Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

5 dejlige opskrifter med nye, danske kartofler

Nye danske kartofler er så bløde og lækre, og kan bruges til stort set alt! Her får du 5 lækre opskrifter med de skønne, små grøntsager -  plus en lille kogevejledning, så de bliver lige gode hver gang.

Annonce
Sådan gør du:
  1. Skræl ikke nye kartofler, skrub dem i stedet let med en grønsagsbørste under koldt vand. Kog nye kartofler i vand med salt ca. 15 min. Du kan også vælge at koge dem 6-7 min. og herefter lade dem trække i kogevandet 5-8 min. Kom evt. et par dild- eller persillekviste i gryden under kogningen.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Vend kartoflerne i olivenolie, og fordel dem i et ovnfast fad. Drys salt over, og bag kartof-lerne ca. 45 min. ved 200 gr.
  2. Rør paprika, olie og mandler sammen, og fordel det over kartoflerne.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Fordel kartoflerne på fire tallerk-ner. Læg lidt salat på tallerknerne, og fordel sildefileterne over.
  2. Rør alle ingredienserne til den grønne creme sammen, og smag til med salt og peber. Fordel cremen over sildene, eller server den i fire små portionsskåle. Pynt med dild og evt. kapers.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Rul skiver af skinke omkring kartoflerne, og stik et picnicspyd i hver. Dryp med olivenolie.
  2. Fordel sorte oliven og blade af basilikum omkring.
Velbekomme!

Småretter, snacks & tilbehør
Pesto kan sagtens fryses, men vent med at tilsætte osten, til pestoen skal bruges, hvis du vil gemme den på frost i flere måneder. Skal du bruge den inden for nogle få uger, kan du sagtens komme osten i med det samme.
Sådan gør du:
  1. Kog kartoflerne møre, og lad dem køle af.
  2. Vask persillen, og lad den dryppe af. Miks persille, ost, pinjekerner, olie og løg i en blender eller foodprocessor. Smag til med salt og peber.
  3. Bland kartoflerne med pesto, og drys lidt ristede pinjekerner over.
Tips!
Server pestokartoflerne som tilbehør til grillmad og andre former for stegt kød, fugl og fisk. Prøv også at erstatte basilikum med f.eks. rucola, persille, mynte eller med 4-5 urter som basilikum, persille, dild og løvstikke – alt efter hvad du har i haven.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl/Opskrift: Karen Hare
Sådan gør du:
  1. Skrub kartoflerne rene. Kog dem møre i letsaltet vand. Lad dem køle helt af, og skær dem i stykker. 2. Bland med rævesovs, cremefraiche, løg og urter. Smag til med salt og peber.
  2. Skær laksen i tern. Skær citronen i stykker. Træk fiskestykkerne på spid med citronstykker imellem, og pensl med olie.
  3. Grill spiddene på udegrillen. Drys med salt og peber.
Tips!
Når du griller fisk, er det en god ide at bruge fisketyper, som har fast kød, for at undgå, at det smuldrer på grillen.
Velbekomme!
Annonce