Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

6 lækre opskrifter med marcpian

Marcipan hører sig ikke kun julen til, men kan bruges hele året rundt. Her får du 6 lækre opskrifter med marcipan.

 

Klik her hvis du vil deltage i konkurrencen om at vinde lækker marcipan fra Anthon Berg

Annonce

BagværkSøde sager og drikke
Gi’ dine gæster en medalje! Det er hurtigt og herligt bagværk, der er godt til både kaffen, på buffeten og som en lille dekorativ dessert.
Medalje med pære og marcipan
25 kager
Dej:
300 g mel
200 g smør
100 g sukker
1 æg
Fyld og pynt:
ca. 100 g marcipan
Glasur:
ca. 125 g flormelis
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Smuldr mel og smør sammen, tilsæt sukker, og ælt det sammen med æg. Kør alternativt dejen sammen i foodprocessor. Lad dejen hvile mindst 1 time.
  2. Rul dejen ud i ca. 3 millimeters tykkelse, og stik den ud i medaljer af den ønskede størrelse, vores her er 7 cm i diameter. Læg kagerne på pladen, prik dem med en gaffel, og bag dem ved 200 gr. i ca. 8 min., eller til kanten har fået farve. Køl dem af på en rist.
  3. Skær den ene pære i små tern. Kog vand og sukker op, og kog pæreternene 4-5 min. uden låg. Hæld vandet fra, og lad dem blive kolde.
  4. Pisk fløden til skum, og bland den med revet marcipan og revet pære.
  5. Pynt halvdelen af bundene med glasur og pæretern, og dæk den anden halvdel med creme. Læg bunden med glasur øverst, og pynt evt. med et par mynte- eller citronmelisseblade.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Karen Hare
Sådan gør du:
  1. Rør vand og æggeblomme sammen. Rør smør og sukker sammen, og dryp æggeblommen i under omrøring. Tilsæt mel og ælt dejen sammen. Lad den hvile i køleskab ca. 30 min.
  2. Rør fyldet sammen, og tril det til 10 kugler.
  3. Rul dejen ud, og stik den ud i runde kager, der måler ca. 10 cm i diameter.
  4. Læg en kokoskugle på midten af hver, og fold siderne op. Giv kagen et lille klem med tre fingre, og sæt den på bagepladen. Bag kagerne ved 175 gr. i ca. 25 min. Lad dem blive helt kolde.
Tips!
Mange kan lide, at kagerne har chokoladebund. Følg anvisningen på Sarah Bernhardt kagerne.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Kagen samles nemmest i en springform, der passer til størrelsen på bundene, som regel ca. 22 cm. Lav de to cremer, det kan gøres dagen før, hvis du gerne vil fordele arbejdet. Læg den første bund i springformen, og dæk med chokoladecremen.
  2. Drys frugtstykkerne ud over cremen, og tryk dette lag jævnt.
  3. Læg den anden bund i formen og hæld marcipancremen i formen. Dæk med den sidste bund, og stil kagen koldt fra dag til dag.
  4. Kagen løsnes fra formen med en kniv og drysses med kakao. Pynt evt. med chokoladeruller som på billedet.
Tips!
Chokoladeruller Læg et marmorskærebræt eller lign. i køleskabet, og lad det blive gennemkoldt. Smelt 50 g mørk chokolade i vandbad, hæld så 2-3 teskefulde ud på det kolde bræt og smør chokoladen ud med en spartel. Vent, til chokoladen bliver mat, og brug så spartlen til at skrabe rullerne med. Knækker chokoladen, er den blevet for kold, og hænger den i, er den stadig for varm. Prøv dig lidt frem, man får hurtigt taget på det. Rullerne kan sagtens laves i god tid og gemmes i en tæt plastboks.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Smuldr smørret i hvedemel og sukker. Saml dejen med æggeblommen. Lad dejen hvile i køleskab ca. 30 min.
  2. Smør 8 papirmuffinforme, og stil dem i en muffinsbageform. Tryk dejen ud i dem. Kom 8 andre papirmuffinforme oven i, og tryk dem lidt fast. De gør, at dejen holder formen under bagningen.
  3. Bag tærtebundene ca. 10 min. ved 200 gr. Fjern de øverste papirforme, og bag tærtebundene yderligere ca. 10 min. Afkøl dem. Smelt chokoladen i mikroovn eller over vandbad. Smør chokoladen på indersiden af tærterne. Lad det stivne.
  4. Kom ingredienserne til cremen i en gryde, og pisk det sammen under opvarmning. Når det bobler og jævner, kommer du det i en skål, drys med sukker. Lad det afkøle. Pisk fløden til flødeskum, og vend det i den kolde creme.
  5. Fordel cremen i tærterne. Fordel halve jordbær over. Smelt geléen i en lille gryde, og hæld det over. Lad geléen stivne.
Tips!
Brug gerne en foodprocessor til mørdejen, skær smørret i mindre stykker, og blend dem med hvedemel og sukker. Saml dejen med æggeblommen.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Skær rabarberne i tynde skiver, og kog langsomt rabarber og sukker op i en gryde. Lad det simre et par min., og lad herefter rabarberne køle af.
  2. Rist de smuttede hele mandler gyldne på en tør pande, og hak dem fint. Riv marcipanen på råkostjernet, og rør det ud i mælken til en jævn masse.
  3. Pisk æggehviderne meget stive, og kom 3 spsk. flormelis i lidt efter lidt. Bland resten af flormelissen og mandlerne. Rør mandelblandingen sammen med marcipanblandingen, og vend de stiftpiskede hvider i. Fordel dejen på smurt bagepapir i en firkant 40 x 40 cm. Bag bunden ca. 25 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Vend bunden over på et sukkerdrysset stykke bagepapir. Fjern det andet stykke bagepapir forsigtigt, og skær bunden i 3 ens stykker.
  4. Udblød husblassen i koldt vand i 10 min. Tag den op, og smelt den i mikroovn eller over vandbad i det vand, der følger med. Rør lidt af kompotten i, og rør denne blanding i resten af kompotten. Pisk fløden stiv, og vend den i kompotten. Fordel fyldet mellem de 3 bunde. Lad kagen hvile tildækket i køleskab ca. 4 timer eller natten over. Drys den med sigtet flormelis, og skær den i tern.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Udrør gæren i lunkent vand. Kom melet i en anden skål, og smuldr de 100 g smør heri. Tilsæt salt og sukker og gærblandingen. Ælt dejen sammen, og stil den til hævning 1 time, dog ikke et for varmt sted.
  2. Rul dejen ud til et rektangel, 10 x 20 cm. Skær smørret i tynde skiver, og læg dem på halvdelen af dejen. Fold den anden halvdel over. Udrul den til et rektangel, ca. 12 x 48 cm. Skær dejen igennem på tværs, så der dannes 4 ens firkanter, og skær dem nu i 4 trekanter hver, så der i alt er 16 trekanter. Pensl med sammenpisket æg. Kom en klat marcipan, evt. æltet med appelsinskal, på hver, og rul sammen fra den brede ende. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Lad dem efterhæve 15 min., og pensl med sammenpisket æg. Bag croissanterne ved 225 gr. i ca. 18 min. Pynt dem med sigtet flormelis, og server dem med hjemmelavet jordbærsyltetøj.
Tips!
Bag evt. croissanterne dagen før, og lun dem i ovnen eller på brødristeren inden servering. De kan også fryses.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce