Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

5 kulørte kolde forfriskninger

Disse 5 kulørte kolde forfriskninger hverken feder eller fylder alverden, så nyd de kolde forfriskninger uden dårlig samvittighed:

Ferskenis med hvidvin

Jordbærsorbet

Mojo granita

Mangosorbet med lime og chili

Rabarbersorbet med ingefær

 

Annonce
Sådan gør du:
  1. Rør pureen med vin og citronsaft sammen, og tilsæt sukker efter smag.
  2. Hæld massen i en plastboks, og pisk den igennem hver halve time i løbet af de 4-5 timer indfrysningen tager. Alternativt laves isen på ismaskine.
  3. Vil du lidt ekstra kulør på, kan du pynte med friske bær, frugter eller isdrys.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Karen Hare

Søde sager og drikke
Lav sorbeten, lige før den skal spises. Du kan også bruge andre typer af frugt og bær end jordbær. Det vigtigste er, at frugten er småt skåret ud og løsfrossen, ellers overbelaster du foodprocessoren.
Sådan gør du:
  1. Skyl og nip bærrene, og lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Skær dem i skiver, bred dem ud i ét lag, og frys dem nogle timer.
  2. Lige inden servering køres bær, sukker og saft til sorbet i foodprocessoren.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Karen Hare

Søde sager og drikke
Server en forfriskende drink på terrassen inden sommer middagen!
Mojo granita
4 personer
3-4 spsk. sukker
2 dl vand
1 dl rom
Sådan gør du:
  1. Opløs sukkeret i vand, og tilsæt limesaft og rom. Frys blandingen i en flad metalskål, så du kan skrabe flagerne fri fra bunden. Server dem i iskolde glas med lidt friskhakket mynte.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Karen Hare

Søde sager og drikke
En mangofrugt er moden, når den dufter af mango og er lidt blød ved stilken.
Sådan gør du:
  1. Kør frugt, sukker, limesaft, vand og chili til en glat pure i foodprocessoren. Hæld massen i en plastboks, stil den i fryseren i 4-5 timer, og pisk den igennem hver halve time. Brug alternativt en ismaskine. Drys evt. lidt chiliflager over isen inden servering (chili kan dog helt udelades af opskriften).
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Karen Hare

Søde sager og drikke
Ingefær går godt sammen med den syrlige rabarber. Bryder du dig ikke om den krydrede ingefærsmag, kan du erstatte ingefær med en vaniljestang.
Sådan gør du:
  1. Kog rabarberstilkene med vand og ingefær i ca. 10 min. Si saften fra, der skulle blive 6- 7 dl. Smag saften til med sukker.
  2. Hæld den søde saft i en passende plastboks, og frys den. Rør den igennem med ½-1 times mellemrum. Regn med ca. 5 timers frysetid.
  3. Vil du have en luftigere sorbet, vender du en pisket æggehvide i isen og fryser den endnu 15-20 min. inden serveringen. Drys evt. hakket chokolade over hver enkelt servering.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Karen Hare
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Skønt bagværk