Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

6 lækre opskrifter med lam

Lam hører sig påsken til og er meget lækker lækker påskemad, så find inspiration blandt de 6 forskellige retter med lam.

 

DERFOR SPISER VI LAM TIL PÅSKE I FØLGE DE KRISTNE TRADITIONER
Lammet er et symbol på, at Jesus ofrede sig på korset for menneskehedens skyld. Derfor slagtes og spises der i påsken store mængder lammekød. Gennem påskemåltidet får troende fejret helligdagen og bliver mindet om årsagen til den kristne fest.

Annonce
Sådan gør du:
  1. Gnid lammekødet med presset eller fintrevet hvidløg. Drys med rosmarin, og vend kødet i nøddeflager.
  2. Krydr med salt og peber. Brun kødet på panden i smør over jævn varme. Stil kødet midt i en forvarmet ovn ca. 10 min. ved 180 gr.
  3. Kog kartoflerne møre i saltet vand. Hæld koldt vand over, og pil skrællen af.
  4. Pisk fløden let cremet, og tilsæt citronsaft, muskatnød og salt. Hak forårsløgene fint, og skær agurkerne i små tern. Halver kartoflerne, og kom løg, agurk og kartofler i flødedressingen. Tilsæt afdryppede spinatblade og hakket dild.
  5. Skær kødet i tykke skiver,og server dem med den cremede kartoffelsalat anrettet på friske salatblade.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Skær culotte i 1½ cm tykke skiver, og vend dem godt sammen med olivenolie, hvidløg, timian, salt og peber.
  2. Steg kødet 6-8 min. i alt. Server med aïoli, pynt med citronbåde.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Tø kødet helt op, så det kan åbnes ind til der, hvor benet har siddet. Dup det tørt, drys med rigelig salt, peber og hakket hvidløg.
  2. Luk stegen igen, og hold den sammen med kødnåle og snor eller bare det net, du pillede af den. Læg køllen i et ovnfast fad på et stykke bagepapir (så letter du opvasken), og hæld lidt vand ved, så skyen ikke branker.
  3. Pres saften af citronen, og bland den med vand, honning og olie. Vend grønsagerne i blandingen, bred dem ud i en lille bradepande og drys dem med salt.
  4. Stil begge fade i en 200 gr. varm ovn i ca. 1 time og 15 min. Vend regelmæssigt grønsagerne. Før serveringen hældes fedt og sky fra stegen.
  5. Fedtet fjernes, og skyen blandes i grønsagerne. Stegen skives, og serveres på grønsagerne.
Tips!
Kød og grønt kunne principielt godt steges i samme fad, men så lander det afsmeltede fedt fra stegen i grønsagerne, og det kan nemt blive for meget.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Drys kødet med salt på begge sider, og stil det i køleskabet fra morgen til aften.
  2. Skyl det fri for salt, og læg det i en lille kasserolle sammen med grønsager som skrubbede og skivede aspargeskartofler, snittet forårsløg, halverede små tomater og små buketter af broccoli. Kog det hele ved svag varme i ca. 25 min., og rund smagen af med lidt smør inden serveringen.
Velbekomme!

Kød
Kødet serveres i tern, så her kan du bruge den flade og den mørbradlignende muskel (yderlår og lårtunge) plus andre mindre reelle stumper kød.
Sådan gør du:
  1. Bland salt og sukker, og gnid blandingen ind i kødet på alle sider. lad det hvile på køl i 24 timer, og skyl kødet rent i koldt vand.
  2. Kog kødet i 20 min. i en lille gryde med vand, der akkurat dækker.
  3. Smelt smørret, tilsæt halverede cherrytomater, kvarte spidskål og lidt af suppen fra kødet. damp grønsagerne under låg i 5-10 min., alt efter hvordan du foretrækker dem.
  4. Skær kødet i tern, og vend det i retten. drys med persille, og server med nye kartofler efter appetit.
Velbekomme!
Annonce