Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

5 gode madbrød

Brug disse lækre brød både morgen, middag og aften. Lækre lune på morgenbordet, nemme at have med i madpakken og sidst men ikke mindst - super gode som tilbehør til din aftensmad.

Annonce

Småretter, snacks & tilbehørBagværk
Forberedelserne træffer du inden, du går i seng. Næste morgen har du et nybagt brød på mindre end en time.
Sådan gør du:
  1. 1. Rør yoghurt, mælk, salt, gær og speltmel til en tyk, jævn grød, dæk den til, og lad den stå på køkkenbordet natten over – dvs. 6-8 timer.
  2. Drys resten af melet i skålen,og arbejd det ind i dejen med en dejskraber. Vend dejen ud påbagepapir.
  3. Hæld olie på hænderne, og klap dejen ud i en firkant, der er ca. 3 cm tyk. Tænd ovnen, og lad dejen hæve, mens den varmer op til 250 gr.
  4. Pensl med æg, og drys eftersmag. Skær dejen til firkanter med pizzahjulet, og bag brødet ca. 15 min., eller til det er let og gennembagt. med pizzahjulet, og bag brødet ca. 15 min., eller til det er let og gennembagt.
Velbekomme!
Foto: Jesper Glyrskov / Opskrift: Karen Hare
Sådan gør du:
  1. Hæld kogende vand over kerner og rugmel, rør et øjeblik, og lad blandingen stå, til den er fingervarm, og gæren kan tilsættes sammen med salt. Tilsæt sigtemel og evt. kommen. Ælt dejen igennem med håndmikseren, og lad den hæve 1-2 timer.
  2. Læg dejen i en lille velsmurt form, og glat overfladen med en våd ske. Lad dejen efterhæve ca. 45 min., og bag den i ca. 50 min. ved 180 gr.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Karen Hare

Småretter, snacks & tilbehørBagværk
Prøv at servere dette skønne foccacia til frokostbordet eller som tilbehør til aftensmaden.
Sådan gør du:
  1. Udrør gæren i vandet, og tilsæt rugmel, salt og hvedemel. Rør dejen sammen, den er ret fugtig og kan ikke æltes. Lad dejen hæve tildækket i køleskab 10-12 timer eller natten over.
  2. Fordel dejen på bagepapir på en bageplade i en rektangel ca. 25 x 30 cm. Lad dejen efterhæve 15 min. Tryk små fordybninger med fingerspidserne. Fordel små stykker salatost og rosmarin over, som du trykker lidt ned i dejen. Dryp med rapsolie, og drys salt over.
  3. Bag focacciabrødet ved 225 gr. på midterste ovnribbe i ca. 20 min. Server gerne brødet, mens det stadig er lunt.
Tips!
Gourmetfingersalt Det er ikke ligegyldigt, hvilken salt du drysser på focacciaen. Fingersalt i flager har den helt rette konsistens, og så er det nemt at dosere. Stil den endelig også på bordet, det er meget lækkert med de sprøde saltflager på maden.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Udrør gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen smidig med det mel, den kan tage. Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Form 20 lidt aflange boller, og lad dem efterhæve ca. 15 min. Pensl med vand. Skær et snit på langs i dem.
  2. Bag bollerne ved 200 gr. på midterste ovnribbe i ca. 20 min.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusmann/Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Småretter, snacks & tilbehørBagværk
Brød med smag er meget velegnet tilbehør til den varme mad, men også i madpakken er det perfekt.
Sådan gør du:
  1. Udrør gæren i vandet, og tilsæt durumhvedemel og lidt af det almindelige hvedemel. Lad dejen forhæve tildækket 10 min. Tilsæt salt, olie og resten af hvedemelet. Rør dejen godt sammen, gerne på en køkkenmaskine. Dejen kan ikke æltes, da den er fugtig. Lad dejen hæve tildækket 1 time et lunt sted.
  2. For en bradepande 30 x 40 cm med bagepapir. Fordel dejen heri. Lad brødet efterhæve 10 min. tildækket. Tryk fingrene ned i dejen, og lav fordybninger. Drys med rosmarin, timian og parmesanost. Dryp med olivenolie, og drys med flagesalt.
  3. Bag focacciabrødet ved 225 gr. på midterste ovnribbe i ca. 18 min., til det er gyldent på overfladen. Tag brødet ud af ovnen. Server focacciabrødet lunt og friskbagt.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl/Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Dagens lækkeri

Skønt bagværk