Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

5 sprøde opskrifter med asparges

Nu er de første nye asparges her, både de grønne og de hvide. Asparges er en nem og lækker grønsag, som de fleste kan lide.

Aspargessalat med sprøde brødcrutoner

Aspargessuppe med lime og rejer

Asparges i kyllingebryst og parma

Aspargesrisotto

Asparges-hotdog

Annonce
Sådan gør du:
 1. Knæk eller skær den træede ende af aspargesene af. Skær aspargesene i ca. 3 cm stykker, og kog dem 1-2 min. i letsaltet vand. Afdryp og afkøl dem i en sigte.
 2. Snit salaten, skær cherrytomaterne i halve, og snit forårsløgene. Bland asparges, salat, spæd spinat, tomater, forårsløg og oliven.
 3. Rør cremefraiche, estragon, hvidvinseddike, salt og peber sammen, og server det til salaten.
 4. Skær skorpen af brødskiverne, og skær brødet i 1 x 1 cm tern. Læg dem på bagepapir i en bradepande, og vend dem med olivenolie og hvidløg. Stil fadet i ovnen ved 200 gr. i ca. 10-15 min. på midterste ovnribbe. Vend rundt i dem undervejs, til de er gyldne og sprøde. Drys brødcroutonerne over salaten.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
 1. Skær den træede ende af aspargesene. Skær hovederne fra aspargesene og gem dem. Skær stængerne i mindre stykker.
 2. Hak løgene, og svits dem kort i smør sammen med aspargesstykkerne i en gryde. Tilsæt vin og bouillon, og kog det sammen ca. 30 min. Miks suppen jævn i en foodprocessor eller blender. Pres den herefter gennem en sigte. Varm op igen, og smag til med fløde, citronsaft, salt og peber. Kom hovederne i suppen, og kog dem med 5 min.
 3. Kom rejerne i, og varm dem ganske kort igennem.
 4. Server suppen med skiver af lime og pyntet med persille.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
 1. Rens aspargesene som ovenfor beskrevet.
 2. Skær kyllingebrystfileterne i 1 cm tykke skiver på langs. Krydr kødet med salt og peber.
 3. Læg en asparges på midten af en kødskive. Rul kødet omkring. Rul en skive parmaskinke omkring. Læg rullerne i et smurt, ovnfast fad. Dryp med olivenolie. Stil fadet i ovnen ved 200 gr. på midterste ovnribbe i ca. 25 min.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
 1. Rul dejpladerne lidt ud, og skær hver plade i 6 rektangler. Læg dejstykkerne på bagepapir på en plade. Pensl med sammenpisket æg, og drys med sesamfrø. Bag brødene ved 200 gr. i ca. 20 min. på midterste ovnribbe.
 2. Skræl aspargesene fra hoved mod fod, og skær den træede ende af. Kog aspargesene ca. 10 min. i letsaltet vand. Afdryp dem i en sigte.
 3. Smag yoghurten til med sennep, persille, salt og peber. Flæk brødene som hotdogbrød. Læg en asparges i hver, og pynt med sennepscreme og hakkede rødløg.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
 1. Skær eller bræk den træede ende af aspargesene, og skær aspargesene i 2-3 cm stykker. Kog aspargesstykkerne i bouillonen i ca. 4 min. Tag dem op med en hulske, og læg dem i en skål. Hold dem varme under et klæde.
 2. Skær løget i små tern. Svits løg og ris i smør i en gryde, til løgene er klare. Tilsæt en suppeskefuld kogende bouillon ad gangen. Rør rundt, så risen ikke brænder på. Tilsæt først den næste skefuld væske, når den forrige er opsuget. Kog risottoen ca. 25 min. i alt.
 3. Rør risottoen med parmesan og fløde. Smag til med salt og peber. Vend aspargesene i, eller drys dem over retten. Pynt med persille og parmesanflager samt sprødstegte, evt. smuldrede baconskiver.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce