Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

5 lækre retter med kalvekød

Aftensmad med kalvekød er nemt og lækkert - og så kan det varieres i det uendelige. Her får du 5 skønne retter med kalvekød: Kalveburger, kalv med tzatziki, kalvefrikadeller, kalv med citron og kalv på krydret spinat.

Annonce

Kød
Hurtig hakkemad, der spises med salat og brød eller ærter og råstegte kartofler, alt efter hvor god tid der er til projektet.
Sådan gør du:
  1. Ælt kødet godt, og form det til ret flade ”bøffer”. Vend dem i rasp med salt og peber og brun dem hurtigt på begge sider. Steg dem færdige ved lavere varme, og server dem straks.
Velbekomme!
Foto: Jesper Glyrskov
Sådan gør du:
  1. Kom franskbrødskrummen i en skål, og hæld mælken over. Rør hvidløg og tomater i små tern i, og lad det trække i 10 min. Rør kødet med salt, og rør mælkeblandingen i. Tilsæt de øvrige ingredienser. Lad farsen hvile ca. 30 min. i køleskabet.
  2. Steg farsen til frikadeller på en pande i en blanding af smør og olie. Kasser stegefedtet, straks frikadellerne er færdigstegt.
  3. Server frikadellerne med det foreslåede tilbehør.
  4. Energi pr. person: 1980 kilojoule Energifordeling: Protein: 29 g – 25 % Kulhydrat: 56 g – 48 % Fedt: 14 g – 27 %
Velbekomme!

Kød
Kalvekød er lettere i smagen end det traditionelle oksekød, så det er værd at prøve til sommerens burgere – også til dem fra grillen.
Sådan gør du:
  1. Rør kødet kraftigt med salt og peber, til det virker sammenhængende. Form det til store, meget flade bøffer.
  2. Skyl alt det grønne, og dup det tørt. Skær agurk og tomat i skiver.
  3. Rist de flækkede boller, smør dem med mayonnaise, og læg burgerne sammen. Giv evt. bådkartofler til burgeren.
  4. TIDSFORBRUG: 25 MIN, HERAF ARBEJDSTID: 20 MIN.
Velbekomme!
Foto: Jesper Glyrskov
Sådan gør du:
  1. Ælt kødet med æg, salt og peber, og form det til ovale boller. Bag dem i ovnen ved 175 gr. i ca. 25 min.
  2. Rist først pinjekernerne på en tør pande, og skrab dem til side. Svits derefter den skyllede spinat i lidt smør, tilsæt chilipulver, peberfrugt, presset hvidløg og hakket grønt, og varm det hele godt igennem. Drys med pinjekerner.
  3. Server kødet med spinat og små kartofler.
  4. TIDSFORBRUG: 35 MIN, HERAF ARBEJDSTID: 35 MIN.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Rør yoghurten med salt, peber, olivenolie, hakket dild og presset hvidløg. Tilsæt vasket, udkernet agurk i bjælker, og stil salaten til side.
  2. Bland citronskal, peber og kød grundigt, form farsen til en flad bøf, og drys den med salt på begge sider, inden den steges i smør. Kød, tzatziki og brød eller bådkartofler spises sammen.
Velbekomme!
Annonce