Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

5 klassikere med æbler

Æbler … er der noget bedre? Her får du de velkendte – og søde – klassikere med skønne danske æbler.

 

Æblemos

Lav frisk æblemost

Æblekage med rosiner

Bagte kanelæbler

Æbletærte

 

► SE OGSÅ:  3 skønne skærekager

► SE OGSÅ: Ugens lækkeri: Miniæblekager med råcreme

► SE OGSÅ: Ugens lækkeri: Brombær-æble-pie

Annonce

Her har vi kommet både sukker og vanilje i mosen, men du kan også lave en mos uden disse ting.
Æblemos
ca. 6 dl
1 stang vanilje
½ dl vand
100 g sukker
Sådan gør du:
  1. Flæk vaniljestangen, og skrab vaniljekornene ud. Skræl æblerne, og skær dem i både. Kog æblerne 10-15 min. med vand og den tomme vaniljestang.
  2. Tag vaniljestangen op. Mos æblerne med et piskeris. Tilsæt sukker og udskrabede vaniljekorn, og kog kort igennem under omrøring, til sukkeret er opløst. Pisk grøden helt jævn, du kan også vælge at bruge en stavblænder. Afkøl mosen.
Tips!
Prøv at komme 1 dl æblemos i din bolledej, det giver god smag og konsistens.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Du kan presse dine æbler i en saftpresse til dejlig frisk æblemost. Skyl og skær æblerne i både, og fjern kernehuse og stilke, inden du kører dem igennem saftpresseren. Brug ikke æbler, der er råd i. Har du meget saft, kan du fryse den i fryseegnede beholdere. Mosten kan holde sig et par dage i køleskab. Har du mange æbler, kan du undersøge muligheden for at få lavet din æblemost på et mosteri, der findes flere små mosterier i landet. Find dem på nettet.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Pisk æggene skummende med sukkeret. Pisk smørret i. Rør citronskal, æblemos, mandler og rosiner i. Bland hvedemel og bagepulver, og vend det i dejen.
  2. Kom dejen i en springform, 22 cm i diameter, foret med bagepapir.
  3. Bag kagen ca. 50 min. ved 175 gr. på andennederste ovnribbe. Stik et spyd i kagen, er der rå dej på, skal den have lidt længere.
  4. Pisk fløden til skum. Pynt den afkølede kage med flødeskum og evt. en kvist frisk mynte.
  5. Æblemos: Flæk vaniljestangen, og skrab vaniljekornene ud. Skræl æblerne, og skær dem i både. Kog æblerne 10-15 min. med vand og den tomme vaniljestang. 2. Tag vaniljestangen op. Mos æblerne med et piskeris. Tilsæt sukker og udskrabede vaniljekorn, og kog kort igennem under omrøring, til sukkeret er opløst. Pisk grøden helt jævn, du kan også vælge at bruge en stavblænder. Afkøl mosen.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Udbor æblerne med en kernehusudstikker, eller brug en lille kniv. Undgå at lave hul helt igennem. Rør fyldet sammen, og kom det i æblerne. Stil æblerne i et smurt ovnfast fad.
  2. Stil æblerne i ovnen ved 200 gr. på midterste ovnribbe ca. 20-25 min. Server dem lune med flødeskum. Pynt evt. med citronmelisse.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Bagværk
Æbletærte
6 personer
Dej:
100 g smør
200 g hvedemel
3 spsk. sukker
100 g marcipan
Fyld:
100 g flormelis
2 spsk. hvedemel
30 g smør
2 spsk. piskefløde
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Smuldr smørret i hvedemelet, og tilsæt sukkeret. Saml dejen med æggeblomme og evt. lidt koldt vand. Lad dejen hvile tildækket ca. 30 min. i køleskab. Udrul dejen, og for en smurt tærteform, 24 cm i diameter, med den. Riv marcipanen, og fordel den over tærtebunden. Bag tærtebunden ca. 10 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe.
  2. Fjern kernehus, stilk og blomst på æblerne. Skær æblerne i tynde både, og kom dem i en skål. Kom flormelis og hvedemel i, og vend rundt. Fordel æblebådene over tærtebunden. Fordel små smørklatter over, og dryp fløden over. Stil tærten i ovnen ved 175 gr. i ca. 40 min. på midterste ovnribbe.
  3. Server tærten lun eller kold med vaniljeis eller flødeskum.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Dagens lækkeri

Skønt bagværk