Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

6 lækre opskrifter med sprøde røde rabarber

En af sommerens allerførste haveglæder er rabarberne, og de har noget særligt over sig. Prøv en af disse lækre opskrifter.

Annonce

Bagværk
Nyd en lækker dessert – og med god samvittighed. Desserten behøver ikke at være en kaloriebombe for at være lækker. Her får du en, hvor fløden er skiftet ud med letmælk.
Sådan gør du:
  1. Kom nødderne i en bradepande, og rist dem 10 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe. Kom nødderne i et rent klæde, og gnid skallerne af så godt som muligt. Hak nødderne gennem en persillekværn eller i en foodprocessor, de skal ikke males helt til pulver.
  2. Smør et stykke bagepapir med smør på et område på 25 x 35 cm.
  3. Pisk æggehviderne stive. Pisk halvdelen af flormelis i. Vend resten af flormelis og nødder i. Fordel dejen på det smurte stykke af bagepapiret. Bag ved 150 gr. på midterste ovnribbe i ca. 45 min. Afkøl og skær forsigtigt kagebunden over i 2 ens stykker. For en form på størrelse med en halv kagebund med plasthusholdningsfilm. Læg en kagebund i.
  4. Læg husblassen i blød i 5 min. i koldt vand. Pisk mælk, æggeblommer, flormelis og vaniljesukker sammen. Udrør majsstivelsen heri. Varm op til kogepunktet under omrøring. Kog ca. 1 min. under omrøring. Tag gryden af varmen. Tag husblassen op af vandet, og knug den lidt. Smelt husblassen i den varme creme. Kom cremen over i en skål.
  5. Kog rabarberne op i vand i ca. 5 min., til de er bløde. Afdryp dem i en sigte. Vend rabarberne i cremen, og fordel den lune creme over kagebunden. Læg den anden bund over. Læg plastfilm over. Stil dessertkagen i køleskabet 4-6 timer eller natten over. Skær kagen i tern, og pynt med sigtet flormelis og evt. frisk mynte. Server evt. med græsk yoghurt til.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl/Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Pisk smør og sukker sammen, til det er cremet. Vend hvedemel blandet med appelsinskal og bagepulver i. Rør æggene i. Vend marcipan og rabarber i.
  2. Fordel dejen i 12-14 smurte muffinsforme. Bag dem ved 175 gr. i ca. 25-30 min. Afkøl kagerne.
  3. Sigt flormelis på kagerne. Kom lidt flødeskum på, og pynt med jordbær, evt. lidt ovnbagte rabarber og mynte.
  4. Ovnbagte rabarber: 200 g rabarber i 1 cm skiver fordeles i et ovnfast fad. Drys 2 spsk. sukker over, og stil dem i ovnen ved 200 gr. i ca. 20 min.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann/Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Smuldr smørret i mel, flormelis og vaniljesukker. Saml dejen med æggeblommen. Lad dejen hvile i køleskab ca. ½ time. Rul dejen ud, og for en smurt tærteform (ca. 22 cm i diameter) hermed.
  2. Rens rabarberstilkene, og skær dem i 1 cm stykker. Bland rabarberne med sukkeret. Hak chokoladen, og rør den med mandler, sukker, æg og cremefraiche. Kom fyldet i tærten. Fordel rabarberne over.
  3. Bag tærten i ovnen ved 175 gr. i ca. 50 min. På midterste ovnribbe.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann/Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Skyl rabarberstilkene og skær dem i 1 cm brede skiver, tag 100 g fra og gem dem. Skyl jordbærrene og skær dem i kvarte, tag 100 g fra og gem dem. Kog bærrene og rabarberskiverne møre i vandet 5-10 min., og pres blandingen gennem en sigte.
  2. Kom saften i en gryde, og bring det i kog. Tilsæt sukkeret, og kom resten af rabarberne og jordbærrene i. Kog dem med 3-4 min. Smag evt. til med lidt ekstra sukker efter smag. Udrør kartoffelmelet i 1 dl vand, og rør det i grøden. Tag straks gryden fra varmen, grøden må nemlig ikke koge, når først kartoffelmelet er tilsat, for så bliver den ”lang”.
  3. Kom grøden i en skål, og drys overfladen med sukker. Afkøl grøden, og server den med fløde eller mælk til.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Vask rabarberne, og skær dem i 1 cm tykke skiver. Fordel rabarberne i et ovnfast fad. Drys sukker over. Stil dem i ovnen ved 200 gr. på midterste ovnribbe i ca. 20 min. Hæld rabarber og saft fra dem fra fadet over i en skål, og lad dem køle af.
  2. Pisk æggeblommerne cremede med sukker og vaniljekorn fra 1 vaniljestang. Pisk mascarponen i. Pisk kun kort tid, da mascarponen ellers bliver for flydende. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i.
  3. Bland appelsinsaft og Grand Marnier. Fordel ladyfingers i et dybt fad. Hæld appelsinsaftblandingen over, så kagerne bliver bløde. Fordel rabarberblandingen, men gem ca. 1 dl rabarber til pynt. Fordel mascarponecremen over, og pynt med rabarberne. Stil desserten tildækket i køleskab 1 times tid. Pynt med høvlet chokolade og evt. med citronmelisseblade.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Pisk æggeblommer og sukker til en cremet og luftigt masse. Sigt hvedemel blandet med hjortetaksalt i. Fordel dejen i 3 smurte lagkageforme, 24 cm i diameter. Bag kagebundene ca. 6 min. ved 225 gr., til de er gyldne, og lad dem køle af.
  2. Pisk mælk, æggeblommer, vaniljekorn, sukker og majsstivelse sammen i en gryde, og bring det til kogepunktet. Rør, til det er cremet og bobler op. Kom cremen i en skål, og drys overfladen med sukker. Pisk fløden til skum, og vend det i cremen, men først når cremen er kold.
  3. Skær jordbærrene i skiver, og vend dem i en skål med sukker. Læg først en lagkagebund på et fad. Kom ¹/³ creme, jordbær og rabarber på. Gentag med de 2 andre bunde.
  4. Ovnbagte rabarber: 200 g rabarberstilke 4-5 spsk. sukker
  5. Skær 200 g rabarberstilke i skiver. Læg dem i et ovnfast fad, og drys med 4-5 spsk. sukker. Stil dem i ovnen ved 200 gr. i 20- 30 min., og lad dem køle af. Du kan evt. tilsætte lidt korn fra en vaniljestang.
Velbekomme!
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Seneste i Mit håndarbejde

Nadja hue 29 nov 2016 19:22 Elisabeth120312
Nissehue 26 nov 2016 13:47 Elisabeth120312
Havehynder 23 nov 2016 16:35 raha
Sangkuffert 21 nov 2016 16:42 Anne Marie Simper
Skråplan 21 nov 2016 09:16 Elisabeth120312
Toilettaske 12 nov 2016 14:42 Anette Schultz

Dagens lækkeri

Skønt bagværk