Annonce

Smugkig i det nye Hendes Verden

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hendes Verdens e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hendes Verden og Hendes Verdens partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hendes Verden

Køb et abonnement på Hendes verden og få to skønne julehjerter med lys fra Sirius. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Visit hendesverden.dk's profile on Pinterest.

Vinderne er fundet!

 

Her kan du se, om du er blandt de heldige vindere i Hendes Verdens mange konkurrencer

Se navnene på de mange vindere her

Annonce
Annonce
Annonce

5 dejlige opskrifter med hvidkål

Superbillig, supersund og supervelsmagende. Ja, det er lige, hvad der kendetegner hvidkålen. Vær ikke bange for at købe et stort hvidkålshoved, for du behøver ikke bruge det hele på en gang. Hvis du bare pakker den ind i en madplastpose og lægger den i køleskabets grønsagsskuffe, kan den holde sig 1-2 uger.

Annonce

Kålpølser med gammeldags hvidkål
4 personer
Gammeldags hvidkål:
Pynt: frisk timian
Tilbehør: sennep og rugbrød
Sådan gør du:
  1. Skær kålen i grove stykker uden stok. Kog kålen i letsaltet vand i en gryde ca. 10 min. Tag kålen op med hulske, og lad den dryppe af på et klæde. Hak kålen fint i en foodprocessor (tilsæt lidt fløde, så går det nemmere).
  2. Kom kål og fløde i en gryde, og kog det ca. 5 min. Smag til med muskat, salt og hvid peber.
  3. Steg pølserne på en pande over svag varme, til de er brune på alle sider (tjek tilberedning på emballagen).
  4. Pynt retten med frisk timian, og spis pølserne til den gammeldags hvidkål med sennep og rugbrød.
Tips!
Den gammeldags hvidkål kan tilsættes et bundt hakket frisk timian det sidste minut, inden kålen fjernes fra varmen.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Skær fisken i 4 ens stykker, og læg dem på bagepapir på en bageplade. Bland ahornsirup og sojasauce, og kom det over fiskestykkerne. Krydr med salt og peber. Steg fisken i ovnen ved 225 gr. i ca. 10 min. på midterste ovnribbe.
  2. Skræl gulerødder og mango. Skær gulerødderne i stænger og mangoen i både. Bland med hvidkål. Rør dressingen sammen, og vend den i kålblandingen.
  3. TIDSFORBRUG: 40 MIN., HERAF ARBEJDSTID: 30 MIN.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Skær alle sener og hinder af kødet. Snør det med kødsnor, og drys med finthakket salvie, salt og peber. Lad kødet stå tildækket i køleskabet mindst 1 time.
  2. Indstil ovnen på 125 gr. brun kødet af i olie på panden ved høj varme. tilsæt cider, og stil fadet midt i ovnen, og steg kødet i 15 min. tag stegen ud af ovnen, og lad den stå 10 min. Stil den tilbage i ovnen i 15 min. tag den ud, og lad den stå tildækket 10 min. Fortsæt med at stege kødet på den måde, til centrumtemperaturen er ca. 60 gr. (se under intervalstegning).
  3. Skær jordskokkerne i meget tynde skiver, og dryp citronsaft på. Skær kålen i meget tynde strimler og mandarinerne i fileter. Bland jordskok, kål og mandarinfileter sammen i en skål. Drys granatæblekernerne over sammen med grofthakkede nødder og plukket persille.
  4. Pisk dressingen sammen, og bland den i salaten.
  5. Kom stegeskyen i en lille gryde sammen med resten af ingredienserne til saucen. Lad det koge godt sammen i ca. 4 min., og smag saucen til med salt og peber.
  6. Server kødet skåret i tynde skiver med salat, sauce og kartofler.
  7. Skær alle sener og hinder af kødet. Snør det med kødsnor, og drys med finthakket salvie, salt og peber. lad kødet stå tildækket i køleskabet mindst 1 time.
  8. Indstil ovnen på 125 gr. brun kødet af i olie på panden ved høj varme. tilsæt cider, og stil fadet midt i ovnen, og steg kødet i 15 min. tag stegen ud af ovnen, og lad den stå 10 min. Stil den tilbage i ovnen i 15 min. tag den ud, og lad den stå tildækket 10 min. Fortsæt med at stege kødet på den måde, til centrumtemperaturen er ca. 60 gr. (se under intervalstegning).
  9. Skær jordskokkerne i meget tynde skiver, og dryp citronsaft på. Skær kålen i meget tynde strimler og mandarinerne i fileter. Bland jordskok, kål og mandarinfileter sammen i en skål. Drys granatæblekernerne over sammen med grofthakkede nødder og plukket persille.
  10. Pisk dressingen sammen, og bland den i salaten.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Varm olien op i en dyb stegepande. Svits svinekødet sammen med hvidløget, til det har skiftet farve. Tilsæt gulerødder, kål, fishsauce, sojasauce, sukker og chili. Svits det ca. 5 min. Hæld blandingen op i en sigte, og lad evt. overskydende væske dryppe fra.
  2. Afkøl og vend evt. bønnespirerne i. Kog glasnudlerne efter anvisning på emballagen, og afdryp dem i en sigte. Hak dem groft, og vend dem i kødblandingen.
  3. Læg en dejplade på et skærebræt. Kom 1 stor spsk. fyld på midten af dejpladen. Pensl med æggehvide på kanterne, og fold pladens sider ind over fyldet. Pensl igen. Rul dejen sammen om fyldet til små ruller. Fortsæt på denne måde med resten af fyldet.
  4. Varm olien op i en gryde. Det skal være så varmt, at et franskbrødsstykke bliver gyldent på et minuts tid. Frituresteg rullerne, til de er sprøde og gyldne. Læg dem til afdrypning på køkkenrulle.
  5. Skræl mangofrugten, og skær den i både. Skær tomaterne i halve både og agurken i skiver. Snit løgene. Bland mango og grønsager i en skål. Pisk ingredienserne til marinaden sammen, og vend den i salaten. Server den sammen med sød chili-blommesauce til rullerne.
  6. DU SKAL BRUGE Det er ret enkelt. Du lægger fyldet midt på pladen, pensler kanterne og lægger dem ind over fyldet. Dernæst pensler du igen og ruller nu dejen sammen om fyldet. Nu skal du i gang med friturestegningen. Sørg for, at olien er godt varm, og frituresteg så rullerne, til de er gyldne. Læg dem til afdrypning på køkkenrulle.
Tips!
Du kan bruge fillodej, hvis du ikke kan få fat i de rigtige dejplader. Så skærer du dem blot til, så størrelsen passer og lægger to plader oven på hinanden.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Skær hvidkålen i tynde strimler, de rensede porrer i lange, tynde strimler og persillerødder og gulerødder i tynde skiver.
  2. Svits først bacon et par min. i olie i en gryde. Tilsæt grønsagerne, og svits dem kort med.
  3. Tilsæt suppen, og kog det hele ca. 20 min. under låg.
  4. Kog pastaen efter anvisningen på emballagen, og afdryp den i en sigte.
  5. Kom pastaen i suppen, og varm den kort igennem. Smag til med salt og peber.
Velbekomme!
Foto: Mikkel Adsbøl/Opskrift: Bente Nissen Lundsgaard
Annonce

Hendes Verden i denne uge

Seneste i Mit håndarbejde

Nadja hue 29 nov 2016 19:22 Elisabeth120312
Nissehue 26 nov 2016 13:47 Elisabeth120312
Havehynder 23 nov 2016 16:35 raha
Sangkuffert 21 nov 2016 16:42 Anne Marie Simper
Skråplan 21 nov 2016 09:16 Elisabeth120312
Toilettaske 12 nov 2016 14:42 Anette Schultz

Dagens lækkeri