Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

5 x god gæstemad

Her får du en række bud på gæstemad, hvor du kan gøre det meste klar i forvejen, så du rigtig får tid til at nyde gæsterne.

Vingryde med oksekød og rodfrugter

Carpacciosalat

Thaigryde med kyllinge og kokos

Cannelloni med skinke og svampe

Italienske kødruller med parmaskinke i tomatsauce

Kød
Denne ret sætter du over, et par timer før gæsterne kommer.
Sådan gør du:
  1. Vend kødet i hvedemel med salt og peber. Varm olien op i en gryde, og brun kødet. Hak løget. Skær gulerødderne i skiver og persillerødder i skrå skiver. Kom grønsagerne i gryden, og svits dem med et par min. Kom vin, vand, salt, peber, persille, timian og laurbærblad i gryden.
  2. Lad retten småkoge under låg ca. 2 timer, til kødet er godt mørt. Smag til med salt og peber. Fjern timian og laurbær. Smag til med salt og peber.
Tips!
Kom evt. et par dl piskefløde og lidt saucekulør i gryderetten, og jævn den yderligere ved at røre piskefløden med 1 stor spsk. majsstivelse. Rør jævningen i retten, og kog den med under omrøring ca. 1 min. Server salaten i skåle ved siden af, da der er meget væske ved retten.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Krydr kødet med salt og peber. Snit fedtkanten. Læg kødet på en rist over en bradepande. Brun kødet i ovnen på midterste ovnribbe ca. 15 min. ved 225 gr. Steg kødet ved 160 gr., til det har en centrumstemperatur på 58 gr. Brug helst et digitalt stegetermometer. Eller steg kødet ca. 40 min.
  2. Kom kødet i en fryseegnet plastpose, og læg det i et fad. Køl det helt af i køleskab natten over. Skær fedtlaget af kødet. Læg kødet i en fryseegnet plastpose, og kom det i fryseren 2 timer. Skær kødet i meget tynde skiver med en god skarp kniv.
  3. Pisk ingredienserne til dressingen sammen.
  4. Nip bønnerne, og kog dem ca. 6 min. i letsaltet vand. Kom dem i en sigte, og overbrus med koldt vand. Afdryp. Skyl salaten grundigt, og afdryp den, til den er helt tør. Fordel salaten i bunden af et fad. Læg kødet herover. Fordel tomater i halve, agurketern og bønner over. Pynt med noget af dressingen, høvlede skiver af parmesanost og olivenolie. Krydr med salt, peber og basilikumblade. Server resten af dressingen til.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Kom kyllingen i en gryde, og hæld vandet ved. Kog op, og skum af. Skær gulerødder og løg i mindre stykker. Kom gulerødder, løg, salt og peberkorn i gryden og kog op. Lad retten småkoge under låg ca. 1¼ time, til kyllingen er mør. Vend kyllingen efter 45 min. Suppen sies over i en anden gryde og skummes for fedt.
  2. Pil kødet af kyllingen, og skær det i tern. Kasser skind og ben.
  3. Hak løget, og svits den i olie. Tilsæt karryen, og svits den med. Kom suppe, kokosmælk og evt. kafirlimeblade i. Tilsæt limesaft, sukker, ingefær og sojasauce. Kog det sammen 4-5 min. Udrør majsstivelsen i vand, og rør det i. Kog kort op under omrøring, og smag til med salt og peber. Kom kødet i, og kog det med 3-4 min. under omrøring. Lad hver især pynte deres egen portion med rødløg og koriander eller persille.
Tips!
Kog kyllingen – og lav evt. saucen – 3-4 timer før, og opbevar tildækket på køl. Varm saucen op med kyllingekødet under omrøring i ca. 10 min. lige før servering.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Hak løget. Rens og hak champignonerne. Svits løg og champignon i smør på en pande ca. 5 min., uden at det tager særlig farve. Kom det i en skål, og lad det køle af, til det kun er lunkent. Rør de øvrige ingredienser til fyldet i. Kom fyldet i cannellonirørene, og fordel dem i et smurt ovnfast fad.
  2. Smelt smørret i en gryde, og rør hvedemelet i. Tilsæt kogende mælk lidt ad gangen under piskning. Småkog saucen 4-5 min., mens du rører hele tiden. Smag til med salt og peber. Fordel saucen over cannellonierne.
  3. Drys ost og oregano over. Stil fadet i ovnen ca. 35 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Fjern snoren om roastbeefen. Skær kødet i 1 cm tykke skiver. Bank kødet lidt ud med en kødhammer. Krydr kødet med salt og peber.
  2. Skær parmaskinken til, så de har ca. samme størrelse som kødstykkerne.
  3. Læg parmaskinkestykkerne på et skærebræt. Læg kødstykkerne over, så de dækker. Riv osten på rivejernet, og bland det med basilikum og hvidløg. Fordel fyldet på kødskiverne.
  4. Rul kødet sammen om fyldet. Bind kødsnor omkring.
  5. Brun rullerne i 2 spsk. olivenolie i en stegegryde. Kom bouillonen ved. Lad rullerne småkoge under låg ca. 2 timer. Tag dem op, og fjern snorene.
  6. Hak løget. Skær bladsellerien i små tern. Svits løg og bladselleri i en gryde i 1 spsk. olivenolie. Kom suppen som rullerne har kogt i op i gryden sammen med flåede tomater og oregano. Lad tomatsaucen snurre sammen ca. 10 min. Smag til med salt og peber. Kom rullerne i gryden, og varm dem igennem i tomatsaucen, eller du kan vælge at servere saucen til.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Dagens lækkeri

Skønt bagværk