Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

5 lækre lagkager - når noget skal fejres!

En lækkre lagkage skal indeholde nogle af følgende lækkerier; flødeskum, creme, markroner, chokolade, frugt og syltetøj. Server en lækker lagkage næste gang du skal holde fødselsdag eller har inviteret til kaffebord.

 

► SE OGSÅ: Lækker fødselsdagskage

► SE OGSÅ: 3 lækre lagkager

Annonce
Sådan gør du:
  1. Pisk æggene skummende. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt, og pisk, til det er skummende. Tilsæt mælk, hjortetakssalt og de to slags mel. Kom dejen i en smurt springform 22 cm i diameter, og bag kagen ca. 40-45 min. ved 175 gr.
  2. Afkøl kagen, og del den i to bunde.
  3. Udblød husblassen i koldt vand 10 min. Tag husblasbladene op af vandet, og kom dem i en skål, der kan tåle varme. Smelt husblassen i mikroovn eller over vandbad. Rør appelsinsaften i.
  4. Pisk æggeblommer og sukker sammen. Kom appelsinskal og husblasblandingen i, og rør det sammen. Dæk det til, og stil det i køleskabet i to timer. Pisk fløden til blødt skum, og vend det i appelsinblandingen.
  5. Knus makronerne i en skål, og dryp med Grand Marnier. Fordel makronerne på en lagkagebund. Fordel halvdelen af appelsincremen over. Læg den anden bund over, og stænk med Grand Marnier. Fordel resten af skummet over kagens top og sider. Pynt med mandarinbåde og sølvkagekugler.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Kagen samles nemmest i en springform, der passer til størrelsen på bundene, som regel ca. 22 cm. Lav de to cremer, det kan gøres dagen før, hvis du gerne vil fordele arbejdet. Læg den første bund i springformen, og dæk med chokoladecremen.
  2. Drys frugtstykkerne ud over cremen, og tryk dette lag jævnt.
  3. Læg den anden bund i formen og hæld marcipancremen i formen. Dæk med den sidste bund, og stil kagen koldt fra dag til dag.
  4. Kagen løsnes fra formen med en kniv og drysses med kakao. Pynt evt. med chokoladeruller som på billedet.
Tips!
Chokoladeruller Læg et marmorskærebræt eller lign. i køleskabet, og lad det blive gennemkoldt. Smelt 50 g mørk chokolade i vandbad, hæld så 2-3 teskefulde ud på det kolde bræt og smør chokoladen ud med en spartel. Vent, til chokoladen bliver mat, og brug så spartlen til at skrabe rullerne med. Knækker chokoladen, er den blevet for kold, og hænger den i, er den stadig for varm. Prøv dig lidt frem, man får hurtigt taget på det. Rullerne kan sagtens laves i god tid og gemmes i en tæt plastboks.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. To af bundene dryppes evt. med lidt cognac og smøres med hindbærsyltetøj. Creme og flødeskum røres sammen og fyldes i en frostpose. Bind en knude, så cremen bliver i posen og klip 2 cm hjørne af.
  2. Læg den første bund på fadet (se tips/grundopskrifter) på bagepapir. Fordel cremen på bunden ved hjælp af sprøjteposen, og læg næste bund på plads. Fyld mere creme på, og dæk med den sidste bund. Tryk kagen let til. Brug resten af cremen til at jævne kanten med ved hjælp af en palet. Stil kagen koldt.
  3. Ælt marcipanen sammen, sigt lidt flormelis på bordet, og rul den forsigtigt ud. Drys med mere flormelis, hvis det er nødvendigt. Skær marcipanen ud i samme form som kagen og læg den på som låg.
  4. Vil du lave roser eller anden pynt, tager du den marcipan, der blev til overs (ca. 50 g) og ælter med 1/2 -1 tsk. past. æggehvide. Derefter ælter du så meget flormelis ind i massen, at konsistensen bliver som den oprindelige. Nu er massen langt mere plastisk, og den kan farves og formes efter smag. Skal det ikke være roser, kan det f.eks. være små hjerter, der stikkes ud med en kageudstikker og drysses på.
Tips!
Flødeskum Skal det nu være en kunst? Nej, ikke hvis man kan, men det kan også gå galt. Det er vigtigt, at fløden er køleskabskold, og i varme perioder er det klogt at sætte røreskålen i køleskabet, så den også er rigtig kold. Når du mener, at flødeskummet er færdigt, bruger du en dejskraber til at røre det igennem med. Tit er det mere flydende i bunden af skålen. Overpisket fløde mister blankheden og virker lidt grynet. Man kan være heldig at redde det ved at tilsætte lidt mere fløde eller bare lidt mælk og røre det meget forsigtigt.
Velbekomme!

Relaterede opskrifter

BagværkSøde sager og drikke
Lagkager kan også være firkantede, og tager man fødselaren med på råd, når det kommer til pynten, er succesen hjemme.
Sådan gør du:
  1. Vand, sukker og appelsinskal koges op og køles noget af. Lagkagebundene lægges oven på hinanden og skæres til en firkant. Lagen dryppes over de tre bunde på den porøse side.
  2. Fløden piskes med farin og sigtet kakao. Kagen lægges sammen med cremen, lidt af den smøres på kanterne som pynt.
  3. Sigtet flormelis røres til en tyktflydende glasur, der farves med nogle dråber levnedsmiddelfarve. Overfladen af kagen børstes fri for krummer, og glasuren bredes forsigtigt ud over kagen med en fugtet kniv.
  4. Inden serveringen skæres kagen forsigtigt i firkanter, der passer i størrelsen til børnenes appetit, og de pyntes med slik efter børnenes smag.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Pisk æggehviderne stive. Pisk lidt sukker i ad gangen. Tegn otte cirkler med en diameter på 12 cm på et stykke bagepapir.
  2. Smør papiret med smør. Fordel dejen herpå. Bag bundene ved 125 gr. i 1 time på midterste ovnribbe. Du kan godt sætte to plader ind i ovnen samtidig og så bytte rundt på pladerne et par gange undervejs.
  3. Pisk fløden til skum, og smag til med flormelis og vaniljesukker.
  4. Fordel flødeskummet mellem kagebundene sammen med blåbær og hindbær.
  5. Pynt med mynte og bær på toppen. Der skal blive to ens kager ud af det. vi har bagt otte bunde, men kun brugt de seks, det er, fordi der nemt knækker et par bunde, så det er godt, at have et par i reserve.
Velbekomme!

Relaterede opskrifter

Annonce