Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

5 gode skærekager - vi aldrig bliver trætte af!

Hvad byder du uventede gæster? Her får du vores bud på 5 lækre skærekager, der er nemme at have i ovnen, lige før gæsterne træder ind ad døren, og de er også gode at tage med ud på visit.

Krydret gulerodskage

Mumset nøddekage med vindruer

Chokoladekage med karamelglasur

Sukkerkrans med tranebær og farinfyld

Klassisk marmorkage

 

►SE OGSÅ: 3 gode gæstekager

► SE OGSÅ: 5 lækre opskrifter på kager uden mel

► SE OGSÅ: Go bananas: Fem søde sager med banan

Annonce
Sådan gør du:
  1. Rør smør og farin blødt og cremet med en håndmikser. Tilsæt et æg ad gangen, og pisk grundigt mellem hvert æg. Bland mel, bagepulver, ingefær, kanel, nellike og kardemomme i en skål, og rør melblandingen i smørblandingen. Tilsæt yoghurt, groftrevet gulerod, fintrevet citronskal, citronsaft og hakkede dadler (uden sten). Bland det hele til en ensartet dej.
  2. Kom dejen i en bradepande (23 × 23 cm) beklædt med bagepapir.
  3. Stil kagen midt i ovnen ved 180 gr. i ca. 45 min., eller til kagen er gennembagt, og der ikke kommer dej med op, hvis du stikker i den med en strikkepind.
  4. Skær kagen ud i portionsstykker. rør cremen sammen, og lav små toppe som pynt med en sprøjtepose.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen
Sådan gør du:
  1. Kom smør og sukker i en skål, og pisk det blødt og cremet. Tilsæt et æg ad gangen, og pisk grundigt mellem hvert æg.
  2. Hak mandlerne fint (de skal ikke smuttes først) og valnødderne mellemfint. Bland nødderne med vaniljesukker, mel og bagepulver. Kom nødde-melblandingen i smørblandingen, og vend forsigtigt dejen rundt sammen med kærnemælk.
  3. Vask og halver druerne, og fjern kernerne (hvis ikke de er stenfri). Bland druerne i dejen.
  4. Kom dejen i en smurt springform eller beklædt med bagepapir, og bag kagen midt i ovnen ca. 1 time ved 180 gr.
  5. Drys kagen med flormelis gennem en si, når den er helt afkølet.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen
Sådan gør du:
  1. Rør smør og sukker cremet. Tilsæt et æg ad gangen, pisk grundigt mellem hvert æg. Skræl ingefæren, riv den fint, og kom 2 spsk. i dejen.
  2. Bland mel, bagepulver, vaniljepulver, kakaopulver, hakket chokolade og karamel i små stykker i en skål. Vend melblandingen sammen med smørblandingen, og tilsæt kærnemælk. rør dejen, til den er jævn og ensartet.
  3. Hæld dejen i en smurt ringform, og stil kagen midt i ovnen. Bag den ved 180 gr. i ca. 45 min., eller til kagen er gennembagt, og der ikke sidder dej på en strikkepind, hvis du stikker den ned midt i kagen og hiver den op.
  4. Smelt karamellerne sammen med fløden i en gryde. Stil karamelglasuren på køl, gerne til næste dag. Pisk den let med en elpisker, så den bliver cremet. Fordel flødeglasuren på kagen, når den er helt kold.
Tips!
Karamelglasuren kan med fordel laves dagen før og opbevares på køl. I opskriften her har vi brugt Werther’s Original Cream Toffees.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen

Bagværk
Denne skønne skærekage er nem at have i ovnen, lige før gæsterne træder ind ad døren, og den er også god at tage med ud på visit som et sødt indslag til kaffen.
Sådan gør du:
  1. Smelt smørret i en gryde over svag varme. Hæld kærnemælk og sødmælk i gryden, og varm blandingen op, så den er lunken. Rør gæren ud i mælken, og tilsæt sukker og salt. Bland tranebær og mel, og ælt dejen sammen (den skal være lidt klistret). Dæk skålen med køkkenfilm, og stil den lunt i 45 min.
  2. Rør fyldet sammen til en ensartet smørcreme, mens dejen hæver.
  3. Slå dejen ned på et meldrysset bord, og form den til en tyk pølse. Rul dejen ud til en lang flad dej, og fordel fyldet i et jævnt lag på dejen. Rul dejen sammen som en roulade, og læg den i en smurt ringform.
  4. Bag kagen midt i ovnen ved 180 gr. i ca. 30 min., eller til den er gennembagt. Læg evt. stanniol over kagen, hvis den bliver for mørk på overfladen.
  5. Pynt med glasur, når kagen er afkølet.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl/Opskrift: Susanne Engelstofte Rasmussen
Sådan gør du:
  1. rør smør og flormelis sammen i en skål, til det er blødt og cremet. Tilsæt et æg ad gangen, og pisk grundigt mellem hvert æg. Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og kokosmel i en skål, og kom det hele i smørblandingen sammen med kærnemælken. rør, til dejen har en jævn konsistens.
  2. Kom halvdelen af den lyse dej i en anden skål. Tilsæt kakaopulver, og opløs kaffe og vand. Tilsæt kaffen, og rør det hele sammen til en mørk dej.
  3. Kom skiftevis en skefuld lys og en skefuld mørk dej i den smurte bageform. Brug skaftet af en ske til at lave cirkulære bevægelser i dejen, fra den ene ende af formen til den anden, så de to deje mikses lidt.
  4. Stil formen midt i en 180 gr. varm ovn, og bag kagen ca. 45 min. Sluk ovnen, og bag den endnu ca. 15 min. på eftervarmen. Dæk formen undervejs med stanniol, hvis kagen bliver for mørk på overfladen.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Susanne Engelstoft Rasmussen
Annonce