Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

5 klassiske kager med kanel

Findes der noget bedre end nybagte lækkerier med kanel? Her finder du 5 klassiske opskrifter på 2 slags kanelsnegle, æbletærte med kanel, en lækker kanelstang og en skøn krydderkage med kanel. Mums!

Annonce
Sådan gør du:
  1. Pisk æg, farin og sukker luftigt. Bland de tørre ingredienser, og rør dem i. Kom appelsinskal og mælk i. Rør smørret i.
  2. Kom dejen i en springform, 22 cm i diameter, beklædt med bagepapir.
  3. Bag kagen ved 175 gr. på midterste ovnribbe i ca. 50-60 min. Stik et spyd i kagen. Hvis der sidder rå dej på, skal kagen have lidt længere tid i ovnen.
Tips!
Server evt. denne kage som dessert med vaniljeis og appelsinfileter vendt i flydende honning.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Rør gæren ud i lunken mælk. Rør æg, sukker og salt i. Kom olie og de to slags mel i. Ælt dejen sammen.
  2. Stil dejen til hævning et lunt sted tildækket i ca. 40 min.
  3. Rør olie, mælk, farin, sukker og kanel sammen. Del dejen i 2 stykker, og rul dem til 20 x 24 cm rektangler. Smør halvdelen af fyldet på hver, rul dem sammen til roulader, og skær dem i 2 cm’s skiver. Læg skiverne på bagepapir på en bageplade, og lad dem efterhæve 15 min. Pensl med sammenpisket æg.
  4. Bag sneglene på midterste ovnribbe i ca. 15 min. ved 200 gr.
  5. Pynt dem med glasur, mens de stadig er lune.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Skær det kolde smør i små tern, og ælt det sammen med melet. Tilsæt koldt vand lidt ad gangen. Sørg for ikke at stå for længe med smørret, det gælder om at holde det koldt. Lad dejen hvile i køleskabet ½-1 time.
  2. Rul dejen ud med en kagerulle, og kom den i en smurt tærteform (ca. 25 cm i diameter).
  3. Skær æblerne i skiver, og læg dem tæt ved siden af hinanden oven på dejen. Drys sukker og kanel over, og bag tærten ved 200 gr. midt i ovnen, til den er lysebrun, og bunden har fået nok. Server med flødeskum, vaniljeis eller cremefraiche.
Tips!
Kom evt. lidt hakkede nødder og mandler oven på æblerne, inden du bager tærten i ovnen.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Rør gæren ud i lunkent mælk. Rør æg, sukker og salt i. Smuldr smørret i melet i en anden skål. Bland melet i gærblandingen, og ælt dejen glat. Stil den til hævning et lunt sted tildækket i ca. 40 min.
  2. Rør blødt smør, farin, sukker og kanel sammen.
  3. Del dejen i 2 stykker, og rul dem til 20 x 40 cm’s rektangler. Fordel fyldet på de to rektangler, og rul dem sammen til roulader. Skær dem i 2 cm’s skiver, læg dem på bagepapir på en bageplade, og lad dem efterhæve 15 min.
  4. Pensl sneglene med sammenpisket æg, og bag dem på midterste ovnribbe i ca. 15 min. ved 200 gr.
  5. Pynt sneglene med glasur, mens de stadig er lune.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Hæld mælken over den smuldrede gær, og tilsæt ægget. Pisk blandingen glat. Gnid smør og mel til smulder, tilsæt appelsinskal, salt, sukker og væske. Ælt dejen letsammen, og lad den hæve en lille times tid.
  2. Sigt lidt mel over bord og dej, og ælt dejen let. Tryk dejen ud i 25 x 45 cm. Rør fyldet sammen, og bred det ud over dejen, lad 3 cm kant være fri. Rul dejen løst sammen, og knib sammenføjningen sammen. Læg pølsen på sammenføjningen.
  3. Klip eller skær dejen i skiver, der hænger sammen i bunden, og træk dem skiftevis til den ene og den anden side. Luk enderne pænt, og lad dejen efterhæve.
  4. Pensl med sammenpisket æg, og bag stangen ved 200 gr. i ca.20 min. Lad stangen køle af på en rist, og pynt den gerne med en stribe glasur, der røres af flormelis og en anelse vand.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Karen Hare
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Dagens lækkeri

Skønt bagværk