Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

5 knaldgode konditorkager

Er du også en hund efter konditorkager? Du kan faktisk sagtens lave dem selv. Bare se her:

Nøddefragilité med kaffe

Makronsnitter med marmelade

Lækre Sarah Bernhardt-kager

Napoleonshatte

Gåsebryst - en ægte kagedrøm

 

► SE OGSÅ: 6 lækre opskrifter på skønne kringler

Annonce
Sådan gør du:
  1. Kom nødderne i en bradepande, og rist dem 8-10 min. i ovnen ved 200 gr. på midterste ovnribbe. Kom dem i et rent viskestykke, og gnub hinderne af så godt som muligt. Hak nødderne fint.
  2. Pisk æggehviderne stive. Pisk halvdelen af flormelissen i. Vend resten af flormelissen samt hvedemel og nødder i. Hæld dejen ud i en bradepande foret med bagepapir og smurt med smør ca. 40 x 35 cm. Bag bunden ca. 30 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Afkøl, og skær forsigtigt bunden i 3 ens stykker.
  3. Opløs kaffepulveret i vandet, og afkøl det. Rør flormelis og smør sammen. Pisk æggeblommen i. Pisk fløden til skum, og vend kaffen i. Rør smørcremen i.
  4. Fordel cremen mellem de 3 kagestykker. Stil kagen tildækket i køleskab 3-4 timer. Skær kagen i 10-12 tern. Pynt med sigtet kakaopulver og evt. lidt flødeskum, friske hindbær og citronmelisse.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Smuldr smørret i melet, og tilsæt flormelis og vanilje. Saml dejen med æggeblomme og evt. vand. Pak dejen i plastfilm, og lad den hvile i køleskab ca. 30 min.
  2. Udrul dejen til en 20 x 28 firkant, og læg den i en bradepande med bagepapir. Smør marmeladen over.
  3. Riv marcipanen på rivejern. Pisk æggehvider stive. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen under piskning til en sej marengs. Pisk marcipanen i.
  4. Fordel makronmassen over marmeladen. Drys med mandler. Drys med sukker. Bag kagen ved 175 gr. i ca. 45 min. Afkøl, og skær i snitter.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Hak mandlerne fint i foodprocessoren. Pisk hviden til skum. Tilsæt sukkeret, og pisk til marengs. Vend mandlerne i. Kom evt. massen i en sprøjtepose. Sprøjt massen i cirkler på en bageplade på bagepapir, kagerne skal være ca. 5 cm i diameter. Bag makronerne ved 175 gr. på midterste ovnribbe ca. 20 min.
  2. Hak chokoladen, og kom den i en skål, som kan tåle varme. Kog fløden op, den skal kun lige koge. Hæld fløden over chokoladen, og rør, til chokoladen er smeltet. Køl massen af natten over i køleskab. Pisk chokolademassen igennem, til den er cremet. Tilsæt evt. appelsinskal. Smør chokolademassen på makronbundene, så det ligner små pyramider. Stil dem i et fad, og tildæk dem med husholdningsplastfilm. Kom dem i fryseren ½-1 time.
  3. Hak 200 g chokolade. Smelt „ af chokoladen over vandbad eller i mikroovn. Rør den sidste † i, til den er smeltet. Fordel chokoladen over kagerne ved at holde på makronbunden og dyppe chokolademassen ned i den smeltede chokolade. Lad chokoladen stivne. Opbevar kagerne tildækket i køleskab.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Smuldr smørret i melet, og tilsæt flormelis og vanilje. Saml dejen med æggeblomme og evt. vand. Pak dejen i plastfilm, og lad den hvile i køleskab ca. 30 min.
  2. Udrul dejen, og udstik 12 cirkler a 8 cm i diameter.
  3. Pisk ægget sammen, og gem halvdelen til pensling. Ælt resten af æg, marcipan og flormelis sammen. Form massen til 12 kugler. Pensl mørdejen med æg, og fordel marcipankugler på midten af cirklerne. Løft dejen op 3 steder, og tryk den fast til marcipankuglen, så den berømte hat dannes.
  4. Bag hattene ved 180 gr. på midterste ovnribbe ca. 15 min. Afkøl kagerne på en rist.
  5. Hvis du vil have chokolade på, så stil kagerne tildækket i køleskabet 1 times tid. Smelt chokoladen i mikroovn eller over vandbad. Dyp kagernes hjørner i chokoladen. Stil dem på bagepapir, til chokoladen er helt stivnet.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Pisk æg og flormelis skummende. Sigt kartoffelmel og hvedemel i æggemassen, og vend rundt. Smør dejen ud på bagepapir til en stor bund ca. 32 x 25 cm.
  2. Bag bunden ved 180 gr. i ca. 8 min., til den er gylden og gennembagt. Køl bunden af, og skær den i to ens rektangler a ca. 30 x 10 cm. Læg sammen med marmelade.
  3. Vaniljecreme: Kog 2 dl mælk, fløde, sukker og vaniljekorn op i en gryde. Pisk æggeblommer, majsstivelse og ½ dl mælk sammen i en skål. Hæld den lune mælk over æggeblommeblandingen, og kom blandingen tilbage i gryden. Kog, til den bliver tyk og cremet, rør hele tiden, så cremen ikke brænder på. 2. Lad cremen køle helt ned, tildækket i køleskab. Pisk cremen igennem med en håndmixer, og vend derefter flødeskum i. 3. Fordel vaniljecremen over kagebunden. Kom flødeskum over. Rul marcipanen tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir, og fold om kagen. Overskydende marcipan skæres fra. Skær i 6 ens kager. Skyl, og aftør kniven, hver gang du har skåret en kage. Opbevar tildækket i køleskab. Kan kun holde sig et døgns tid i køleskab.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce