Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

6 nemme småretter til picnickurven

Foråret kalder - så hvorfor ikke pakke madkurven med en masse nemme småretter og nyde frokosten i det grønne? Her byder vi på mexicanske quesidillas med kylling, aubergineruller med feta og bacon, pizzasnegle, filopakker med feta, fyldte champignoner og lækre hjemmelavede forårsruller. Retterne egner sig også glimrende på en buffet eller som snacks inden middagen.

Annonce
Sådan gør du:
  1. Skær kødet i tynde skiver. Bland kød, tacosauce, majskerner, tern af grøn peber og revet cheddarost, og fyld det i tortillaerne som før. Grill nu quesadillaerne over trækulsgrillen, eller steg dem som før på en pande.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Skær auberginerne i 1 cm tykke skiver på langs. Der skal bruges 8 skiver. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Pensl dem med olivenolie og bag dem 10 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe. Afkøl dem.
  2. Smuldr fetaosten, og bland den med persillen. Fordel det på aubergineskiverne, og rul skiverne sammen om fyldet. Rul bacon omkring. Læg rullerne i en smurt bradepande sammen med cherrytomater med et kryds i toppen. Krydr tomaterne med lidt salt og peber. Stil bradepanden i ovnen ved 200 gr. i ca. 30 min. på midterste ovnribbe.
  3. OM FETAOST Der er mange typer fetaost i butikkerne, både af ko-, får- og gedemælk. De smager forskelligt, så prøv dig frem til din favorit. Konsistensen er bedst i fetatyper, du selv brækker eller skærer i tern. Når du har åbnet en dåse fetaost, kan den holde sig 4-5 dage i køleskab.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Udrør gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen smidig. Stil dejen til hævning et lunt sted ca. i 1 time tildækket.
  2. Udrul dejen til en rektangel på 30 x 20 cm. Smør ketchup på. Fordel skinke og ananastern over. Drys med ost og oregano. Rul sammen til en roulade, og skær den i 2 cm tykke skiver.
  3. Læg sneglene på bagepapir, og bag dem ved 200 gr. i ca. 18 min. på midterste ovnribbe.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Mos de varme kartofler med olivenolie. Rør smuldret feta, persille, hvidløg, paprika, salt og peber i.
  2. Pensl de 2 af dejpladerne med olie. Læg de 2 andre dejplader over, så du har 2 dejplader. Skær dem hver i 6 tern. Fordel fyldet på ternene. Fold dejen over til trekander. Fold dejkanterne op, så dejen er helt tæt på fyldet. Læg dejtrekanterne på bagepapir, og pensl dem med olivenolie. Bag trekanterne ved 200 gr. i ca. 20 min. på midterste ovnribbe.
Velbekomme!

Småretter, snacks & tilbehør
Hvad kan man bruge de store champignoner til? Svar: F.eks. til fyldte champignoner, der vil være fine som tilbehør eller snack.
FYLDTE CHAMPIONER
Sådan gør du:
  1. Hak stokkene fra de rensede champignoner fint, og rør dem sammen med samme mængde smør og mild, blå ost. Tilsæt peber og lidt salt, og top fyldet op i hattene. Bag hattene ved 200 gr. i ca. 10 min., og server dem som tilbehør eller godbid.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Varm olien op i en dyb stegepande. Svits svinekødet sammen med hvidløget, til det har skiftet farve. Tilsæt gulerødder, kål, fishsauce, sojasauce, sukker og chili. Svits det ca. 5 min. Hæld blandingen op i en sigte, og lad evt. overskydende væske dryppe fra.
  2. Afkøl og vend evt. bønnespirerne i. Kog glasnudlerne efter anvisning på emballagen, og afdryp dem i en sigte. Hak dem groft, og vend dem i kødblandingen.
  3. Læg en dejplade på et skærebræt. Kom 1 stor spsk. fyld på midten af dejpladen. Pensl med æggehvide på kanterne, og fold pladens sider ind over fyldet. Pensl igen. Rul dejen sammen om fyldet til små ruller. Fortsæt på denne måde med resten af fyldet.
  4. Varm olien op i en gryde. Det skal være så varmt, at et franskbrødsstykke bliver gyldent på et minuts tid. Frituresteg rullerne, til de er sprøde og gyldne. Læg dem til afdrypning på køkkenrulle.
  5. Skræl mangofrugten, og skær den i både. Skær tomaterne i halve både og agurken i skiver. Snit løgene. Bland mango og grønsager i en skål. Pisk ingredienserne til marinaden sammen, og vend den i salaten. Server den sammen med sød chili-blommesauce til rullerne.
Velbekomme!
Annonce