Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

5 hjemmebagte cafékager

Forkæl venner og familie med lækre cafékager i hyggelige omgivelser derhjemme. De er både gode til kaffe og som dessert efter en god middag.

Annonce
Sådan gør du:
  1. Sigt flormelis ned i en skål. Vend de blendede mandler i. Pisk hviderne stive i en helt ren skål. Tilsæt sukkeret, og pisk videre til sej marengs.
  2. Vend flormelis og mandelmel i marengsen lidt ad gangen, indtil blandingen er ensartet. Farv marengsen med levnedsmiddelfarve. Hæld blandingen i en sprøjtepose med en 10 mm tylle, og sprøjt massen ud til små runde cirkler (med en diameter på 3 cm) på en bageplade med bagepapir. Lad de ubagte macarons hvile i ca. 30 min., inden de bages ved 125 gr. i ca. 20 min. på midterste ovnribbe.
  3. Lad kagerne køle helt af, inden de forsigtigt løftes fra pladen med en paletkniv.
  4. Pistaciefyld: Bring fløden til kogepunktet, og tag gryden fra varmen. Smelt hakket chokolade heri. Rør pistaciemassen i. Køl blandingen helt af i køleskab, gerne natten over. Pisk det cremet. Kom blandingen i en sprøjtepose, og fordel det på halvdelen af kagerne. Læg resten over.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Bagværk
Mazariner med et frækt pift af lakrids.
Mazariner med lakridskaramel
12 stk.
Mazariner med lakridskaramel
100 g sukker
2 spsk. mælk
2 æg
1½ tsk. vaniljesukker
½ tsk. bagepulver
Topping:
100 g sukker
75 g smør
100 g mandler
Sådan gør du:
  1. Riv marcipanen på råkostjernet. Rør smør, sukker, marcipan og mælk sammen. Rør et æg i ad gangen. Bland hvedemel, vaniljesukker og bagepulver, og rør det i. Kom dejen i hjerteforme, f.eks. Eva Trios silikoneforme, eller brug hvide faste muffinforme. Bag først kagerne ca. 15 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe.
  2. Kog fløde, sukker, smør og glukose sammen ca. 3-4 min. Tilsæt hakkede mandler, og kog dem med 1 min. Vend lakridspulveret i.
  3. Tag kagerne ud, og fordel lakridskaramellen oven på kagerne. Bag kagerne yderligere ca. 12 min., til de er gyldne og gennembagte. Afkøl kagerne, inden du tager dem ud af formene. Har du bagt dem i muffinforme, kan du servere dem i formene.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Pisk æggehviderne stive med salt. Pisk sukkeret i lidt ad gangen til sej marengs.
  2. Kom nødderne i en bradepande, og stil dem i ovnen ved 200 gr. på midterste ovnribbe 10 min. Nulr så meget af hinderne af dem som muligt i et rent viskestykke. Hak nødder og flormelis meget fint i en foodprocessor. Bland det med hvedemelet. Vend det i marengsen. Fordel halvdelen af dejen ud i en firkant på bagepapir (20 x 30 cm). Bag bunden ca. 40-50 min. ved 150 gr. på midterste ovnribbe. Gentag med resten af dejen. Skær hver plade til 2, så du har 4 stykker i alt.
  3. Til smørcremen: Både pisket smør og marengsmasse skal have stuetemperatur, ellers vil cremen nemt skille (se tip). Pisk æggehviderne stive med sukkeret over vandbad. Pisk smørret meget luftigt. Vend først lidt af marengsen i smørret og herefter resten i. Smag til med Cointreau.
  4. Kog hindbær og vand op i en gryde under låg 2-3 min. Afkøl til stuetemperatur.
  5. Vend hindbærrene i cremen. Fordel hindbærcremen mellem bundene.
  6. Pak kagen ind, og stil den i køleskabet 3-4 timer. Sigt flormelis over, og skær kagen ud i firkanter. Pynt med friske hindbær og mynteblade. Frys evt. kagen 1 time, så er den nemmere at skære ud.
Tips!
Hvis enten smør eller marengsmasse er for kolde, skiller cremen nemt. Hvis uheldet er ude, så pisk den skilte creme sammen over vandbad, til den samler sig igen.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Bagværk
Små chokoladetærter med blåbær
Små chokoladetærter med blåbær
Tærtedej:
90 g smør
175 g hvedemel
Desuden:
200 g smør
200 g sukker
3 æg
1 spsk. hvedemel
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Smuldr smørret i melet. Saml dejen med æggeblommerne og evt. koldt vand. Lad dejen hvile i køleskab ca. ½ time. Rul dejen ud i ca. ½ cm’s tykkelse. Udstik cirkler eller blomster med en udstikker (ca. 10 cm i diameter). Smør en metalmuffinform, og kom dejcirklerne i hullerne, så du får små tærter. Du kan også fore kraftige papirmuffinforme med dejen.
  2. Forbag tærtebundene ca. 10 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe.
  3. Hak chokoladen. Smelt langsomt smørret i en gryde sammen med sukkeret. Kom hakket chokolade i. Tag straks gryden fra varmen, og rør blandingen jævn. Rør et æg i ad gangen. Vend skyllede og afdryppede blåbær i. Vend hvedemelet i. Kom chokoladedejen i tærtebundene. Bag tærterne ved 175 gr. i ca. 35 min. Afkøl tærterne.
  4. Pynt med flødeskum og friske blåbær.
Tips!
Du kan også lave én stor tærte frem for 12 små.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Bagværk
Forkæl venner og familie med lækre amerikanske muslicookies, der er super nemme at lave.
Amerikanske muslicookies
12 stk.
Amerikanske muslicookies:
100 g smør
100 g sukker
2 spsk. sirup
125 g hvedemel
¼ tsk. salt
120 g havregryn
¾ tsk. natron
Sådan gør du:
  1. Rør smør, sukker og sirup godt sammen med en håndmikser. Rør ægget i ca. 1 min. Kom hvedemel, salt, vaniljesukker, havregryn, mandler, tranebær og natron i. Rør ca. 2 min. Rør chokoladestykker i.
  2. Fordel dejen i cirkler ca. 7 cm i diameter på bagepapir. Der skal være god afstand mellem kagerne, da de flyder ud, så du får brug for et par bageplader.
  3. Bag kagerne ved 175 gr. på midterste ovnribbe ca. 15 min. Bag dem evt. lidt længere for ekstra sprødhed.
Velbekomme!
Foto: Betina Hastoft / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Relaterede opskrifter

Annonce

Hendes Verden i denne uge

Dagens lækkeri

Skønt bagværk