Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

5 lækre retter med bagekartofler

Bagekartofler er nem og billig mad – de tager lidt tid at bage, men den kan du jo passende bruge på at slappe af i sofaen med en god bog eller hygge med familien. Her har vi fundet fem lækre retter med bagte kartofler frem, og byder på:

 Bagte kartofler med tomat-mozzarella,

Bagt kartoffel med kylling og majs

Bagte kartofler med gruyèreost og purløg

Bagt kartoffel med chili-, ost og skinkefyld

Brændende kærlighed

Annonce

Bagte kartofler med tomat-mozzarella
(4 personer)
Tidsforbrug: 1¾
Heraf arbejdstid: 30 minutter
8 mellemstore bagekartofler
2 spsk. olivenolie
8 skiver parmaskinke
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Skrub kartoflerne og tør dem. Prik dem med en gaffel, pensl dem med olivenolie, og læg dem i en bradepande. Bag kartoflerne i ovnen ved 200 gr. i ca. 1 time.
  2. Skær kartoflerne midt over. Stil dem i et ovnfast fad, og læg en skive tomat og en skive mozzarellaost oven på hver kartoffel. Dryp med lidt olivenolie, og krydr med salt og peber. Stil fadet i ovnen ved 225 gr. i 10- 15 min. på midterste ovnribbe, til osten smelter.
  3. Pynt med parmaskinke og basilikum.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Bagt kartoffel med kylling og majs
(4 personer)
Tidsforbrug: 1¾
Heraf arbejdstid: 30 minutter
4 tsk. smør
1 tsk. paprika
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Bag kartoflerne, som beskrevet ovenfor. Skær et kryds i kartoflerne, og åbn dem.
  2. Kom smør i, og lad det smelte. Bland kylling, majskerner, mayonnaise og paprika. Fordel det i kartoflerne. Pynt med snittet forårsløg.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Bagte kartofler med gruyèreost og purløg
(4 personer)
Tidsforbrug: 1 time og 35 minutter
Heraf arbejdstid: 20 minutter
2 spsk. olivenolie
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Skrub kartoflerne godt, og tør dem. Prik dem med en gaffel, pensl med olie, og læg dem i en bradepande. Bag dem ved 200 gr. i ca. 1 time.
  2. Skær kartoflerne midt over. Læg dem på bagepapir på en bageplade, og fordel osten over. Stil kartoflerne i ovnen ved 225 gr. i ca. 15 min. Pynt med klippet purløg og et drys Maldon seasalt.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Bagt kartoffel med chili-, ost og skinkefyld
(4 personer)
Tidsforbrug: 2 timer
Heraf arbejdstid: 30 minutter
4 tsk. smør
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Skrub kartoflerne godt under koldt vand. Aftør dem, og læg dem i en smurt bradepande. Stil dem i ovnen ved 200 gr. i ca. 1-1¼ time, til de er helt gennembagte.
  2. Skær et kryds i toppen af hver kartoffel. Pres skindet på kartoflen lidt væk, så krydset åbner sig. Kom smør i hullerne.
  3. Bland cremefraiche, skinke, chili, purløg, salt og peber. Kom det i kartoflerne. Fordel ost over, og stil kartoflerne i ovnen ved 225 gr. i ca. 15 min., til osten er smeltet og gylden.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Brændende kærlighed
(4 personer)
Tidsforbrug: 2 timer
Heraf arbejdstid: 30 minutter
4 tsk. smør
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Skrub kartoflerne godt under koldt vand. Tør dem, og læg dem i en smurt bradepande. Stil kartoflerne i ovnen ved 200 gr. i ca. 1-1¼ time, til de er helt gennembagte.
  2. Skær et kryds i toppen af hver kartoffel. Kom smør og cremefraiche i, og krydr med salt og peber. Drys osten over, og stil kartoflerne i ovnen ved 225 gr. i 10 min.
  3. Steg baconskiverne sprøde på en pande. Afdryp dem på køkkenrulle. Skær løget i skiver. Fordel bacon og løg over kartoflerne. Pynt med persille.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce