Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

6 lækre retter med græskar

Lige nu er det sæson for græskar, som smager fantastisk og kan tilberedes på utalige måder. Derfor har vi samlet 6 lækre opskrifter på retter og tilbehør med græskar.

 

Græskarcurry

Græskarsuppe i græskar

Græskarsuppe med bacon

Pasta med græskar og bacon

Syltede græskar med skalotteløg og ahornsirup

Tarteletter med rejer og græskar i rød karry

Annonce
Sådan gør du:
  1. Skær græskarret ud i både, og fjern skal og indmad. Skær ud i grove stykker.
  2. Bland ingredienserne til marinaden, læg græskarret i, og lad det trække mindst 30 minutter.
  3. Rist peanuts, solsikkekerner og kokos på en tør pande. Blend med lidt vand og salt til en tyk pesto, juster evt. med lidt ekstra vand.
  4. Lun olien med sennepsfrø, fennikelfrø, karrypulver, karryblade, laurbær og chili, som er flækket på langs og delt i grove stykker – husk at fjerne kernerne. Når olien er varm, og sennepsfrøene popper, tilsætter du løg, ingefær og hvidløg. Steg det gyldent ved jævn varme, og kom derefter græskar på. Steg videre i ca. 2 minutter.
  5. Tilsæt nøddepesto, kokosmælk og vand. Lad karryen simre, til græskarstykkerne er møre. Test evt. med en kniv som ved kartofler. Smag til med salt og peber.
  6. Pynt: frisk koriander og evt. frisk chili efter smag
  7. Tilbehør: basmatiris kogt med nelliker, laurbær og lidt kardemomme
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann

Supper
Græskarsuppe i græskar
4 personer
300 g kartofler
3 spsk. smør
evt. 2 dl hvidvin
2 spsk. citronsaft
1 tsk. salt
Persilleolie:
1 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
Sådan gør du:
  1. Skær græskarrene i både, skær skallen af, og fjern kernerne. Skær bådene i mindre stykker. Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver. Hak løgene, og svits græskar, kartofler og løg i smør i en gryde. Tilsæt bouillon og evt. hvidvin samt timian, og lad det simre ved svag varme ca. 40 min. under låg. Miks suppen jævn med en stavblender. Varm suppen op igen, og tilsæt fløde. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  2. Miks persille, olivenolie og citronsaft i en blender, eller pisk det sammen i en skål. Server suppen med persilleolie og ristede brødskiver.
Tips!
Skær tynde skiver af et italiensk brød, og rist dem i ovnen ved 250 gr., til de er sprøde og gyldne. Gnid dem med hvidløg, og dryp dem med god olivenolie.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann/Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Del græskaret i både. Fjern kerner og skal, og skær græskarkødet i 2 × 2 cm’s tern. Varm olien i en gryde, og steg græskar og grofthakkede løg i ca. 4-5 min. over svag til jævn varme. Hak ingefær og hvidløg fint, og tilsæt det sammen med karry.
  2. Hæld bouillon på, og lad det hele koge i ca. 8 min., eller til græskarkødet er helt mørt. Tilsæt kokosmælk, citronskal og -saft til suppen. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  3. Steg baconskiverne sprøde på panden, og læg dem på et stykke køkkenrulle. Rist græskarkernerne lidt, til de popper. 4. Server suppen i dybe tallerkner med et par skiver bacon, lidt græskarkerner og et drys purløg. Giv godt brød til suppen.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Kom bacon, hele upillede hvidløgsfed og græskarkød i tern i et smurt ovnfast fad. Stil det i ovnen ved 200 gr. i ca. 30 min., til græskarkødet er mørt. Courgetter skal kun have 20 min. Tag hvidløgsfeddene op, og pres indholdet ud af dem.
  2. Bland olivenolie, hvidløgsmasse, citronsaft, chili og sukker i en skål.
  3. Kog pastaen efter anvisning på emballagen og afdryp den i en sigte. Kom den tilbage i gryden, og bland livenolieblandingen i sammen med græskar og bacon. Fordel retten i dybe tallerkner, og pynt med friskreven parmesan og evt. oliven og basilikum.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Bland forlagen, og læg græskarstængerne heri, lad dem stå tildækket køligt et døgn. Hæld forlagen fra og kasser den.
  2. Pil løgene.
  3. Kog eddike, salt, sirup og sukker sammen, til sukkeret er opløst. Kom peberrod, græskar og løg i lagen, og kog det hele sammen 8 min. Kom løg og lage i et rent og skoldet glas. Luk glasset til. Opbevares mørkt og køligt.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Kog kokosmælken op med rød karry, fishsauce og sukker. Tilsæt ananas og græskar, og lad saucen tykne over svag varme i ca. 30 min.
  2. Klem rejerne hårdt, så overflødigt vand drypper af, og fjern halefinnerne på de rejer, der ikke skal bruges til pynt.
  3. Jævn evt. saucen, hvis det er nødvendigt, smag den til, og tilsæt rejerne i sidste øjeblik.
  4. Fordel retten i de varme tarteletter, og pynt med frisk koriander og rejer. Server straks.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Karen Hare
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Skønt bagværk