Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

5 lækre opskrifter med sirup - det flydende sukker

Der er gået mode i sirup, som du nu kan få i en masse forskellige smagsvarianter. Det smager fortrinligt til f.eks. desserter og kager. Se vores opskrifter med sirup her:

 

Appelsin-is med ingefærsirup

Nem hindbær-coulis med tranebærsirup

Panna cotta med karamelsirup

Chokolademousse med kaffesirup

Lagkage med hindbærsirup

 

Annonce
Sådan gør du:
  1. Pisk æggeblommerne med sukkeret, tildet er cremet og kummende. Tilsæt sirup,appelsinsaft og -skal. Pisk fløden til skum, og vend det i cremen.
  2. Frys isen i en fryseegnet beholder i mindst 6 timer. Har du en ismaskine, kan du fryse isen heri, så skal fløden bare røres i cremen uden at blive pisket til skum først. Ved servering pyntes isen med reven lime- eller appelsinskal.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Kog sirup og hindbær op i en gryde i 3-4 min. Pres det gennem en sigte. Afkøles eller serveres lun til f.eks. panna cottaen, se her på siderne. Er også fin til chokolade-dessertkage eller is.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 min.
  2. Kom fløde, sukker, udskrabet vaniljestang, vaniljekorn og appelsinskal i en gryde, og kog det op. Fjern vaniljestangen. Knug husblassen, og rør den i.
  3. Fordel cremen i 6 portionsforme. Lad cremen stivne i køleskabet i mindst 12 timer eller natten over. Dyp formene i varmt vand. Løsn kanten med en skarp kniv, og vend panna cottaerne ud på tallerkner. Pynt med appelsinskal. Serveres med karamelsirup.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Udblød husblasen 10 min. i koldt vand. Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Varm mælken op med den flækkede vaniljestang. Lad mælken trække 5 min. Fjern vaniljestangen, og varm igen mælken op til kogepunktet. Smelt husblasen heri. Tag gryden fra varmen. Kom chokoladen i gryden og rør, til den er smeltet. Lad chokoladen stå 15 min.
  2. Pisk fløden til let skum, og vend den i chokoladen. Kom moussen i portionsglas eller en skål, og stil den i køleskabet i mindst 4 timer.
  3. Servér moussen med kaffesirup og flødeskum.
Tips!
Andre typer sirup som hindbærsirup og appelsinsirup smager også godt hertil.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Pisk mælk, vaniljesukker, æg, sukker og majsstivelse ud i en gryde. Bring det i kog under omrøring. Lad det boble ca. 1 min., mens der hele tiden røres. Rør smørret i. Kom cremen i en skål, drys lidt sukker over, og lad cremen køle af i køleskabet.
  2. Pisk fløden til skum, og vend den i cremen. Kom de knuste makroner i en skål, og bland dem med hindbærsirup. Fordel halvdelen af cremen på en lagkagebund, og fordel halvdelen af makronerne herover. Gentag og læg den sidste bund øverst.
  3. Rør glasuren sammen og fordel den over kagen. Lad glasuren stivne. Pynt med flødeskumstoppe, brug en kagesprøjte. Server lagkagen med hindbærsirup og gerne kiwitern.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce