Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

5 lækre opskrifter på genial grillmad

Når grillen tændes, går man aldrig galt i byen med de gode, gamle klassikere. De er intet mindre end genial grillmad … og så får du selvfølgelig også verdens bedste barbecuesauce:

Kyllingegrillspyd med peberfrugt og løg

Den bedste barbecuesauce

Byg en burger

Amerikanske spareribs med coleslaw

Oksebøffer med krydderurtesmør

 

► SE OGSÅ: 8 opskrifter på sund grillmad

► SE OGSÅ: Grillmad: 5 lækre retter til dig og din grill

► SE OGSÅ: Grillmad: 5 lækre BBQ-opskrifter

Annonce

Fjerkræ
Er du ikke til en stor saftig bøf på grillen kan vi varmt anbefale disse lækre kyllingegrillspyd med peberfrugt og løg.
Sådan gør du:
  1. Skær kødet i 2½ x 2½ cm’s tern.
  2. Skær peberfrugterne i tern. Pil og halver løgene, hvis de er aflange.
  3. Stik kyllingekød, peberfrugttern og løg skiftevis på spyddene. Pisk marinaden sammen, og pensl den på spyddene.
  4. Grill spyddene ca. 15-20 min. De skal vendes flere gange under grillningen. Tjek, at kyllingekødet er gennemstegt.
Tips!
De sidste min. af grillningen kan du komme lidt af barbecuesaucen (se side 14) på spyddene.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Småretter, snacks & tilbehørØvrige
Denne barbecuesauce smager helt forrygende, og så er den ovenikøbet supernem at lave.
Den bedste barbecuesauce
ca. 4 dl
Den bedste barbecuesauce
1 spsk. olie
1 dl vand
3 spsk. æbleeddike
1½ tsk. oregano
1 tsk. salt
3 spsk. brun farin
1 spsk. dijonsennep
Sådan gør du:
  1. Skær løget i meget små tern, og svits det kort i olie i en gryde. Tilsæt de øvrige ingredienser. Kog saucen sammen ca. 5 min.
  2. Du kan opbevare barbecuesaucen 2-3 dage tildækket i køleskabet.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Kød
Lav forskelligt lækkert tilbehør, og lad hver især bygge deres egen favorit burger.
Sådan gør du:
  1. Krydr kødet med salt og peber. Form 4 flade bøffer ca. 1 cm tykke. Læg dem på grillen, og vend dem nogle gange undervejs, men første gang, du vender dem, skal du være sikker på, at kødet er grillet så meget, at bøffen ikke går i stykker. Sørg for, at kødet er gennemstegt, da det er hakket kød.
  2. Mos avocadoerne, og rør dem med de øvrige ingredienser til guacamolen.
  3. Skær tomaterne i små tern. Skær peberfrugten i små tern. Snit forårsløget fint. Bland tomat- og peberfrugttern, løg, evt. jalapenochili, salt, limesaft og olivenolie.
  4. Snit agurken i tynde skiver. Brug gerne et råkostjern. Lav en lage ved at blande eddike, vand, sukker, salt og peber. Vend agurkeskiverne og evt. dild i lagen. Lad gerne salaten trække 1 times tid tildækket i køleskab inden servering.
  5. Lun burgerbollerne på grillen. Pas på, for de bliver lynhurtig brankede. Flæk og smør burgerbollerne med mayonnaise. Fyld dem med det fyld, du nu har mest lyst til.
Tips!
Giv evt. også ketchup til.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Kød
Server også grillede majs til disse lækre amerikanske spareribs med coleslaw.
Sådan gør du:
  1. Kog ribsene ca. 1 time i letsaltet vand, gerne med et laurbærblad og et overskåret løg.
  2. Pensl noget af barbecuesaucen på de forkogte spareribs, og grill dem på trækulsgrillen, til de er gyldne og lækre.
  3. Riv gulerødderne. Skær bladsellerien i små tern. Skær peberfrugten i tern. Snit forårsløgene. Bland gulerødder, bladselleri, peberfrugt, forårsløg og kål i en skål.
  4. Rør alle ingredienserne til dressingen sammen. Vend dressingen i salaten. Lad gerne salaten trække en times tid i køleskab. Pynt evt. med brøndkarse.
Tips!
Grillede majs Giv også gerne grillede majs til. Pil dækbladene af majskolberne, og læg majsene i koldt vand en halv times tid. Afdryp dem godt. Pensl med olie, og grill dem ca. 8-10 min. Vend dem flere gange undervejs. Krydr med salt og peber. Giv evt. kryddersmør til
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Kød
Nu skal der grilles, og vi skal lave saftige oksebøffer med krydderurtesmør - mums!
Sådan gør du:
  1. Pensl steaksene med olie. Krydr med salt og peber. Læg dem på grillen, vend dem nogle gange undervejs. De skal grilles ca. 6 min. i alt.
  2. Rør blødt smør med krydderurter. Læg det på et stykke pergamentpapir, og rul til en pølse. Køl det helt af i køleskab, til det bliver fast. Skær i skiver, og læg en skiveover hver af de varme bøffer på tallerknerne. Server resten til.
Tips!
SPIS LÆKRE SALATER TIL Her har vi vendt små blomkålsbuketter i en hjemmelavet pesto (find opskriften på pesto på www.hendesverden. dk), eller brug en god købepesto. En nem og frisk tomatsalat har vi lavet ved at blande halve cocktailtomater med oliemarinerede soltørrede tomater og drysset med tern af rødløg.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce