Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

6 dejlige friske pavlovaer

Smag en ægte Pavlova med knasende sprødt ydre og et blødt hjerte.

 

Pavlova med kiwi og blåbær

Pavlova med hindbær og pistacienødder

Pavlova med kiwi

Pink pavlova med hindbær og kiwi

Karamelpavlovaer med rabarber

Små pavlovaer med frugt

Annonce
Sådan gør du:
  1. Giv bær og sukker et opkog, rør kompotten igennem, og stil den koldt.
  2. Pisk hviderne let, tilsæt 2 spsk. af sukkeret, og pisk hviderne helt stive. Bland med vaniljesukker og resten af sukkeret.
  3. Sprøjt dejen ud i små reder med høj kant. Bag kagerne ved 120 gr. i ca. 50 min., eller til de er lette og tørre og slipper bagepapiret.
  4. Pisk fløden stiv, bland den let med hindbærrene, og fyld cremen i marengsbunden. Pynt med chokolade, pistacier og friske bær, server straks.
Tips!
Marengsen bliver blød, hvis den står for længe, så anret den kort tid inden servering.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Pisk æggehvider, essens, sukker, majsstivelse, vineddike og kogende vand til marengs i en køkkenmaskine eller med en håndmixer. Det tager ca. 5-10 min. Farv marengsen lyserød med levnedsmiddelfarve.
  2. Fordel marengsen i toppe på bagepapir. Glat toppene ud, skal have en højde på ca. 3 cm. Bag pavlovaerne i ovnen ved 180 gr. i 5 min. på midterste ovnribbe. Skru ned til 150 gr., og bag videre ca. 40 min. Sluk for ovnen, og lad pavlovaerne køle af i ovnen. En pavlova skal have en sprød skal og et skumfidusagtig indre.
  3. Kog hindbær og sukker op i en gryde ca. 5 min. Afkøl. Pisk fløden til skum, og fordel den over pavlovaerne. Skræl kiwifrugterne, og skær dem i tern. Fordel ternene over flødeskummet sammen med hindbærsauce.
Tips!
Drys også gerne lidt høvlet hvid eller mørk chokolade over pavlovaerne.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Det er den brune farin, der giver en lidt karamelagtig smag til denne pavlova.
Karamelpavlovaer med rabarber
8-10 personer
Til bagepapiret:
Desuden:
110 g sukker
1 spsk. majsstivelse
Rabarber:
150 g sukker
Sådan gør du:
  1. Bland rabarberskiver, sukker og evt. vaniljekorn i en gryde, og lad det trække et par timer. Varm det langsomt op, og lad det småkoge et par min., til rabarberne er møre.
  2. Pisk æggehviderne stive med en håndmixer. Tilsæt eddike. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen. Tilsæt herefter brun farin lidt ad gangen. Rør 1 spsk. majsstivelse i.
  3. Smør bagepapiret med smør, og drys med majsstivelse. Fordel marengsen i 8-10 toppe på bagepapir. Glat toppene ud, de skal have en højde på ca. 3 cm.
  4. Bag pavlovaerne i ovnen ved 180 gr. i 5 min. på midterste ovnribbe. Skru ned til 150 gr., og bag videre ca. 40 min. Sluk for ovnen, og lad pavlovaerne køle af i ovnen. En pavlova skal have en sprød skal og et skumfidusagtigt indre.
  5. Pisk fløden til skum, og bland med yoghurt. Fordel det over pavlovaerne. Fordel halvdelen af rabarbersaucen over. Server med resten af rabarbersaucen.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Pisk æggehvider, vaniljeessens, sukker, majsstivelse, vineddike og kogende vand til marengs i en køkkenmaskine eller med en håndmikser. Det tager ca. 5-10 min.
  2. Fordel marengsen i toppe på bagepapir, og glat toppene ud, marengsene skal have en højde på ca. 3 cm. Bag pavlovaerne i ovnen ved 180 gr. i 5 min. på midterste ovnribbe. Skru ned til 150 gr., og bag videre i ca. 45 min. Sluk for ovnen, og lad pavlovaerne køle af i ovnen. En pavlova skal have en sprød skal og et skumfidusagtigt indre.
  3. Fordel yoghurt på de afkølede pavlovaer. Pynt med kiwi i tern og afdryppede ferskner i både.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. 1. Pisk æggehvider, essens, sukker, majsstivelse, vineddike og kogende vand til marengs i en køkkenmaskine eller med en håndmikser. Det tager ca. 5-10 min.
  2. 2. Smør en springform (22 cm i diameter) med lidt smør. Klip bagepapir til – først en rund bund, så papir til formens sider. Kom bagepapiret i formen, og pensl det med smeltet smør. Sigt majsstivelse over smørret. Kom marengsen i formen. Bag Pavlovaen i ovnen ved 180 gr. i 10 min. på midterste ovnribbe. Skru ned til 150 gr., og bag kagen videre 50 min. Sluk for ovnen, og lad Pavlovaen køle helt af. Den skal have en sprød skal og et skumfidusagtigt indre.
  3. 3. Pisk fløden til skum, og fordel den over Pavlovaen. Skræl kiwifrugterne, og skær dem i tern. Fordel ternene over flødeskummet sammen med blåbær, og pynt evt. med frisk mynte.
Tips!
Du kan evt. blende et par kiwier til pure og servere det til Pavlovaen.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Pavlova er New Zealands nationaldessert. Her er den serveret med kiwifrugt og jordbær, men man serverer den også med andre friske bær som blåbær og hindbær.
Pavlova med kiwi
8-10 personer
1/2 tsk. vaniljeessens
3 3/4 dl sukker
1 tsk. vineddike
4 spsk. kogende vand
Desuden:
2-3 tsk. majsstivelse
Desuden:
Sådan gør du:
  1. Pisk æggehvider, essens, sukker, majsstivelse, vineddike og kogende vand til marengs i en køkkenmaskine eller med en håndmikser. Det tager ca. 5 min.
  2. Smør en springform på 22 cm i diameter med lidt smør. Klip bagepapir til – først en rund bund som lægges i formen, så papir til formens sider. Pensl bagepapiret med smeltet smør, sigt majsstivelse over, og kom marengsen i formen. Bag pavlovaen i ovnen ved 180 gr. i 10 min. på midterste ovnribbe. Skru ned til 150 gr. og bag videre 45 min. Sluk for ovnen, og lad pavlovaen køle helt af. En p avlova skal have en sprød skal og et skumfidusagtigt indre.
  3. Pisk fløden til skum, og fordel den over pavlovaen. Skræl kiwifrugterne, skær dem i skiver, og fordel skiverne over flødeskummet evt. sammen med jordbærskiver, og pynt evt. med frisk mynte.
Tips!
Man kan evt. blende et par kiwier til puré og servere det til pavlovaen.
Velbekomme!
Foto: Jesper Glyrskov / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce