Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne velduftende parfume fra Calvin Klein.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

Mad der luner: 5 rustikke supper

På en kold dag gør det ekstra godt med en varm suppe. Her har vi fundet 5 lækre supper med gods i - lige til at blive lun og glad i maven af:

 

Græskarsuppe med bacon

Krydret blomkålssuppe, indisk karrysuppe

Krydret suppe med hakket kød

Italiensk bønnesuppe.

 

Annonce
Sådan gør du:
  1. Udblød og kog kidneybønnerne som beskrevet på pakningen, eller brug i stedet bønner fra dåse.
  2. Hak løgene. Skær gulerødderne i tern.
  3. Svits løg og gulerødder i olien i en gryde. Tilsæt bouillon, tomatkoncentrat og timian.
  4. Kog suppen sammen 10 min. Tilsæt de udblødte og kogte kidneybønner eller afdryppede dåsebønner. Kog suppen igennem 5 min. Smag til med salt og peber.
  5. Server suppen med græsk yoghurt og flute.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl/Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

SupperKalorielet
Denne suppe er din “fortrydelsespille”: Det gik for vidt i går, og nu har du et stort behov for at stramme op igen. Suppen er hurtig og mættende, og familien vil såmænd ikke engang opdage, at det er slankemad, hvis du laver det samme til jer alle sammen.
Sådan gør du:
  1. Grønsagerne koges meget møre i vand, der knap dækker. Vandet hældes fra og gemmes, og mælken tilsættes. Grønsagerne pureres, og kogevand tilsættes, indtil konsistensen er tilpas. Suppen smages til og serveres med masser af hakket basilikum og evt. revet parmesan.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Del græskaret i både. Fjern kerner og skal, og skær græskarkødet i 2 × 2 cm’s tern. Varm olien i en gryde, og steg græskar og grofthakkede løg i ca. 4-5 min. over svag til jævn varme. Hak ingefær og hvidløg fint, og tilsæt det sammen med karry.
  2. Hæld bouillon på, og lad det hele koge i ca. 8 min., eller til græskarkødet er helt mørt. Tilsæt kokosmælk, citronskal og -saft til suppen. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  3. Steg baconskiverne sprøde på panden, og læg dem på et stykke køkkenrulle. Rist græskarkernerne lidt, til de popper. 4. Server suppen i dybe tallerkner med et par skiver bacon, lidt græskarkerner og et drys purløg. Giv godt brød til suppen.
Velbekomme!

FjerkræSupper
Varmende supper et must i den kolde tid. Nyd denne lækre indiske variant med naanbrød til.
Indisk karrysuppe
4 personer
Indisk karrysuppe med naanbrød
(ca. 1¼ l grundsuppe)
Grundsuppe:
2 spsk. salt
Karrysuppe:
1½ spsk. karry
25 g smør
1 kvist timian
3 spsk. hvedemel
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Kom hanen i en gryde og hæld vandet ved, det skal dække kødet. Kog op og skum af.
  2. Kog suppen 1½ time. Tag hanen op. Si suppen gennem et rent klæde over en si. Kog suppen 1/3 ind. Smag til med salt og friskkværnet peber.
  3. Svits karry i smør. Skær den rensede porre i skiver og løg og selleri i tern og svits det kort med. Kom suppen ved. Tilsæt tomat i tern og timian. Udrør melet i fløden og rør det i. Tilsæt hanekødet.
  4. Kog suppen under omrøring ca. 5 min. og smag til.
Tips!
Suppen er indisk og hedder muligatawny, du kan også smage den til med limesaft og lidt sukker.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann/Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Seneste i Mit håndarbejde

Dagens lækkeri

Skønt bagværk