Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

5 lækre opskrifter med kiwifrugt fra kiwiland

Hendes Verdens madskribent, Bente Lundsgaard, har været en tur i New Zealand, hvor hun bl.a. besøgte en kiwifarm. Hun fik en masse spændende opskrifter med hjem, og nogle af dem bringer vi her:

 

Pavlova med kiwi

Kiwismoothie

Sprøde lakse-ruller med kiwidip

Kiwifrugt ceviche

Lynstegt kylling med kiwifrugt og cashewnødder

Annonce

Pavlova er New Zealands nationaldessert. Her er den serveret med kiwifrugt og jordbær, men man serverer den også med andre friske bær som blåbær og hindbær.
Pavlova med kiwi
8-10 personer
1/2 tsk. vaniljeessens
3 3/4 dl sukker
1 tsk. vineddike
4 spsk. kogende vand
Desuden:
2-3 tsk. majsstivelse
Desuden:
Sådan gør du:
  1. Pisk æggehvider, essens, sukker, majsstivelse, vineddike og kogende vand til marengs i en køkkenmaskine eller med en håndmikser. Det tager ca. 5 min.
  2. Smør en springform på 22 cm i diameter med lidt smør. Klip bagepapir til – først en rund bund som lægges i formen, så papir til formens sider. Pensl bagepapiret med smeltet smør, sigt majsstivelse over, og kom marengsen i formen. Bag pavlovaen i ovnen ved 180 gr. i 10 min. på midterste ovnribbe. Skru ned til 150 gr. og bag videre 45 min. Sluk for ovnen, og lad pavlovaen køle helt af. En p avlova skal have en sprød skal og et skumfidusagtigt indre.
  3. Pisk fløden til skum, og fordel den over pavlovaen. Skræl kiwifrugterne, skær dem i skiver, og fordel skiverne over flødeskummet evt. sammen med jordbærskiver, og pynt evt. med frisk mynte.
Tips!
Man kan evt. blende et par kiwier til puré og servere det til pavlovaen.
Velbekomme!
Foto: Jesper Glyrskov / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Kom mælk, vaniljeis, banan i skiver, skrællede kiwifrugter i tern og mynte i en blender eller foodprocessor, og miks det jævnt.
  2. Hæld smoothien i glas, og server den straks.
Velbekomme!
Foto: Jesper Glyrskov / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Skær optøede kammuslinger 1 1/2 x 1 1/2 cm tern, og kom dem i en skål. Hæld limesaft over. Bland rejer, rødløg i tern, peberfrugt i tern, tomater i tern, og renset hakket chili i. Stil blandingen i køleskabet i 2-3 timer.
  2. Bland skrællede kiwifrugter i tern samt halve eller kvarte fileter af appelsin i. Krydr med sukker, koriander, salt og peber. Server straks med tortillachips.
Tips!
Man kan også bruge 300 g torsk til retten i stedet for kammuslinger. Det er vigtigt, at fisk eller kammuslinger har været frosset i mindst 24 timer, inden den optøs og anvendes rå. Så dræbes evt. parasitter i fiskekødet. Fisken skal selvfølgelig være helt frisk og af god kvalitet.
Velbekomme!
Foto: Jesper Glyrskov / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Varm 1 spsk. olivenolie på en pande. Steg fisken 2-3 min. på hver side. Tag laksen fra panden, og læg den på et skærebræt. Skær laksefileten i fingerstore strimler. Smør dem med wasabi, og krydr med salt og peber.
  2. Læg en fillodejplade på et bræt, og pensl den med olivenolie. Læg en filloplade over, og Sprøde lakse-ruller med kiwidip pensl igen. Skær denne dobbelte plade over på tværs og herefter i strimler på langs. Der bliver 12 fillodejrektangler ud af det.
  3. Læg et stykke laks på starten af en strimmel. Rul dejen omkring laksen, og læg rullen på bagepapir på en bageplade. Pensl med olie og drys med sesamfrø. Gør på samme måde med resten af laksen og fillodejen. Bag rullerne ved 200 gr. i ca. 15 min. på midterste ovnribbe, til de er gyldne.
  4. Skræl kiwifrugterne, og kom dem i en blender eller foodprocessor. Miks dippen sammen, den må gerne være lidt grov i det. Server dippen til rullerne.
Tips!
Læg fillodejpladerne under et hårdtopvredet viskestykke, når der ikke arbejdes med dem, så holder de sig smidige.
Velbekomme!
Foto: Jesper Glyrskov / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Skær kyllingebrystfileterne i 1 cm tykke skiver. Rens chilien for stilk og kerner, og hak den fint. Skær peberfrugten i små tern, skræl kiwifrugterne, og skær dem i tern.
  2. Varm en wok eller stegepande op med olien. Steg kyllingestykkerne, til de er gyldne og gennemstegte. Tag dem fra panden. Steg hvidløg, chili og rød peber i to min. Kom kylling, bønnespirer, persille og oyster sauce på panden, og kog det kort op.
  3. Kog æggenudlerne efter anvisningen på emballagen. Afdryp dem i en sigte. Vend æggenudlerne i kyllingeblandingen. Fordel cashewnødder og kiwifrugttern over. Smag til med salt og peber
Tips!
Der findes både grønne og gule kiwier. De grønne er langt de mest almindelige og de nemmeste at dyrke og transportere. De gule er mere sarte og derfor dyrere. Grønne kiwier er frisksyrlige i smagen, hvor de gule er lidt sødere.
Velbekomme!
Foto: Jesper Glyrskov / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Dagens lækkeri

Skønt bagværk