Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Få tips, ideer og inspiration til håndarbejde, bolig, blomster, hobby og lækre madopskrifter. Du kan også se frem til skønne tilbud. Sendes mandag og lørdag.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld.

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

5 fantastiske mazariner

Er du (også) vild med mazarinkager? Her får du fem saftige og søde muligheder.

Mazarintærte med hvid choko og bær

Mazarinbarer med orange

Citron mazarin cupcakes

Mazarinhjerter med hindbær

Mazarintærte med chokolade og granatæble

 

► SE OGSÅ: 7 søde pandekager

 

► SE OGSÅ: 3 nybagte lækkerier

Annonce

Bagværk
Nyd den med en god kop te
Mazarintærte med hvid choko og bær
10 personer
Mazarintærte med hvid choko og bær
150 g sukker
4 spsk. mælk
4 æg
120 g hvedemel
½ tsk. bagepulver
Desuden:
25 g smør
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Riv marcipanen på råkostjernet. Rør smør, sukker, marcipan, vanilje og mælk sammen. Rør et æg i ad gangen. Bland hvedemel og bagepulver, og rør det i. Rør dejen sammen. Kom dejen i en smurt tærteform, 26 cm i diameter.
  2. Bag kagen ved 175 gr. på midterste ovnribbe ca. 40 min. Stik et spid i kagen, og se, om den er gennembagt, er der rå dej på, skal den have lidt længere. Afkøl kagen.
  3. Hak chokoladen, og smelt den sammen med smør i mikroovn eller over vandbad. Smør chokoladen over kagen. Lad det stivne i køleskab. Pynt med bær lige inden servering.
Tips!
Her har vi lavet ¼ portion af smørcremen fra de cupcakes, du finder her på siderne. Vi har brugt smørcremen under bær som dekoration.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Sådan gør du:
  1. Kom appelsinskal i dejen. Fordel dejen i en form 25 x 25 cm. Bag kagen ca. 30 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Stik et spyd i kagen, er der rå dej på, skal den bage lidt længere. Afkøl kagen, og skær den ud i 6-8 barer. Stil dem i køleskab 1 times tid.
  2. Hak chokoladen, og smelt 2/3 af den i mikroovn eller over vandbad. Rør resten i, til det er smeltet. Overtræk kagestykkerne med chokolade. Brug en spiseske til at smøre det på med. Bunden behøver ikke chokolade. Drys kokosmel over. Lad chokoladen stivne i køleskab ca. ½ time.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Bagværk
Er du (også) vild med mazarinkager?
Sådan gør du:
  1. Rør citronskal, smør og sukker sammen. Riv marcipanen, og rør den ud i mælken. Kom marcipanblandingen i smørmassen, og rør det godt sammen. Massen skal være ensartet. Kom æggene i et ad gangen. Rør hvedemel i.
  2. Kom massen i muffinsforme. Bag kagerne ved 175 gr. i ca. 25 min.
  3. Pisk alle ingredienserne til smørcremen sammen til en luftig masse. Farv det lyserødt med levnedsmiddelfarve. Kom i en sprøjtepose med stjernetylle. Pynt kagerne med cremen.
Tips!
Hvis du vil have en mere luftig mazarin kan du tilsætte ½ tsk. bagepulver sammen med hvedemelet.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Hindbær giver både lidt syrlighed og dejlig smag til disse mazarinhjerter.
Mazarinhjerter med hindbær
6 stk.
Mazarinhjerter med hindbær
Mazarinmasse med citronskal:
175 g sukker
4 spsk. mælk
2 æg
Sådan gør du:
  1. Optø hindbær i en skål, og vend flormelis i. Vend dem i mazarinmassen. Kom i smurte hjerteforme, her har vi brugt silikoneforme fra EVA Trio.
  2. Bag hjertekagerne ved 175 gr. i ca. 30-35 min. på midterste ovnribbe. Afkøl dem.
Tips!
Har du ikke hjerteforme, kan du bage kagerne i kraftige hvide papirmuffinforme.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard

Bagværk
Klassisk med et tvist
Mazarintærte med chokolade og granatæble
1 stk. til ca. 8 pers.
Mazarintærte med chokolade og granatæble
Mørdej:
100 g smør
175 g hvedemel
1 æg
Mazarinmasse:
150 g sukker
3 æg
Desuden:
25 g smør
Sådan gør du:
  1. Smuldr smørret i hvedemelet, og tilsæt flormelis. Saml dejen med ægget. Pak dejen i plastfilm, og lad den hvile i køleskab ca. 30 min.
  2. Foer en tærteform, firkantet 22 x 22 cm eller en rund på 24 cm i diameter med dejen.
  3. Rør smør og sukker sammen. Riv marcipanen, og rør den i. Massen skal være ensartet. Kom æggene i et ad gangen. Rør hvedemel i. Kom mazarinmassen i tærten.
  4. Bag kagen ved 175 gr. på midterste ovnribbe ca. 40 min. Stik et spid i kagen og se, om den er gennembagt, er der rå dej på, skal den have lidt længere. Afkøl kagen.
  5. Hak chokoladen. Smelt chokolade og smør over vandbad eller i mikroovn. Smør det over kagen. Lad det stivne. Halver granatæblet, og tag kernerne ud. Drys lidt kerner over kagen, og server resten til i en skål.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl / Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Dagens lækkeri

Skønt bagværk