Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

5 fantastiske tarteletter

Tarteletter er en god gammel klassiker fra mormors køkken, der vækker jubel til hverdag såvel som til fester. Her får du fem skønne varianter at vælge imellem:

 

Tarteletter med kylling i asparges

Tarteletter med rejer, ærter og dild

Tarteletter med spinat og røget laks

Tarteletter med røget skinke, spidskål og æbler

Tarteletter med rosmarin, kylling og bacon

Annonce

Fjerkræ
Der er rigeligt fyld i de 2 kyllingeopskrifter. Så du kan enten vælge at servere 1 tartelet med fyld til hver og så give resten af stuvningen til i en skål eller at servere 2 tarteletter til hver.
Sådan gør du:
  1. Kom kyllingen i en gryde sammen med vandet. Kog op, og skum af. Tilsæt salt og peberkorn. Kog kyllingen ca. 1 time. Tag kyllingen op, og køl den af. Pil kødet fra skind og ben. Skær kødet i mindre tern. Si suppen, som kyllingen er kogt i. Kog den gerne ind til halvdelen, så det bliver en god kraftig suppe.
  2. Bræk den træede del af aspargesene, og skær dem i 2-3 cm’s stykker.
  3. Smelt smørret i en gryde. Rør hvedemelet i. Tilsæt kogende suppe lidt ad gangen under omrøring. Kom fløden i. Tilsæt æbleeddike og sukker. Kom asparges i. Kog stuvningen sammen ca. 5 min. under omrøring. Kom kødet i. Kog stuvningen kort igennem under omrøring. Smag til med salt og peber.
  4. Varm tarteletterne i ovnen. Fyld den varme stuvning i. Server straks pyntet med timian og citron.
Tips!
Du kan købe asparges på glas og bruge dem i stedet for de grønne asparges, kom da lidt af aspargesvandet i stuvningen.
Velbekomme!
Opskrifter: Bente Nissen Lundsgaard
Foto: Mikkel Adsbøl

En god gammel klassiker fra mormors køkken, der vækker jubel til hverdag såvel som til fester.
Sådan gør du:
  1. Bring bouillon og hvidvin i kog. Udrør majsstivelsen i fløden, og rør det i. Kog kort igennem. Smag til med dild, salt, peber og sukker. Kom rejer og ærter i, og varm dem højst 1 min. Du kan også varme ærterne i saucen og pynte med kolde rejer.
  2. Varm tarteletterne i ovnen.
  3. Fyld tarteletterne med stuvningen. Pynt med dild og citronskiver.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Rens porrerne, og snit dem i ringe. Svits dem i smør 1 min. Kom vandet i, og kog op. Lad det småkoge under låg ca. 5 min. Kom spinaten i, og kog op igen.
  2. Udrør majsstivelsen i fløden, og rør det i. Kog det sammen ca. 1 min. Smag til med salt, peber og sukker.
  3. Varm tarteletterne i ovnen.
  4. Fordel porrespinat- stuvningen i tarteletterne. Pynt med laks, dild og tern af rødløg samt evt. nogle friske spinatblade.
Velbekomme!
Opskrifter: Bente Nissen Lundsgaard
Foto: Mikkel Adsbøl
Sådan gør du:
  1. Snit kålen, og kog den ca. 5 min. i letsaltet vand sammen med gulerødder i skrå skiver. Afdryp grønsagerne i en sigte. Smelt smørret i en gryde. Rør hvedemelet i. Tilsæt kogende bouillon lidt ad gangen under omrøring. Kom fløden i. Kog stuvningen sammen ca. 5 min. under omrøring.
  2. Tilsæt skinke, spidskål, gulerødder og dild eller persille. Kog op under omrøring. Smag til med sennep, salt og peber.
  3. Varm tarteletterne i ovnen. Fyld den varme stuvning i. Server dem pyntet med tynde æblebåde og timian eller persille.
Velbekomme!
Opskrifter: Bente Nissen Lundsgaard
Foto: Mikkel Adsbøl
Sådan gør du:
  1. Kog og pil kyllingen, som beskrevet under Tarteletter med kylling i asparges. Skær kødet i mindre tern.
  2. Hak løget, og svits det kort i smør i en gryde. Kom rensede, kvarte champignoner i. Svits dem 3-4 min. Rør hvedemelet i. Tilsæt kogende suppe lidt ad gangen under omrøring. Kom fløden i. Tilsæt æbleeddike, sukker og rosmarin. Kog stuvningen ca. 5 min. under omrøring. Kom kyllingekødet i. Kog kort igennem under omrøring, og smag til med sukker, salt og peber.
  3. Steg baconskiverne sprøde på en pande, og afdryp dem på køkkenrulle.
  4. Varm tarteletterne i ovnen. Fyld den varme stuvning i. Server dem straks pyntet med bacon samt evt. rosmarinkviste og tomatbåde.
Velbekomme!
Opskrifter: Bente Nissen Lundsgaard
Foto: Mikkel Adsbøl
Annonce