Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

5 gode retter med gulerødder

Lige nu er gulerødderne allerbedst, nyd dem i rå mængder, her får du fem gode retter med de herlige, sprøde rødder.

Karrysuppe med gulerødder og kylling

Koteletter med gulerodspuré med rosmarin

Gulerodssaft med ingefær

Middagssalat med timiangulerødder og flanksteak

Gulerodsmuffins med chokofrosting

 

► SE OGSÅ: 5 sprøde opskrifter med asparges

► SE OGSÅ: 6 lækre opskrifter med sprøde røde rabarber

► SE OGSÅ: Nyd havens krydderurter: 5 herlige sommerretter

Annonce

Fjerkræ
Dejlig suppe med karry og kylling.
Karrysuppe med gulerødder og kylling
4 personer
Karrysuppe med gulerødder og kylling
1½ spsk. karry
2 spsk. olie
1 tsk. sukker
2-3 spsk. limesaft
Pynt:
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Svits karry i olien i en gryde. Skær de rensede løg, skrællede gulerødder og kartofler i tern, og svits det kort med. Kom bouillonen ved. Tilsæt tomater i tern, ingefær og hvidløg. Kog op, og tilsæt kyllingekød i tern.
  2. Lad suppen simre under låg ca. 10 min. Tilsæt kokosmælk, sukker og limesaft. Kog suppen op, og server evt. med persille til.
Tips!
I stedet for kylling kan du komme friskkogt krabbekød i eller afdryppet krabbekød fra dåse.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Kød
Gulerodspuré smager også godt til stegt kylling, stegt hvid fisk og oksesteg.
Koteletter med gulerodspuré med rosmarin
4 personer
Koteletter med gulerodspuré med rosmarin
1 spsk. citronsaft
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Krydr kødet med salt og peber. Varm olien op på en pande, og brun koteletterne ca. 1 min. på hver side. Steg dem færdige ved jævn varme 3-4 min. på hver side.
  2. Hak løget. Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver. Kog løg, gulerødder og rosmarin i bouillon ca. 30 min. under låg. Blend det jævnt i en foodprocessor eller stavblender. Kog op igen under omrøring, og smag til med citronsaft, salt og peber. Server puréen til koteletterne.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Småretter, snacks & tilbehørSøde sager og drikke
Denne saft kræver en saftpresser.
Gulerodssaft med ingefær
4 glas
Gulerodssaft med ingefær
Sådan gør du:
  1. Kom skrællede gulerødder og skrællet ingefær i saftpresseren. Pres appelsinerne på en citruspresser. Du kan også komme dem i saftpresseren, men det kan give lidt bitter smag, medmindre du skærer den hvide hinde af og fjerner kernerne.
  2. Bland gulerodssaft med appelsinsaft.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Kød
God til grillen.
Middagssalat med timiangulerødder og flanksteak
4 personer
Middagssalat med timiangulerødder og flanksteak
2 spsk. olivenolie
2 tsk. salt
Desuden:
1 spsk. olivenolie
Dressing:
1 tsk. sukker
Desuden:
100 g hindbær
Sådan gør du:
  1. Kom flanksteaken i en skål. Tilsæt hvidløg, olivenolie, salt og peber. Vend kødet rundt, og lad det trække et par timer i køleskab. Tag kødet op af marinaden, og kassér marinaden.
  2. Grill kødet 15-20 min. på udendørsgrillen. Vend det flere gange. Eller brun flanksteaken i olie på begge sider på en pande. Kom flanksteaken i et smurt ovnfast fad. Stil kødet i ovnen ved 225 gr. i ca. 20 min. på midterste ovnribbe. Skær kødet i meget tynde skiver.
  3. Skrub eller skræl gulerødderne, og flæk dem på langs. Vend dem i olie og salt. Grill gulerødderne 4-6 min. Vend dem flere gange, og pas på, de ikke bliver brændte. Alternativt kan du bare stege dem på en pande.
  4. Snit spidskålen fint. Skær agurken i tern. Bland spidskål og agurk med sammenpisket dressing. Fordel det på et fad. Kom tynde skiver af flanksteak og de grillede gulerødder over. Pynt med hindbær og basilikum.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Bagværk
Lige nu er gulerødderne allerbedst, nyd dem til både og frokost og aftensmad – og som her, når du skal forkæle dig selv med lidt sødt til kaffen.
Sådan gør du:
  1. Pisk smør og sukker cremet. Pisk æggene i. Tilsæt hvedemel, natron, vanilje, gulerødder og nødder, og rør det sammen. Rør skyr og marmelade i, og bland det hele godt sammen. Fordel dejen i 16 kraftige papirmuffinforme.
  2. Bag kagerne ved 175 gr. på midterste ovnribbe ca. 25-30 min. Afkøl kagerne.
  3. Hak og smelt den hvide chokolade over vandbad eller i mikroovn. Kom den i en større skål, og tilsæt smør og fløde. Pisk det sammen med en håndmikser. Kom flormelis og vaniljeekstrakt i. Pisk igen. Kom frostingen på kagerne.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Skønt bagværk