm tyndt. Skær takkede stykker af marcipanen ud, så de kan formes som prinsekroner omkring kagerne. Pynt evt. kronerne med spiselige guldkugler.
Velbekomme!
Foto: Redaktionen

Disse lækre julecupcakes stammer fra USA. Vi har bagt kagerne i faste hvide papirforme og bagefter stillet dem i de lyserøde forme. Du kan variere pynten i det uendelige.
Sådan gør du:
  1. Bland hvedemel, kakao, vaniljesukker, bagepulver og natron i en skål. I en anden skål piskes smør og sukker sammen med en håndmikser. Tilsæt levnedsmiddelfarve. Pisk et æg i ad gangen. Vend melblandingen i. Rør kærnemælk og vineddike i. Fordel dejen i formene. Bag kagerne ved 175 gr. på midterste ovnribbe ca. 20-25 min. Stik et spyd i en af kagerne, er der rå dej på, skal de bage lidt længere.
  2. Lad kagerne køle af på en bagerist.
  3. Kom flormelis i en skål sammen med flødeost og smør. Pisk det luftigt med en håndmikser. Tilsæt vineddike, og miks det kort igen. Kom det i en sprøjtepose, og fordel det over kagerne.
  4. Kom sukkeret i en skål, og vend rød levnedsmiddelfarve i. Drys kagerne med rødt sukker.
Tips!
Du kan evt. piske 2 dl fløde til skum og vende i frostingen, så bliver den mere luftig.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Pisk æg og sukker skummende. tilsæt blødt smør. udrør marcipanen i mælken.
  2. bland mel, kakaopulver, Chokolade, bagepulver og vaniljesukker i en skål. vend det i æggemassen skiftevis med mælkemarcipanen.
  3. Fordel dejen i smurte muffinforme. bag kagerne ved 175 gr. i 20-25 min. på midterste ovnribbe.
  4. Rør glasuren sammen, og smør den på kagerne.
  5. Ælt marcipanen med lidt flormelis, og udrul den på et flormelisdrysset bord. udstik stjerner, og læg dem på kagerne. skriv evt. s for sherif med gelefarve.
Velbekomme!
Foto: Martin Dyrløv / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Ælt marcipanen med appelsinsaft, og lad det hvile ½ time. Ælt flormelis i. Udrul marcipanen på et flormelisdrysset bord i en ca. 1½ cm tyk plade. Udstik 15 små hjerter, eller skær dem ud med en kniv. Lad dem hvile 1 times tid på plastfilm i køleskab tildækket. Stik en pind i hver.
  2. Smelt chokoladen (se beskrivelse herunder). Overtræk hjerterne med chokolade farvet med lidt levnedsmiddelfarve. Kom evt. sukker i et glas eller en lille kande. Stil hjertepindene heri, og lad dem størkne.
  3. Smelt chokolade til overtræk: Hak chokoladen fint. Gem 1/3. Smelt resten af chokoladen over vandbad eller i mikroovn. Rør den sidste 1/3 i. Nu er chokoladen klar til overtræk. Du kan stille det chokoladeovertrukne konfekt i køleskab ca. 20 min. Når chokoladen hurtigt størkner, er der ikke så stor risiko for, at den bliver grå.
Tips!
Tip Bind evt. små silke bånd på hjertepindene.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Bagværk
Sprøde og lette kager til både børn og voksne.
M & M-cookies
35-40 stk.
25 g farin
75 g sukker
1 æg
125 g mel
ca. 100 g M&M-pastiller
Sådan gør du:
  1. Pisk smør, farin og sukker luftigt og cremet. Rør æg og vanilje i blandingen, og tilsæt mel, der er blandet med bagepulver. Ælt hurtigt dejen sammen med omkring halvdelen af chokoladepastillerne, og stil dejen koldt, til den er blevet fast.
  2. Del dejen, og tril den til kugler med fugtede hænder. Sæt dem på pladen med meget god afstand (regn med at bage denne portion i 2-3 omgange), og pynt kuglerne med de resterende pastiller.
  3. Bag kagerne ved 170 gr. i 10-12 min. Lad dem blive kolde, inden de lægges i en tæt dåse.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Karen Hare

BagværkSøde sager og drikke
Skøn barbielagkage med hindbær, der faktisk slet ikke er svært at lave.
Flot barbiekage
10 personer
Fyld:
1 dl vand
100 g sukker
4 blade husblas
Smørcreme:
200 g smør
1 dl mælk
400 g flormelis
Desuden:
1 lille dåse dekorationsicing
Sådan gør du:
  1. Kog hindbærrene op i vand 3-4 min. Pres dem gennem en sigte. Kog saften op med sukker. Tag gryden fra varmen, og kom afdryppede husblasblade i. Rør til de er opløst. Køl af, til den er en anelse lun. Pisk flødeskummet, og vend det i.
  2. Skær en bund til, så den er 12 cm i diameter. Skær 5 bunde til på 17½ cm i diameter. For en 2 liters magretheskål med plastfilm. Læg den lille bund nederst. Fordel 2- 3 cm hindbærskum over. Læg en bund mere, og hindbærskum over. Fortsæt på samme vis, og slut med en bund. Dæk kagen til, og stil den i køleskab 2 timer.
  3. Pisk med en håndmikser smør med mælk og flormelis, til det er cremet. Vend kagen ud på et fad, og fjern plastfilmen. Fordel smørcremen på kagen, så den er helt dækket.
  4. Udrul en cirkel (ca. 30 cm i diameter) af lyserød fondant. Dæk kagen med fondanten. Hvis du kan få det til at folde lidt som stof, ser det fint ud. Skær et hul i kagens top, og skrab lidt af kagen op med en ske. Pak dukkeoverkroppen af en barbiedukke ind i plastfolie til husholdningsbrug, så ikke evt. skadelige stoffer trænger fra dukkeplasten ind i kagen. Sæt dukken ned i kagen.
  5. Kom icingen i en sprøjtepose med stjerne- eller fladtylle. Dekorer kagekjolen efter fri fantasi. Pynt med sukkerblomster, som du sætter fast med icing. Kjoletoppen og sjalet er lavet af stykker af udrullet rektangulært fondant.
Tips!
Fondant, icing og sukkerblomster kan købes på www.specialkoebmanden.dk og i Kop & Kandes butikker.

Smørcremen på kagen forhindrer væsken fra bærrene i at trænge ud i fondanten, som ellers kan blive ødelagt.
Velbekomme!
Opskrifter: Bente Nissen Lundsgaard
Foto: Mikkel Adsbøl
Annonce